Ötvenöt határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 32, szombaton hat, vasárnap 13 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások. A román és ukrán határszakaszon négy migránst fogtak el.

A március 28-tól hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült föl bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Az elmúlt héten az ország területén összesen 141 migránst tartóztattak föl, és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten – május 22-tól 28-ig – ez a szám 125 volt. A román és ukrán határszakaszon 14 migránst fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@verőce21: 1) A kerites-mutyival mi lett volna ha nincs is kerites?
2) A migrancsoknak nagyon bele kell huzniuk, hogy a kormanymantra szocsovenek, a vakondinak igaza legyen, miszerint 1,5 mllio migrancs all keszen, hogy megrohamozza szeretett hazankat.
Ugy, hogy ezt az 55 fot nevezhetjuk eltevelyedett bolondnak is, akik nem ismerik orban es a magyarok vendegszeretetet, az emberi jogok sarbatipro magatartasat. Vagyis, hogy milyen ge@ik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
a helység kalapácsa
Nem 56-an?

A mindennapi '56-unkat add meg nekünk, Urunk.
verőce21
@F_Viktor: Nyomorék? Én aztán nem, de rólad még ezt is el tudom képzelni.
nezelodo
Lassan olyan lesz már ez a napi Vakondi Híradó, mintha naponta lenne lottóhúzás és ismertetik a nyerőszámokat. Érdekes, amikor annyi migráns utazott át az országon a vonatokon, hogy a kalauz sem fért föl a szerelvényre, az rendjén volt a hatalomnak, egész addig míg Merkel el nem jött egy villámlátogatásra és egy negyed óra alatt helyre nem tette a táltost.
nevemnick
Csak azt nem értem, hogy mi a büdös 3.14csának soroznak és alkalmaznak több ezer ,,határvadászt", ha beleröhögnek a pofánkba a migráncsok? Ja, hogy azok a két kerítés közt sétálgatnak?
Ott elég lenne két határvadász mellé néhány jól idomított pitbull, dobermann, stb. kilométerenként.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.