Vasárnap kiadott egy sajtóközleményt a Momentum arról, hogy július 20. és 23. között fesztivált rendeznek a szolnoki Tiszaliget Turisztikai Központban, társadalmi-politikai-gazdasági előadásokkal, beszélgetésekkel és olyan fellépőkkel, mint a Wellhello, az Ivan & the Parazol vagy Soerii & Poolek.

Másnap, június 19-én, hétfőn délelőtt derült ki, mégsem rendezhetik meg a fesztivált a Tiszaliget kempingben. A helyszínt kezelő Szolnoki Gyermek- és Ifjúsági Közalapítvány arra hivatkozott, hogy nem fizettek előleget a foglalásra, ezért kell lemondaniuk a rendezvényt.

Furcsa indokkal mondták vissza a Momentum fesztiválját a tervezett helyszínen

A momentumosok elismerték, hogy a szerződés szerint május 15-ig előleget kell fizetniük, de a szerződés szerintük amúgy is hibás, mert egy másik pont meg április 15-ét jelöli meg előlegfizetési határidőként. A fesztivál momentumos felelőse korábbról is ismeri a szállás kezelőit, ezért nem csinált ebből ügyet, úgy volt vele, hogy utalja az előleget, amint kérik.

A pénzt nem kérte senki, sem április 15., sem május 15. után, pedig a momentumos szervezők végig napi kapcsolatban voltak a helyszínnel. Nem kaptak előlegbekérőt sem, pedig ekkora rendezvényeknél szokás ilyesmit küldeni.

A közalapítvány június 19-én, egy nappal a jegyértékesítés tervezett kezdete előtt jelezte, hogy az előleg elmaradása miatt fel kell bontaniuk a szerződést. A Momentum erre új szerződést akart kötni ugyanarra az időpontra, de a közalapítványtól azt válaszolták nekik, hogy erre nincs lehetőség.

A párt szerette volna megtudni a véleményváltás okát, de a szállásadók kedd óta nem nagyon akarnak beszélni velük. A fesztivál felelőse több rendezvényt is szervezett már ugyanebbe a szolnoki táborba, még a Momentumnak is volt már itt egy tábora, de a soha nem volt hasonló probléma.

A Szolnoki Gyermek- és Ifjúsági Közalapítványt egyébként a szolnoki önkormányzat alapította, ami most megkérdőjelezhetetlen fideszes vezetés alatt áll. Ennek ellenére Bíró Árpádot, a közalapítvány igazgatóját, aki a szálláshelyek üzemeltetését végző szervezetrendszert vezeti, Szolnokon inkább balos kötődésűnek tartják.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
Milyen öröm amikor mindenre kapható rafkós jogészek kezében van az ország. Ha valaki az útjukba akad azonnal el tudják őket takarítani. Elgondolkodnának ezen a rájuk szavazók csak egy pillanatra? Ha nem képesek rá azt tudom nekik kívánni, saját érdekükben minél előbb akadjanak horogra!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkafőző Rézüst
" A fesztivál momentumos felelőse korábbról is ismeri a szállás kezelőit, ezért nem csinált ebből ügyet, úgy volt vele, hogy utalja az előleget, amint kérik.

A pénzt nem kérte senki, sem április 15., sem május 15. után, pedig a momentumos szervezők végig napi kapcsolatban voltak a helyszínnel. Nem kaptak előlegbekérőt sem, pedig ekkora rendezvényeknél szokás ilyesmit küldeni."
Ha néhány plakáttól befostak, akkor a rendezvényektől már egyenesen halálfélelmük van...
papa.49
@Pálinkafőző Rézüst: Szalai elvtársúrral nem lehet szembe menni)))))))))))))))))))))))
Pálinkafőző Rézüst
@papa.49: egy osztrák nyugdíjas autós megtehetné...
nezelodo
Ezek a fiúk nem tudták, hogy létezik még most is Illetékes Elvtárs, sőt most létezik igazán egy, akihez egész Európa is tartozik, és körbelihegik sokan, túlteljesítve még a meg nem fogant gondolatát is! Ej de ismerős ez a módi valahonnan!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.