A Magyarországot elhagyni szándékozók aránya különösen a fiatalok körében magas, csaknem 40 százalék.

Okként a harmadik legtöbben, a válaszadók 27 százaléka, a hazai politikai/közéleti viszonyokkal való engedetlenségét jelölte meg. Ezt csak az alacsony fizetés és a gyereknek biztosítható jövőkép hiánya előzte meg.

Az utóbbi időkben felgyorsult kivándorlás okozója felől érdeklődő kérdésre a második legtöbben a Fideszt, a kormányt, Orbán Viktort válaszolták (26 százalék).

Emellett a válaszadók úgy érzik, hogy a kivándorlás miatt már érezhető a munkaerőhiány is itthon, főként az orvosok, ápolók hiányában veszik ezt észre – derült ki a Publicus Intézet Vasárnapi Híreknek készített közvélemény-kutatásából.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Grafix69
Igen , elvtársak igen, a várból elköltöznek az alattvalók , mért? Csak ... mert nem akarnak megdögleni egy tolvaj banda miatt , na azért.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Grafix69
Igen , elvtársak igen, a várból elköltöznek az alattvalók , mért? Csak ... mert nem akarnak megdögleni egy tolvaj banda miatt , na azért.
cikicakk55
Ez sajnos így van. Főleg az egészségügyben csapódik le legjobban,hogy mennyi fiatal megy el az országból.Ettől függetlenül a kórházak még sem veszik fel a szakosító előtt álló,de már vizsgázott ápolókat nyári munkára. Már pedig főleg nyáron biztos hiány lesz,még nagyobb elvégre ott is nyáron mennének a dolgozók nyaralni,.Igaz,hogy a fizetésükből maximum arra futja,hogy el tudnak menni a gyerekekkel fagyizni és esetleg a nyári szünetben 2-3 alkalommal a jó drága strandi belépőkre futja.
babp1982
Hajra fiatalok nekem mind a negy gyerekem elment es nem bantak meg.Nyugiban dolgoznak a hazai fizetesnek a 4 -5 szoroset keresik nem baszogatjak oket es ami a fo nincs fideSS aki mosna az agyukat!Eloszor csak penzt akartak keresni,de mostmar akarmit iger a felcsuti gazember haza nem jonnenek csak latogatoba mert nekik tobbet er a nyugalmuk mint ez a szarkeveres ami itt varna rajuk!Es ihazuk van!
Desischado
Miért ne menének? Odakint emberhez méltó élet várja őket, és nem kell az orbán rezsim rombolását sem elszenvedniük. Igazuk van, aki teheti, meneküljön innen!
verőce21
Ez a cikk ismét egy újságírói csúsztatás, lipsi-idiótáknak!
verőce21
@Clavigo: Aki mondja! Mint lipsi-idióta, magadat hogy látod? :)
(Mondtam már, ne menj a lipsihomokozóba!) :)
verőce21
@babp1982: (19:01) Gratulálok!
És milyen országokban vannak?
kukac50
Magyarországon már az árakkal felzárkóztunk a nyugati árakhoz, csak a rabszolgabérek nem emelkedtek a nyugati szintre. Ma még 100 ezer forint alatti bérek is vannak,ami a megélhetéshez nagyon kevés.Mészáros Lőrinchez kerül a pénz ami az ország versenyképességét növelné,
Aki meg szeretne élni a munkájából az elmegy, mert éhbérből nem lehet családot eltartani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.