Rogán Antal az április 2-i CEU-tüntetés idején a rendőrségen volt – a Jobbik információját nem cáfolta az államtitkár. A dolog azért érdekes, mert a miniszternek hivatalosan nincs hatásköre rendőrségi ügyekben, és a Fidesz korábban hevesen tiltakozott amiatt, hogy Gyurcsány miniszterelnökként beleszólhatott rendőrségi akciókba.

Délután öttől hajnali kettőig tartózkodott Rogán Antal az ORFK központjában április 2-án a Jobbik értesülései szerint. Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője meg is kérdezte a miniszterelnöktől, hogy mit csinált a minisztere a rendőrségen, miközben akkor zajlott az egyik legelső CEU-tüntetés.

Április 4-én fogadta el a parlament az úgynevezett CEU-törvényt, előtte vasárnap vonulásos tüntetést tartott több ezer tiltakozó. A tüntetésen nem történt semmilyen atrocitás, de később az egyik külföldi résztvevő (majd egy szervező is) azt állította, hogy rendőrnek látszó egyenruhások keresték fel a lakásán. A rendőrség cáfolta, hogy közük lenne az ügyhöz.

Az április 2-i tüntetés idején tehát Rogán állítólag végig ott volt Pintér Sándor társaságában a rendőrségen, ami csak azért figyelemre méltó információ, mert a törvények szerint a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek semmilyen feladata, hatásköre nincs rendőrségi ügyekben. Mirkóczki azt kérdezte a miniszterelnöktől, Orbán utasította-e Rogánt, hogy menjen a rendőrségre, vagy sem. Illetve

mi volt az ott tartózkodásának célja, és milyen intézkedések meghozatalára került sor Rogán Antal miniszter úr részéről az ORFK épületében?

Orbán helyett Dömötör Csaba, Rogán Antal államtitkára válaszolt a kérdésre. Pontosabban kioktatta a jobbikos képviselőt, hogy "szemben a Jobbikkal, a kormány nem vezet nyilvántartást a miniszterek és államtitkárok mozgásáról. Így szemben a Jobbikkal nincs tudomásunk arról, hogy a kormány tagjai mikor és hol tartózkodnak". Dömötör ugyanakkor nem cáfolja, hogy Rogán ott volt a rendőrségen.

Az államtitkár szerint erre minden jogosultsága megvan, ugyanis egy kormányrendelet szerint

Rogán miniszter úr belépése biztosított valamennyi közigazgatási szervhez, közintézethez, közintézményhez, így a rendvédelmi szervek épületébe is.

A törvényt, amely alapján a rendelet született, a Jobbik is megszavazta – hívta fel a figyelmet Dömötör.

Azt tehát nem árulta el az államtitkár, hogy mit csinált Rogán a rendőrségen a tüntetés idején. A dolog csak azért érdemel szót, mert a Fidesz hangosan tiltakozott amiatt, hogy a 2006-os tüntetések idején Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök állítólag kapcsolatban állt rendőri vezetőkkel, és elképzelhető, hogy közvetlenül utasított rendőröket, holott erre nem volt törvényi felhatalmazása. Gyurcsány ezt tagadta. – írja az Index.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Ez megint a: "Ha mi csináljuk az nem gáz" undorító mintapéldája.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sokanvagyunk
Igazából nem is azzal van bajuk hogy bement... :)
JAJMÁR
Beidézték ? :-D
Jó sok okot tudnék felsorolni.
dr. prédikátor
Szerintem meg a cellaviszonyok és ellátás felől érdeklődött!!! A geci!!!
Hellcat
Ez megint a: "Ha mi csináljuk az nem gáz" undorító mintapéldája.
magyarbakancs
Már kezdtem örülni,hogy le volt tartoztatva ,de fel ébredtem és belel lógott a kezem a bilibe.
Nesze-neked álmodozás.
DR Eric CARTMEN
Lehet, hogy nem bement, hanem bevitték !! (végre már )
Sziszifusz
Hát mit keresett volna ? Egyértelmű ! Komisszárként megtartotta az eligazítást és felügyelte a rendőri intézkedéseket.
Desischado
@Sziszifusz: Pontosan. Bár már azt hallanám, hogy letartóztatták! Ezerszeresen megérett már a börtönre!
Gyuri Géderről
Európába nem Ő az első propaganda miniszter aki fegyveres testületet befolyásolta.
Meg is lett az eredménye. A vezér és a propaganda miniszter komoly dolgokra képes. Ez történelmi tény.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.