Egy bűnözői csoport Brazíliából csempészett Magyarországra körülbelül 40 millió forint értékű kokaint, elfogták őket.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kábítószer-kereskedelem miatt nyomoz B. Károly 38 éves budapesti lakos és két társa ellen. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy megbízásából a 20 éves budapesti K. Fanni Brazíliából kokaint szállított Magyarországra, kettejük között pedig a 22 éves budapesti B.-né R. Zsuzsanna közvetített – olvasható az ORFK közleményében.

K. Fanni június elején Sao Paulóba repült, ahol kokaint kellett átvennie, majd azzal Brüsszelbe utaznia. B. Károly és B.-né R. Zsuzsanna vasárnap autóval ment a droggal Európába érkező nő elé, akivel másnapra értek Magyarországra.

Az NNI hétfő délután egy fővárosi benzinkúton ellenőrizte a járművet és utasait, és K. Fanni hátizsákja hátsó merevítőjében 943,54 gramm kábítószergyanús port találtak. Az anyagról a vegyészszakértő megállapította, hogy kokain, amely feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 40 millió forint.

A rendőrök házkutatást tartottak mindhárom embernél, és a B.-né R. Zsuzsanna által használt ingatlanban 8 csomagban összesen körülbelül 9 kilogramm kábítószergyanús növényi törmeléket találtak. Az előzetes szakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag marihuána, feketepiaci értéke mintegy 18 millió forint.

A nyomozók B. Károlyt és társait gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Jeee, ebben a pillanatban mutatta a hirado, hogy minden idok legnagyobb kokain mennyiseget csempesztek be Braziliabol egy lofej-szoborban...
MAr ulnek,... Holnap kapjak meg az iteletuket

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.