A külföldi turisták is jelentős létszámban rátaláltak a festői Bolyki völgyben rendezett Feszt!Eger fesztiválra, amivel végérvényesen beindult a 2017-es hazai fesztiválszezon.

A nagy bulit a magyar zeneipar legjelentősebb találkozója, a Music Hungary konferencia vezette fel, ahol egy alapítói nyilatkozatot is elfogadtak a szervezők, amelyben a könnyűzene hazai és nemzetközi sikeréhez létrehozzák a hatékony, operatív munka kereteit.

Music Hungary: konferencia zajlott a magyar könnyűzenéért

A Music Hungary alapítói a zenei konferenciát azzal a céllal hívták életre, hogy a populáris zenei élet, a zeneipar, és annak főbb szereplői definiálják magukat és céljaikat; sikerüljön a számos különböző részterületen tevékenykedő, a részletek között felmorzsolódó szereplőket összehozni egy asztal köré.

A közönség átütő sikereket vár a magyar könnyűzenétől, mind hazai, mind nemzetközi szinten. Azt gondoljuk, hogy a magyar zene képes arra, hogy ezt a sikert elérje. De látni kell, hogy az áttörés nem varázsütésre érkezik. Mi, a Music Hungary konferencia alapítói és szervezői vállaljuk, hogy e célok eléréséhez szükséges folyamatos operatív munka kereteit létrehozzuk. Célunk, hogy ezzel a populáris zenei élet szereplőinek, a teljes iparágnak a szava jobban érvényesüljön, hogy valóban a teljes szakma által támogatott és professzionális módon kidolgozott elemzések, javaslatok, tervek kerüljenek az asztalra

– írják a nyilatkozatban.

A remények szerint a közélet is odafigyel a kérdésre, miután Nyitrai Zsolt, a miniszterelnöki kabinetiroda képviseletében a nyitóbeszédében is hangsúlyozta: kiemelt fontosságúnak tartja az ilyen jellegű eseményeket, hiszen ez a konferencia volt egykor a bölcsője a Cseh Tamás programnak is.

A pünkösdi hétvége meghozta a turisztikai célt is, és a városba látogatott turisták is megtalálták maguknak a Feszt!Eger koncertjeit, így soha nem számlált külföldi is részt vett a szezonnyitó fesztiválon. A közel 10 ezer látogatót 3 színpadon, több mint 30 fellépő és egyéb programok várták, 10 hatalmas speciális vetítőgép varázsolta még színesebbé az egyébként is káprázatos helyszínt.

A Feszt!Eger egy névadónak is helyet adott: miután a vidék méltán híres bora a bikavér, hungarikum lett, mostantól már Bikavér Hungarikum Színpadon is hallgathatjuk kedvenc zenekarainkat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.