Az Ipsos által végzett felmérés szerint magyarok több mint fele rossz ötletnek tartja a határzárat, és a migrációhoz képest sokkal nagyobb veszélynek érezzük az elszegényedést és a korrupciót.

A hirtv.hu összefoglalójában azt írja, Magyarország szempontjából a határvédelmet csak 4, a terrorizmust csak 2 százalék gondolta a legnagyobb fenyegetésnek. 28 százalék nevezte meg viszont a szegénységet és a társadalmi egyenlőtlenséget, 15 százalék a korrupciót mint „az országot legsúlyosabban érintő problémát”.

A négy visegrádi ország közül Magyarországon aggódnak a legtöbben a szegénység miatt. A szegénységet még a második Szlovákiában is csak 17, Lengyelországban 14, Csehországban csak 10 százalék nevezte a legsúlyosabb kérdésnek.

Bár a kormányzati narratíva azt közvetíti, hogy a nemzeti konzultáción a kormány határpolitikáját a lakosság elsöprő többsége támogatja, a felmérés szerint a magyarok szűk többsége – 51 százaléka - mondta azt, hogy a határok lezárása rossz ötlet, mivel egyetlen tagország sem képes megoldani önmagában a migrációs válságot.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Nem hiszek az anonim válaszokban ha szóban történnek, tv-ben láttam szegediek örülnek a kerítésnek de én magam is, meg akiket ismerek szintén jónak tartják.
Ami nem azt jelenti, hogy a szegénységnek valaki is örülne.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@Pálinkás Pál: Géppuskafészek--...Jellemző...
silber13
@Pálinkás Pál: @Peller Anikó: mégis merre és hová lövöldöznétek Biztos vagyok benne, hogy a szomszédból azonnal visszalönének az ottaniak, lévén maximális a magyar útálatuk! Szemrebbenés nélkül átlőni egy másik ország területére?? Hülye szöveg!
Pálinkás Pál
@silber13: Fogadjunk nem voltál katona..és hülyeségeket beszélsz...az ilyen állásokat 100-200 méterre a határon belül telepítik ,hogy ne repüljön át a golyó!!!
silber13
@Pálinkás Pál: Tévedni méltóztatik, mert voltam. Egyebekben a géppuskák lőtávolsága 1500-2000 méter! Ergo hülyeségeket mondasz!Megint egy ügyeletes zseni van közöttünk.!:-)))
Pálinkás Pál
@silber13: És..??? Ha lötornyot építünk...akkor onnan lefelé lősz,ergo a golyó a fölbe fúródik,igaz???Ha voltál katona akkor tudod mi a mafi. ugye-ugye...Ha a 200 méterrel van bajod akkor építsük 500-ra!Ha nem buktál meg fizikából,akkor kitalálod a mafiból miért nem fog átrepülni a golyó Szerbiába///
silber13
@Pálinkás Pál: Még, még! Szívesen tanul az egyszerű ember ilyen zsenitől!:-))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.