A háziorvosi praxisok közül 352, a fogorvosiak közül 284 tartósan betöltetlen Magyarországon a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai szerint – írta hétfői lapszámában a Világgazdaság.

A legtöbb háziorvos Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés, Somogy és Tolna megyéből hiányzik, ezekben a megyékben 10 százalék felett van a betöltetlen praxisok száma.

A magyar háziorvosok közel fele van 60 fölött

Magyarországon 2015-ben 4817 háziorvos dolgozott, míg az ezredfordulón még 5159 működő praxis volt, vagyis tizenöt év alatt 6,6 százalékos volt a csökkenés. Csak a városokban dolgozó háziorvosok száma nőtt 2000 óta, átlagosan 9,6 százalékkal, Budapesten 5,8 százalékkal. A kisebb településeken dolgozó orvosok száma ugyanakkor negyedével kevesebb lett.

A praktizáló orvosok 44 százaléka elmúlt 60 éves, 11 százalékuk pedig már 70 felett jár.

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Na, hát ez szuper. Ez is azt mutatja, hogy milyen jó karban vannak az időseink. Más eu-s országokban az ilyen korú emberek már rég munkaképtelenek, és elfeledve, megbecsülés nélkül világ körüli utakon tengetik unalmas életüket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Ugyan kérem! Minden a legnagyobb rendben van! Ez csak amolyan ellenzéki hiszti. Mondják ezt a VIP paciensek! Hogy szakadjon rájuk az ég!
cikicakk55
Hódmezővásárhelyen a gyermekorvosok legnagyobb része 70 év körül van. A mi körzeti gyermekorvosunk 40 éve,mikor az idősebb fiam született már akkor sem számított fiatalnak.még most is Ő a gyermekorvos.A szülők és a gyerekek is szeretik.Kedves,odafigyel a gyermekekre.mindig megnézi mikor és milyen antibiotikumot kapott a gyerek utoljára.Egyáltalán nem látszik rajta,hogy már 85 éves.
human
És a kormány már tervezi, hogy a többi szakma nyugdíjasát is hogy tudná visszavezetni a munka világába. Persze önként és dalolva, mint a magánnyugdíj pénztári tagság esetén.
bakegya
Ha "ha szikkadt szarrá "dolgozom magam , akkor sem panaszkodom-mert nincs kinek!!!D
(Ezt a SZÓ ÖSSZETÉTELT most olvastam valakitől itt)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.