A Demokratikus Koalíció az Állami Számvevőszék és az ügyészség visszamenőleges vizsgálatát követeli a Fidesz 2010-es plakátkampánya ügyében.

Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a napokban nyilvánosságra került hírek szerint a kormánypárt hét éve csalt a kampányelszámolással, és ezzel a számvevőszék mellett a választókat is "átverte".

"Bebizonyosodott, hogy ismét bort ittak és vizet prédikáltak, a Fidesz megszegte a magyar törvényeket" – közölte a DK-s politikusa.

Hozzátette: nemcsak arról van szó, hogy a piaci ár töredékéért kaptak plakáthelyeket, hanem annak is mindössze töredékét vallották be.

Gréczy Zsolt felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy számoljon el pártja "törvénytelen kampányával", továbbá vizsgálják meg, ki a felelős a "rendszerszintű törvénytelenségért".

A DK szóvivője azt mondta, amennyiben a visszamenőleges vizsgálatról szóló felszólításuknak most nem lesz eredménye, akkor kormányváltás után történhet meg a fideszes politikusok felelősségre vonása, valamint a tisztességes pártfinanszírozási törvény megalkotása.

Gréczy Zsolt kérdésekre válaszolva elmondta, Gyurcsány Ferencnek, a DK elnökének személyes ügye, hogy mire fordítja 1,3 milliárd forintos osztalékbevételét. A párt szóvivője szerint bárhogy is dönt a volt kormányfő, azt átláthatóan, tisztán teszi.

(MTI)

(Címlapi kép: Facebook/Gyurcsány Ferenc)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/11/korrupcio_vier.jpg
Orbán szesztestvére a libaőrzésben hirtelen mindenhez elkezdett érteni.
Egy olyan országban, ahol a legfőbb ügyész két kézzel védi a kormánypárti politikusokat és egyetlen feljelentés sem megy át óvó kezei alatt. Antikorrupcióról habogunk, miközben Polt Péter legfőbb ügyész felesége Matolcsy György jegybankelnök közvetlen beosztottja. Ilyen ország márpedig egyáltalán nincs is, ez valami nagyon hülye vicc. Hát, drágaszép barátaim a nemzeti együtthülyülés rendszerében! Ez a kibaszott ország korrupcióra épül. Ez mozgatja. Korrupciót eszünk, iszunk, arra fekszünk le este. A ország vezetőinek vezetékneve Korrupció. Itt más sincs, csak korrupció. Semmi mást nem kell tenni, csak megnézni, hogy a fizetéséhez képest milyen életvitelt folytat Orbán, Matolcsy, Szijjártó, Lázár, Rogán, Pintér és a többiek. Csak el kell gondolkodni rajta, mi a búbánatos francból telik a családtagoknak százmilliós ingatlanokra. Az van, hogy ezek egytől egyig korrupt gecik. Mi pedig egytől egyig idióta barmok vagyunk, amiért engedjük ezt, hiszen minket, a gyermekeinket fosztják ki ezek a drága lelkek. Azok, akiknek ráfér az arcára a korrupcióellenes harc ünneplése és még csak el sem röhögik magukat. Igaz, nem is annyira vicces, mint amennyire szánalmas. Kurvára szánalmas.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
patyuka
@durbincs: Épeszű és lelkületű ember nem tesz egyenlőségi jelet a két időszak közé! Ráadásul - azon túl, hogy az 'egyikkutyamásikeb'-féle fölöttébb leegyszerűsítő hozzáállás szellemi restségre vall, így legfeljebb a hangoztatójára nézvést adekvát - igen káros, mert figyelemelterelő, tehetetlenséget és belenyugvást sugall.
De ha valaki mégis úgy véli, hogy ezt a meggyőződését mindenképpen közzé kell tennie - lelke rajta, magát blamálja -, az efféle dehonesztáló lózungját - "feryék se különbek a deákné szatyránál, 8 év alatt latrok báljává tették az országot." - legalább próbálja meg alátámasztani némi egzakt összevetéssel is, mert miként a jópofizó 'nagyotmondás', a kisbetűs "feryzés" sem érv, semmit sem igazol, sőt egy felnőttnél kifejezetten infantilis megnyilvánulás...
Eladott Ország
@durbincs: Szomorú vége lesz hamarosan az ország kirablóinak. Mentek picsába a sitre szarháziak és nem fogjuk be a pofánkat bármennyire is ugat a szarházi kisebbség.
patyuka
@durbincs: Hogy a francba jön ez ide? Nem kell ahhoz lángésznek lenni, hogy bárki észrevegye: ez a cikk miről/kiről szól!

Márpedig az, aki a cikk apropóján visszafelé mutogatva gyurcsányozásba fog, nem csupán mániákus előítéletességének/fóbiájának gyanúját kelti - ti. együgyű módjára mindenről ugyanaz jut az eszébe -, hanem mellébeszélésével eltereli a figyelmet az ominózus törvénytelenségről, azaz - akarva vagy akaratlanul - cinkossá válik!

Tény: még mindig nem látni/találni itt akárcsak egyetlen fajsúlyazonosságot igazoló összevetést; s ha igaz az állítás, vajon miért nem?
Mert bár a vélemény szabad, tehát mindenki úgy érez/vélekedik, ahogy neki tetszik, de annak kinyilvánítása - még makacsul ismételgetve sem - teszi az érzületet érvvé, esetünkben annak bizonyítékává, hogy az egyik kutya, a másik eb...
Eriksson
Ha tudomása volt Gy-nek a törvénytelenségről, miért nem szólt amikor ott volt az ideje? Miért hallgatott 2010 óta? Talán érdeke fűződött hozzá, vagy mi?
Eriksson
@durbincs: Elég költőire sikeredet ez a válaszod. :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.