Sokáig nem tudták a tudósok, hogy miért nyel el ennyi széndioxidot az óceán. Most megoldották a nagy kérdést. A válasz meglepő módon a bálnáktól érkezett. Sokáig nem tudták a tudósok, hogy miért nyel el ennyi széndioxidot az óceán. Most megoldották a nagy kérdést. A válasz meglepő módon a bálnáktól érkezett. Az elmúlt évszázad második felének egyik legérdekesebb kutatási eredménye a kiterjedt táplálkozási hálózatok felfedezése. A táplálkozási hálózatban általában felülről lefelé haladó ökológiai hatásokat vizsgálnak. Megnézik, hogy milyen kölcsönhatásban vannak egymással a közvetlenül szomszédos vagy távolabbi fogyasztói szinteken élő fajok, a csúcsragadozóktól lefelé haladva egészen a tápláléklánc aljáig. Mindenki tudja, hogy a bálnák halakat és krilleket (rákokat) esznek. Az emberek azt gondolhatják, hogy jó, ha bálnákat eszünk, mert így elegendő táplálékhoz jutunk és több hal is marad. De amint a bálnák száma csökkent, csökkent a halak és a krillek száma is. Ez elsőre...

Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Mar csak a japan "tudosoknak" kene elmagyarazni, hogy ne vadasszak - plane orvul, tiltott vizeken, vedett teruleteken - a balnakat, mert nemcsak a balnak, de az emberek is kidoglenek , ha vegleg felborul az okologiai egyensuly.
RonaGyuri
s egyben megdőlt egy mondás pejoratív értelme (nem csak mint a viccben mikor a tehén rápottyant az egérkére): sz..ik az egészre! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.