Az igazolatlan hiányzások miatt összesen 183 óvodástól vették el a családi pótlékot a 2015/2016-os tanévben. Az új szabályozás csak 2016 év elején lépett életbe. A családi pótlékot 2016 januárja óta óvodai mulasztások miatt is felfüggeszthetik. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogyha az ovis igazolatlanul hiányzik 5 napot, akkor a területileg illetékes jegyző figyelmezteti a szülőket a lehetséges következményekre. Ha azonban a 20 napot is eléri az igazolatlan hiányzások száma, akkor akár a családi pótlék folyósításának felfüggesztésére is sor kerülhet. Érdekes adat került nyilvánosságra a 2015/2016-os tanévről:

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: PV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ez a cél ! Remélem 2018-ban befejeződik.
Nessy
Még szerencse, hogy ilyen család barát, gyermek párti kormányunk van!
Tényleg nem gond orvosi igazolás kapni a gyermek betegségéról, közösségbe visszatéréséről, hiszen a legkisebb településen is könnyedén elérhető a gyermekorvos, esetleg háziorvos. Ja, hogy évek óta nincs, csak néha arra vetődik valaki helyettesíteni? Á, nem úgy van az úgy van! Kérdezzék Rétváryt!
papa.49
Előbb szétvertétek az egészségügyet aztán hozzá kötitek a családit az igazoláshoz ,,KITŰNŐ,, nem tagadjátok meg magatokat retkes koszos bokszos bagázs!!!
Nessy
@szaboria1: Dehogy nem! Csak éppen vannak kivételek, melyek erősítik a szabályt!
Probléma megoldás helyett szankció. Ma ez a természetes.És nem kerúl pénzbe, sőt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.