Uniós támogatásból Medgyesegyházán kellett volna felépítenie a Simonka György fideszes politikushoz tartozó cégnek egy szerelőcsarnokot, de végül Békéscsabára került az egész. Az is kérdés, hogy egyáltalán megépült-e.

Félrement a támogatás

Békéscsabán épült fel egy szerelőcsarnok uniós támogatásból, pedig Medgyesegyházán kellett volna a beruházás elvégezni.

A Magyar Nemzet cikke szerint a Simonka György fideszes országgyűlési képviselőhöz köthető Likefest Kft. még 2014-ben az Európai Uniótól 60 millió forintot nyert arra, hogy Medgyesegyházán egy szerelőcsarnokot hozzon létre mezőgazdasági gépek, kamionok és egyéb nehéz járművek részére. A beruházás egyben 3 új munkahely megteremtésével is járt volna. 

2015-ben viszont egy másik, Simonka Györgyhöz köthető cég – Mentor Menedzsment Kft. – már arról adott ki közleményt, hogy a beruházás megvalósult – csak 30 kilométerrel arrébb, Békéscsabán. A Likefest Kft. addigra már nem létezett, bár a honlapja még működött a  Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítványnak köszönhetően, amely ugyancsak Simonkához köthető.

Akadnak problémák

A Magyar Nemzet cikke szerint két nagy probléma van az egésszel:

- a Nemzetgazdasági Minisztérium elfogadta a beruházás teljesítéséről szóló jelentést, vagyis nekik semmi kifogásuk nem volt, hogy a munkahelyteremtő fejlesztés valahogy 30 kilométerrel arrébb sikeredett.

- A Mentor Menedzsment Kft-nek az elérhető cégadatok szerint a mai napig nincs békéscsabai telephelye, vagyis nem tudni, hogy hol is épült fel igazából a szerelőcsarnok – ha felépült egyáltalán. 

Nyomoznak egy ideje

A cikk szerint ennek a cégnek a tulajdonosi körében Simonka György több rokona – köztük a felesége és az édesanyja  - is feltűnt, valamint egy olyan férfi is ebbe a körbe tartozott, aki egy másik, azóta már felszámolt cégben Simonka üzlettársa volt, és akit előzetes letartóztatásba helyeztek.

Simonka György rokonainak és cégeinek érintettségével költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozás folytat nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség. Az eljárásnak mára 14 gyanúsítottja van.

Régebben is máshová került egy-egy uniós támogatás

A cikk szerint ráadásul a fentebb vázolt telepáthelyezés nem az első Simonka György cégeinél: korábban az LMP-s Hadházy Ákos nyomozta ki, hogy a képviselőhöz köthető Aktív Klub Kft. olyan tótkomlósi telephely fejlesztésére szerzett uniós forrásokat, amely még nem volt a tulajdonában. Az uniós forrásokat pedig egy orosházi autómosó megépítésére használták fel. 

Az, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz Simonka ellen, az egyáltalán nem zavarja a politikust és körét, hogy újabb uniós forrásokat szerezzen meg. Legutóbb szülőfalujába, a 370 fős Pusztaottlakára érkezett 1,3 milliárd forintos uniós támogatás. 

"A kormánypárti képviselő egy másik üzlettársa által vezetett egyesület negyedmilliárd forintért építhet kerékpárosturista-központot a 370 fős községben. Nem elhanyagolható tényező, hogy a szóban forgó szervezetnél, a Szent György Jövőépítő és Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesületnél az elmúlt fél évben négyszer rendelt el végrehajtási eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A 250 millió forintos összeg mellett további 600 millió forint érkezik a helyi vadaspark „élményközpontúvá” fejlesztésére, és további 450 millió forintból fejlesztik a község ipari parkját" – olvasható a cikkben.

(Címlapi kép: www.simonkagyorgy.hu)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Ja kérem!!! Lopni is tudni kell!!! Igaz fityfasz csürhe!!
ila51
mi itt a gond , meg is lesz a 3 munkahely...a 3. a helikopter vezetőnek , aki cocokáztatja Őket ide oda. Nehogy már azon a kátyús utakon rázassák azt a találékony lelküket.
vonotok
Fő Államügyész Úr! Ilyen esetekben , csak a seggét törli??, És ugyan azzal a papírral a fejét is?? Nem szégyelli magát, hogy mindezt eltűri, szemet huny ennyi szemétség látván???
namihami
Ezek szerint a GPS is tévedhet. Véletlenül rossz pozíciót adott meg a fideszes tótumfaktumnak. Abból a magasságból ez a 30 km igazán elhanyagolható, nem???
papa.49
@Tavryni őrnagy: Hogy gondolod a simonkát a másvilágra???
quadrocopter
Simonkának sem lesz utolsó kívánság, csak 30 Km-rel távolabb!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.