Nemcsak hogy munkája nincs Beának, akinek 2015-ben letépte a bal kezét egy meghibásodott tésztagép, hanem még a lakását is elveszítheti.

2015 augusztus 3-án tépte le a bal karját egy meghibásodott tésztagép Tiszaújvárosban Beának, aki előtte már özvegységre jutott. 

A nő a Blikknek idézte fel, hogy is történt a tragikus eset:

Tettem a dolgom, ahogy min­­dig is, majd egy rossz­ pil­la­nat­­ban elkapta a gép a bal kezem egyik ujját. A tüskés forgó­fej nem eresztett, átszúrta a tenyerem, majd a csuklóm is, végül kézfej felett leszakította a kezem. Ám a húst és a bőrt egészen a könyökömig letépte. (...)

Sajnos a könyökömet is amputálni­ kellett, így aztán folyamatosan­ gyógytornára kell járnom, hogy megfelelő állapotban tart­hassam az izmaimat a bioni­kus karhoz. Az ugyanis nagy ál­mom, hogy egyszer nekem is lehessen.

A bionikus kar azonban még nagyon messze van, most ugyanis azon izgulhat a 45 éves asszony, hogy miképp tudná megtartani a lakását, amit anno hitelből vett, de rokkantsága óta nem tudja fizetni a havi 50 ezer forintos törlesztőrészletet, mert az államtól összesen 43 ezer forintot (23 ezer baleseti járulék, 20 ezer forint fogyatékossági támogatás) kap.

Mivel nem volt bejelentve, így rokkantsági ellátást nem kaphat – magyarázta a lapnak az asszony. Ha egy idő után nem tudja fizetni a részleteket, akkor kilakoltathatják őt és fiát is a lakásból.

Ugyan beperelte korábbi munkaadóját, a per zajlik is, ám az ügyvéd szerint akár egy évig is eltarthat az ügy, kártérítést – ha úgy ítél a bíróság – csak ezután kaphat.

Munkát sem tud találni, mivel rokkant és érettségije sincsen.

Próbálok magamnak munkát szerezni, de mivel nincs érettségim, sem fél karom, így nem bombáznak az ajánlatokkal. Az élet meg közben megy tovább: meg kellett tanulnom, hogyan boldoguljak fél karral. Először azt hittem, lehetetlen lesz. De ma már csaknem ugyanolyan omlós linzert sütök a vendégeimnek, mint annak idején. Mosolygós ember vagyok, sokan azt hiszik, nincs is komoly bajom. Ők nem tudják, milyen bizonytalansággal kell megküzdenem nap mint nap.

(Címlapi kép: TV2)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
23 ezer baleseti járulék, 20 ezer forint fogyatékossági támogatás) kap.
Na tessék! Így szüljön valaki gyereket, sőt 3-4-et???
Elméletben a parlamenti nyomogatók azt gondolják, hogy el lehet a gyereket tartani, de a gyakorlatban ez van!
juttka
Ilyen esetben az államnak automatikusan kellene a rokkantsági ellátást folyósítani és aztán a munkáltatót beperelni. Kormányunk senkit nem hagy az út szélén, csupán belelöki az árokba.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/03/nemzeti.jpg
Varga: a bérből és fizetésből élők költségvetése. Ja. Nem kell olyan sok ahhoz, hogy egy biztonságban, viszonylagos jólétben élő ember, vagy család a szakadék szélén találja magát. A legtöbb háztartásnak nincs megtakarítása. Nem azért, mert felelőtlenül gazdálkodnak, hanem azért, mert a sokat dicsőített béremelések és rezsicsökkentés ellenére is nyomorultul alacsony az átlagbér, a megélhetés költségei viszont teljes mértékben igazodnak a nyugati országokban tapasztalhatóhoz. Angliában, Németországban, Spanyolországban sem drágábbak az élelmiszerek, a ruházkodás, a műszaki cikkek, mint nálunk. Sok esetben még olcsóbbak is. A minimálbér azonban a sokszorosa a magyar minimálbérnek. Ilyen körülmények között rendkívül nehéz megtakarítást felhalmozni, sok esetben lehetetlen. Ha
ehhez még hozzávesszük, hogy egy súlyos betegség, egy tartós egészségkárosodással járó állapot, egy baleset bármikor, bárkivel előfordulhat, már meg is érkeztünk a saját lakásában fagyoskodó majdnem egymillió ember világába.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.