Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke nyilatkozta, hogy semmilyen népszavazást nem fognak engedni Paks II. ügyében, mert hogy nemzetközi szerződések kapcsán nem lehet még megerősítő népszavazást sem tartani.

Interjút készített a Magyar Nemzet a keddi lapszámába Patyi Andrással, a Nemzeti Választási Bizottság elnökével, akit többek közt megkérdeztek a paksi atomerőmű bővítése kapcsán rendre elkaszált népszavazási kísérletekről is. 

Patyi a lapnak hangsúlyozta, a paksi bővítés ügyében a nemzetközi szerződések miatt még csak megerősítő népszavazást sem engednek a hatályos szabályok, emiatt a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) továbbra sem fog ezzel kapcsolatos népszavazási kérdést hitelesíteni. Az NVB elnöke hozzátette, erről már három éve is világos állásfoglalást adott a Kúria. 

Arról is beszélt, hogy sem igazságtalannak, sem aránytalannak, sem pedig alkotmányellenesnek nem tartja a jelenlegi választási rendszert.

A civilben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora arról is beszélt, hogy továbbra is csak pénzért – 900 ezer, illetve 2 millió forintért – fogja az egyetem kiadni Hadházy Ákos LMP-s társelnöknek az általa kikért szerződéseket, mert Patyi szerint az 50 ezer oldalnyi szerződés anonimizálása sok embernek jelent sok munkát.

(Magyar Nemzet)

(Címlapi kép: wikipedia GFDL/Barna Rovács-Rovibroni)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
"a nemzetközi szerződések miatt még csak megerősítő népszavazást sem engednek a hatályos szabályok"
A kvóta népszavazásra nem vonatkozott a hatályos szabályok???
Pozsgay eltárs engedélyével kiszorbán elzavarhatta az oroszokat a Hősök terén
, aztán olyan nemzeti jobbközép lett a kis kaméleon, hogy Gyurcsányt lehazaárulózta a Kárpát medence veszélyeztetésével vádolva, amior Déli-Áramlat kacsán aláírt szándék nyilatkozatot.
Orbán a nemzeti népe és a parlament megkérdezése nélkül saját kútfőből határozva aláírta Putyinnal a Paks-2 beruházást, szerződést egyedül önkényesen!
Demokrácia, csüngőhas módra.
2008: "Orbán arról beszél, hogy „nem lehet az oroszokkal olyan megállapodást kötni, olyan szerződést aláírni, amelyet tíz évre titkosítanak, hogy mi ne tudhassuk meg, hogy pontosan honnan, kik, hogyan befolyásolják az életünket, és pontosan milyen gazdasági számítások alapján várhatjuk Magyarország felemelkedését vagy éppen meggyengülését.”

Ülőhordó, mit tett, titkosította 30 évre Paks 2. Kijelentette, hogy Paks 2 nemzeti érdek és kész. Aki pedig ezzel nem ért egyet, az hazaáruló! Vaj ebben az ügyben, miért nem kíváncsi "azemberek"véleményére? Ez egy 4000 milliárdos buli!! Nem kellene azokat megkérdezni, akik ezt fizetni fogják?

Svájc megkérdezte állampolgárait, akarnak-e atomenergiát. Nem akarnak...!
Ja... hogy ott népi demokrácia van
Itt pedig Orbán eldönti!
p.coldline.hu/2017/06/13/2564907-20170613-qUV7Vr.jpg
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@Pálinkás Pál: Mondjuk már most megszolgálta !
Nessy
Aztán a korrupcióval kapcsolatos népszavazás, milyen "nemzetközi szerződést" zavar?
Desischado
Ezért is érdemes lenne kimenni az utcára! Erről miért nem kérdezik meg az embereket?!
kukac50
Erről kellett volna megkérdezni a Népet nem a migránsokról meg az értelmetlen kérdésekkel zaklatni, amik már meg is voltak válaszolva. Orbán Paksról is pénzt akar ellopni ez azért van.
A választási bizottság meg Orbán zsebébe van!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.