A pünkösdi hosszú hétvége első két napján igazi nyaralóidő lesz, de hétfőtől változás kezdődik.

Az Időkép előrejelzése szerint pénteken sok napsütésre számíthatunk, északon, északkeleten és keleten alig lesznek felhők az égen, viszont nyugaton, délnyugaton egy-egy futó zápor előfordulhat. Északon időnként élénk lehet a nyugatias szél. Napközben 27-31 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton a Dunától keletre számíthatunk sokfelé szinte zavartalan napsütésre, ugyanakkor nyugaton, délnyugaton lokálisan egy-egy frissítő zápor, zivatar kialakulhat. Csak zivatarok környezetében támadhat fel a szél. A reggeli 10-16 fokot követően délután 28-33 fokot mérhetünk.

Vasárnap is sok napsütésre számíthatunk, de már többfelé erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, az ország nyugati felén egy-egy futó zápor, esetleg zivatar is előfordulhat. Többfelé élénk, északnyugaton erős lehet a délies szél. Délután 29-34 fok valószínű.

Markáns hidegfront űzi el a kánikulát

Hétfőre egy hullámzó frontrendszer hozhat sokfelé záporokat, zivatarokat, feltámadó szelet, valamint pár fokos hőmérséklet-csökkenést, de helyenként még mindig mérhetünk majd 30 fokot. Kedden folytatódik a záporos, zivataros idő.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
Nuku felhő, nonstop égető napsütés még ilyenkor, este 6 után is. És sokan ezt nevezik jó időnek. Nem tudom, kinek/minek/miért jó ez, én ki nem állhatom. Persze nem azt mondom, hogy a januári mínusz 15 fokos szélviharok jobban tetszettek, de jól beöltözve még azt is jobban el tudtam viselni, mint ezt a gatyarohasztót.
division
@cs.n.: Én csak a viharokat nem szeretem ebben az időszakban, a jégesőt, szelet, a többi rendben van. Otthon minden szobában van légkondi, szám szerint 5 db, okosan lehűtve nem kell a megfázástól sem félni.
KisGenyo2
Ma már elmondhatjuk, hogy ez teljesen vaklárma volt... ;-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.