Elhunyt Rubovszky György kereszténydemokrata országgyűlési képviselő – tájékoztatta a kisebbik kormánypárt elnöke szerdán az MTI-t.

Semjén Zsolt úgy fogalmazott: Rubovszky György, a KDNP alapító tagja, országgyűlési képviselője szerdán este "nemes lelkét visszaadta teremtőjének".

A 74. életévében elhunyt képviselő 1994 óta volt – egy kisebb megszakítással – a parlament tagja.

Az Országgyűlés honlapján olvasható életrajz szerint Rubovszky György 1944-ben született Budapesten. Édesapja ügyvéd, édesanyja pedagógus volt.

Rubovszky György 1962-ben érettségizett az Eötvös József Gimnáziumban, jogi diplomáját 1970-ben az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte, 1972-ben lett ügyvéd.

Elhunyt Rubovszky György KDNP-s országgyűlési képviselő

Fotó: Kovács Attila/MTI

Rubovszky György 1989-ben a KDNP alapító tagjaként létesítette első párttagságát, 1991-től a KDNP budapesti szervezetének elnöke, 1992-től a párt országos elnökségének tagja, mint ügyvezető titkár, 2002-től a KDNP pártügyésze.

Rubovszky György 1990-ben az őszi önkormányzati választáson a Fővárosi Közgyűlés tagja lett. 1994-ben a KDNP országos listájáról szerzett parlamenti mandátumot, az alkotmány- és igazságügyi bizottság tagja lett. 1998-ban a Fidesz listáján szerzett parlamenti mandátumot, 2002-ben képviselőjelölt, majd 2003 nyarán az elhunyt Varga László helyére behívták az Országgyűlésbe, ahol ismét tagja lett az alkotmány- és igazságügyi bizottságnak. 2006-ban közös jelöltként a Fidesz-KDNP országos listáról jutott mandátumhoz és az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság tagja lett, illetve a KDNP frakcióvezető-helyettese.

Rubovszky György 2010-ben ismét a Fidesz-KDNP közös jelöltjeként szerzett mandátumot, a KDNP frakcióvezető-helyettese, illetve a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság elnöke, valamint az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság tagja volt, 2014-től pedig az igazságügyi bizottság elnöke és a törvényalkotási bizottság tagja volt.

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ja és remélem azért még pénteken levélben szavazhat a plakáttörvény miatt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
@TASzSz: A kutyát sem zavarja a minősítés! Azt kapta/nem kapta a néhai, amit megérdemelt!
TASzSz
@quadrocopter: HALOTTAKRÓL JÓT, VAGY SEMMIT!
quadrocopter
@TASzSz: Szabadon választott a hozzáállás!
TASzSz
@quadrocopter: Sajnos idáig jutottunk!!! 25 év eredménye: nuku empátia!
quadrocopter
@TASzSz: A kellő empátiához kellő, kiváltó emberség is kell! Ebben a térgyban ez nem lelhető fel!
TASzSz
@quadrocopter: Mármint a hozzászólók jó részénél!!! Senkinek nem tetszene ha az ő hozzátartozóját illetnék ily szavakkal...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.