Nagy a gáz, ha a legjobban teljesítő kormány elsődlegesnek ítélt feladatát - az egészségügy helyzetét - sem tudja megoldani. Vagy lódít az igazmondásáról – melyet maga terjeszt – hírhedt formáció? Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a Semmelweis-nap alkalmából szombaton tett újabb ígéretet arra, hogy „a jövő évi költségvetésben az ideinél 220 milliárd forinttal költenek többet az ágazatra”. Azt, hogy tervek szintjén minél költ többet, és ez a „minél” mennyivel kevesebb, mint amire minimálisan szükség lenne az egészségügy területén, nem részletezte a közszolga,

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
A kormánynak elsődleges fontosságú az egészségügy helyzete.

Ez valóban így van, ezek sohasem hazudnak. Tényleg. Csak nem azt mondják amit kiolvasol belőle.

Ezt jelenti: Elsődleges fontosságú az egészségügyi kiadások csökkentése.

Jövőre választási év jön, így az sem kizárt, hogy igérnek horribilis pénzt.Mondom igérnek.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2016/03/24/elcseszett-akciofilm-egy-elcseszett-orszagban/
Elcseszett akciófilm egy elcseszett országban. Akkor nyissunk itt egy zárójelet, hogy lássuk, mennyire súlyos a helyzet. Ónodi-Szűcs nertárs a kórházi fertőzések kapcsán világított rá arra, hogy tulajdonképpen kicsoda is ő. Ennek árnyékában igazából teljesen fölösleges mélyebben megvizsgálni komplex életművét, mert a bizonyítványt már kiállította magáról. A parlament március 7-i plenáris ülésén téma volt az évente 99 ezer embert megbetegítő kórházi fertőzések ügye. (Amely fertőzések számát az ÁNTSZ szerint 50-70 százalékkal minden bizonnyal csökkenteni lehetne, ha az 1000 betegnaponként átlag 6 liter alkoholos kézfertőtlenítő helyett a WHO által ajánlott 20 liter állna rendelkezésre.)És ez az ember még a helyén van? 2016 márciusában vizsgálóbizottságot állítanak fel azért, mert az egészségügyi államtitkár szerint akár puszta véletlen is okozhatta a beteg halálát, de még az is előfordulhat, hogy van ilyen, megtörténik? Mert ahogy a kórházi fertőzés sem hungarikum, máshol is haláloztak már el emberek, mert három kórházból egyben sem fogadták őket. Egy 37 éves embernek úgy kellett meghalnia, hogy a főváros csaknem háromszáz intenzíves ágyának mindössze tíz százaléka volt szabad azon a napon, az olyan nagy intézmények pedig, ahol garantáltan el tudnának látni bármilyen diagnózissal érkező betegeket, azok minden ágyukra kitették a „foglalt” táblát?
Segítek, Ónodi-Szűcs! Nem kell ide semmiféle vizsgálat: ahol egy emberrel ilyen gyalázatos
módon el lehet járni (és nehogy azt hidd „véletlenül”, hogy ő az egyetlen), ott a rendszer rossz.
Évek óta rossz, ide vagy oda, mára a stadionépítésekkel és a gátlástalan hatalommániával és lopással sikerült oda javítani a helyzetet, hogy évszázadok kellenek, amíg itt bármiféle pozitív változás bekövetkezik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.