Július végén jár le a nyomozás határideje a Teréz körúti robbantó esetében, ezután jöhet a vádemelés.

Július 24-én jár le a Teréz körúti robbantó nyomozás határideje – értesült a nyomozásokról mindig jól értesült Magyar Idők

A kormányzati lapnak  a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Simon Richárd ügyész elmondta, P. László előzetes letartóztatása július 21-én jár le, de meg fogják hosszabbítani. 

A lap úgy értesült, hogy a férfi pár hónapja részletes vallomást tett, amiben elmondta, hogyan tökéletesítette a robbanóeszközt egy présház pincéjében, majd hogyan próbálta ki egy felhagyott bányában. 

A férfi nemrég újabb vallomást tett, ebben arról beszélt, hogy meg akarta szerezni a megtámadott rendőrök fegyverét, de ő is megijedt, hogy mekkora ereje volt a szögekkel megerősített bombájának (a rendőrjárőr női tagja életveszélyes, a férfi súlyos sérülést szenvedett). A pisztolyokat nem akarta használni, csak biztonságban akarta tudni magát velük.

A férfit két alkalommal is vizsgálta elmeorvos, de mindkétszer arra jutottak, hogy a robbantó beszámítható állapotban van, vagyis büntethető.

P. Lászlót előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsítják.

A megtámadott rendőrök júniusban állnak újra szolgálatba.

(Címlapi kép: részlet az ügyészség által kiadott körözési videóból)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Veleda
Igen, ő is terrorista. Ez alapján kell őt megítélni és elítélni. Ez a cselekedet már meghaladja a gyereki kiváncsiság, avagy a gyereki csínytevés fogalmát. Emberi életekre tört, a 2 rendőr meg is halhatott volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.