Az Átlátszó is részt vett az összeurópai MEPs Projectben, melyben az európai uniós országok újságírói azt kutatták, hogy mire költik költségtérítésüket az Európa Parlamenti képviselők. Ez azért fontos, mivel az EP képviselőknek nem kell számlával igazolniuk, hogy mire költik a havi 4342 eurót, azt ugyanis átalányként kapják. Ugyanakkor az unió évente 40 millió eurót tapsol el erre a célra, és már számos alkalommal kiderült, hogy a képviselők legalábbis megkérdőjelezhető módon használják fel az európai adófizetők pénzéből finanszírozott támogatásaikat. A fő cél az lenne egyébként, hogy az EP-képviselők az általános költségtérítésből irodát bérelhessenek hazájukban, ezért az Átlátszó újságírói megkeresték a 21 magyar EP-képviselőt, hogy megtudják a havi 4342 euróból azaz havi nagyjából 1,3 millió forintból, vagyis évi 16 millió forintból bérelnek-e irodát és hol. Talán nem meglepő fordulat, hogy a 21 képviselőből 14 nem válaszolt, mintahogy talán az sem, hogy ebből a 14 képviselőből 12...

Forrás: index.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Grafix69
Hát mire is? Ellopja , minek magyarázkodna baromságokat , abba bele lehet kötni. Ez is ellopja meg a többi is , Magyarországon vagyunk , vagy nem?
grincss
Mire, mire?
Tompika szerre, más kisfiúkra!
Nessy
Elég jó "üzlet" a képviselőknek Brüsszel vegzálása! Azért annyira nem utálják, hogy lemondjanak a képviselőségről és a dohányról!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.