Gulyás Márton egy videóba keverte a szélsőjobbtól az önjelölt balközépig terjedő skála szereplőit. Alkalmasint persze kellene egy igazságos választási rendszer. Ha arra várnak, hogy a hatalom önként lemond egy olyan rendszerről, ami dinasztikusan is odabetonozza a pénzcsaphoz, akkor a szereplőknek más szerre kellene átszokni. Ellenben a videó mégis alkalmas a reakciók alapján arra, hogy az egyébként is megosztott ellenzéket tovább atomizálja. A centrális hatalomnak ez elemi érdeke. Gulyás, mint rendes provokátor, ezzel igen nagy szolgálatot tett a Fidesznek. A résztvevőkről meg a tanmese jut eszembe a ló háziasításáról. A lóról, aki azt hitte: a közös ellenség eléréséért zablával és nyereggel kedveskedő ember majd visszaadja a szabadságát a menet végén. Az eredményt ismerjük. Talán a szélsőjobbot meglovagolni akaró demokreténeknek is meg kellene fontolni. Mielőtt az egész társadalom kezdhet hozzászokni a véres zabla ízéhez. De Gulyásnak azért gratulálhatunk a videóhoz...

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Valóban bugyuta kis videó, de nem a fideszt kéri, hogy önként és dalolva átírja a törvényt, ezzel másoknak is esélyt adva. Az is igaz, hogy logikusan végiggondolva, összefogva, ezzel a választási törvénnyel lehetne megverni a fideszt.
Azt viszont nem értem, hogy miért azokat, és miért azonnal kezdjük baszogatni, fikázni, igazságtalanul kritizálni, akik jól látják a problémákat, és még szólnak is? Üljön mindenki csendben? Vagy mi a jó megoldás? Arra kérünk jó ötleteket, nem a kritizálásra.
Ettől már csak egy lépés a Gulyás ismételt lebuzizása. Az meg olyan fideszes.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
kanadaihirlap.com/2017/06/06/gulyas-marci-zagyva-gyula-es-a-kozos-magyarorszag/
kanadaihirlap.com/wp-content/uploads/2017/06/kavezagyvacsintigalv%C3%B6lgyi.png
www.youtube.com/watch?v=PHWec9h58b0
A klipben semmiféle tartalmi szövetségnek még az esélye sem sejlik fel, egyszerűen egy technikai együttműködésről van szó, egy olyan kérdésben, amely a Fideszen kívül minden más politikai oldal számára lehetetlenné teszi, hogy megnyerje a választásokat. Éppen úgy, ahogyan ez a harmincas években Magyarországon működött, és aminek eredményeként az Egységes Párt valódi ellenzék nélkül akadálytalanul vihette bele az országot egy nyilvánvalóan vesztes háborúba…Az, hogy ellenzéki pártok közösen lépnek fel egy új, igazságos és fair választási rendszer megvalósítása érdekében, amelynek mindannyian kárvallottjai, még semmiféle tartalmi egyetértés, együttműködés nem jön létre közöttük.
GeoCravker
@eszegfu: "a Fidesz a parlamenti 2/3-val még csak lehetőség szintjén sem hajlandó ezzel foglalkozni. "
Ergo: valójában nulla hozadékkal járó erőelaprózás.
Többek között.
eszegfu
@GeoCravker: Lehet, hogy lassu a felfogásom, de én ellentmondást látok... Gulyás az ellenzéket szeretné összefogni (ahogy láttam a videóban), Te meg "erőelaprózásról" beszélsz. Azt én is értem, hogy az aprócska pártok sokasága valóban nem az ellenzéknek kedvez, hanem a Fidesznek, de szerintem pont ezeket "szólitja" meg összefogásra. Szeretném megérteni az álláspontodat... de a boga égnek sem megy!
Nessy
Pedig fel kellene rázni az embereket. Tudatosítani velük, hogy az egyfordulós rendszer a legnagyobb csapda. Meg kell érteniük, hogy a családban, baráti körben 10 fővel megalapított "pártok" a Fidesz szavazóbázisa, amelyek pár milliós forintért megvásárolhatók, a mi pénzünkböl. Ugyanis a töredék szavazatok is a nyertest illetik. És így lehet 50% alatti szavazat aránnyal 2/3 a parlamentbe! Jöhet a hozsanna,tisztelt hívek, de aztán nincs nyaff - nyaff!
GeoCravker
@eszegfu: A pártok csak egy dolog. De a szavazó nélküli párt az egy hámozott lufi. Az a video, ami megosztja a szavazókat, akár még az eddigi párt-híveket is, az tovább atomizál. Mert lesz aki egyet ért azzal, hogy a széljobbal együtt mutatkoznak demokraták, és van aki nem. Még akár azonos párt szavazói közül is.
A video tehát további, korábban nem volt törésvonalat hozott be a képbe.
eszegfu
@GeoCravker: Kösz.! Igy már világos az egész gondolatmeneted. Ugy látszik: még mindig naiv vagyok... egyáltalán nem gondoltam, hogy még ez a a videó is lehetőség egy ujabb megosztottsághoz!:(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.