Magyarország a 2020-ig tartó fejlesztési ciklusban 12 ezer milliárd forint fejlesztési forrást használhat fel, ami azt jelenti, hogy az időszak végéig 712 ezer forint jut minden magyar állampolgárra, mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerdán az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési bizottságban.

Magyarország 12 ezer milliárd forint fejlesztési forrással rendelkezik a jelenlegi európai uniós finanszírozási ciklusban, ami azt jelenti, hogy a ciklus végéig, 2020-ig 712 ezer forint jut minden magyar állampolgárral, mondta Csepreghy Nándor.

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára hozzátette, a keret 60 százalékát fordítják gazdaságfejlesztésre, ugyanis a kormány olyan fejlesztéspolitikai rendszert akart felépíteni, amely visszatükrözi a magyar gazdaság szereplőinek érdekeit. 

Az ülésen Gúr Nándor, MSZP-s országgyűlési képviselő elmondta,  az előző uniós ciklushoz képest 200-220 ezer emberrel kevesebb él Magyarországon. Csepreghy szerint a 2007-2013 közötti finanszírozási ciklusban a szocialista kormányok első időszakában 7138 milliárd forintnyi pályázatot tudtak kiírni, addig a jelenlegi kormány ugyanebben az időszakban már 9312 milliárd forintnyit.  Az államtitkár szerint a kormányzati apparátus hatékonyságát mutatja, hogy egy héten belül az államkincstártól a pályázókhoz a baloldali kormányok alatt 4,3 milliárd forint, most pedig 19,3 milliárd forint jut el.

Egyesek könnyebben hozzáférhetnek a forrásokhoz, mint a sokak és az egyeseknek a haszon mértéke is busásabb.

- hangoztatta Gúr. 

Az államtitkár válaszában elmondta, a közbeszerzéseknél az egy beérkező ajánlat kérdése összeurópai probléma, Magyarország erre olyan megoldást talált, amelynek köszönhetően az egy ajánlattevőre épülő és a kiírások nélküli közbeszerzések aránya jelentősen csökkent. 

MTI 

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

relleporp
Jut az apád faszát! Csak pár száz, vagy ezer emberre legfeljebb, annak a java is fidesz körüli oligarchákhoz, meg semmi hasznot hozó állami fejlesztésekbe megy, szintén a fidesz oligarchákon keresztül. Úgyhogy a magyar emberek 98 százélaka semmi hasznát, előnyét soha nem fogja látni.
kakaósbögre
ennyivel is többet tudnak lopni.férgek.
quadrocopter
Okósy, akkor én már kérném is a számlámra azt a 712.000 HUF-ot, az biztos, ami nálam van, ti úgyis loptok mint az állat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.