Több csoportban összesen 25 menekültet kísértek vissza a rendőrök Bács-Kiskun megyében a határ szerb oldalára, 51 menekültet pedig megakadályoztak abban, hogy belépjenek az országba.

Jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra több csoport menekült Bács-Kiskun megyénél – olvasható a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök  július 2-án 0 óra és július 3-án 5 óra között összesen 7 esetben 25 férfit tartóztattak fel Hercegszántó és Kelebia közigazgatási területén. A csoportok tagjai magukat pakisztáni és afgán állampolgárnak vallották.

A menekültek sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakíséri az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Továbbá a határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök július 2-án 23 óra és  július 3-án 5 óra közötti időben Hercegszántó és Kelebia közigazgatási területén 4 esetben 51 menekültet akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.