Két ügyben is vádiratot nyújtott be az ügyészség, amelyben fiatalok vertek össze hajléktalanokat. A tettesek közül a legidősebb is csak 18 éves volt.

Tavaly június 24-én hajnalban három – egy 14, egy 15 és egy 18 éves – tini támadt rá két alvó emberre egy társasház előtt, a XVIII. kerületben.

A három elkövető a két sértettet felváltva ütötte és rúgta test szerte, akkor is, amikor a sértettek a bántalmazástól már a földre kerültek. Egyikük a bántalmazás során egy fahusángot is használt, illetve az egyik földön fekvő sértettet meg is taposta.

– áll a vádiratban.

Az egyik férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, és a súlyos sérülések veszélye a másik hajléktalan esetében is reális volt.

A másik eset szeptember 22-én történt, ugyancsak a hajnali órákban. Az akkor 16, illetve 17 éves vádlottak – két ismeretlen társukkal együtt – a X. kerületi Örs vezér téri aluljáróban figyeltek fel egy alvó emberre.

Az arcukat eltakarták egy kendővel, majd rákiabáltak. Kiszemeltjük felült, a 16 éves kamasz ekkor szemből, acélbetétes bakancsával több alkalommal arcon rúgta, majd két társa is bekapcsolódott a bántalmazásba, és egyszerre rugdosták a földön fekvő férfit, aki a fején számos zúzott sérülést szenvedett.

Mindkét ügy vádlottjaival szemben letöltendő szabadságvesztés kiszabását indítványozták – tudta meg a 24.hu a Fővárosi Főügyészségtől.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csa-csa
félholtra verni a tetves csűrhét! a pofájukat külön péppé, aztán megtaposni a rohadékokat, hogy a belük lógjon ki szó szerint!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csa-csa
félholtra verni a tetves csűrhét! a pofájukat külön péppé, aztán megtaposni a rohadékokat, hogy a belük lógjon ki szó szerint!
papa.49
Mindenesetre egy méretes ruha járna nekik!!!
bencemacska
Mivel a zömük fiatalkorú, a szüleiket is felelősségre kellene vonni!
Akkor talán nem nevelnének ennyi gengsztert!
silber13
@Pálinkás Pál: 15:58-ra: Meséld már el, mitől álszent a fenti duma?
Pálinkás Pál
@silber13: Szerinted egy 16-17 éves gyerek nem lehet hajnalban az utcán ,buli után??? Sanyarú egy fiatalságotok lehetett nektek!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.