Bokros Lajos volt pénzügyminiszter, a Modern Magyarország Mozgalom elnöke közleményében kemény szavakkal ostorozza Orbán Viktort.

Bokros azt írja, a kormány fasisztává züllött, és véres polgárháborúba akarja taszítani az országot.

Ki kell mondani végre, ezért kimondom: Magyarország miniszterelnöke fasiszta. A magyar kormány az adófizetők pénzén hazudozva, állami politika rangjára emelte a gyűlöletkeltést.

Bolond lett a kormány, írtam korábban. Igen ám, de ez életveszélyes bolondság. Vajon mi lehet a cél? Nyilvánvaló kormányzati kudarcaik nyomán véres polgárháborúba taszítani az országot csak azért, hogy a Fidesz tovább uralkodhasson és lophasson?

Eljött az idő, hogy minden becsületes magyar állampolgár felemelje szavát a nemzetvesztő kormány fasiszta propagandája ellen. Ne mondhassa senki, hogy nem tudta, mi folyik itt

- olvasható Bokros közleményében.

A kormány nem sokáig hagyta válasz nélkül a vádakat:

Bokros Lajos a Soros-hálózat tagja, Soros pénzéből fizetik, Soros pénzéből él. Soros fizetett katonájaként rágalmazza Magyarország miniszterelnökét

- írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

(444.hu)

129 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Igaza van orbánnak! Ne hagyja hogy a fejére szarjanak! Van szája is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Soros...soros...soros...bizonyíték nélkül csak a sorosozás a válasz...
quadrocopter
Nem egyszerűbb lett volna a Lendvy utsában kapott eligazítás szerint, ha elakad a visszavágás, akkor előpvenni a "hazucc" választ?

Nagyon is tudják, hogy Bokros jól beszélt, a hülyéknek bedobott máz alatt, Horthy imádó csöcselék uralkodik az "erős, büszke európai(?) Magyarországon!"
Cefi
Igaza van orbánnak! Ne hagyja hogy a fejére szarjanak! Van szája is.
Qqberci
"Soros fizetett katonájaként rágalmazza Magyarország miniszterelnökét"

Magyarország jelenlegi, ideiglenes miniszterelnökét Soros mentette meg attól, hogy felkopjon az álla és Soros iskoláztatta. Bár ez nem sokat használt neki...
Cefi
@Hellcat: Ez pontosan olyan szánalmasan primitív, mint az egyik hányadék "kommentelő" bértetü lipsizése.
RonaGyuri
@Cefi: az foglalt onnan belőle jön! =))
Hellcat
@Cefi: ja a lipsizés a másik...sok agyatlan vadbarom szidja a liberalizmust...liberalizmus nélkül, bő gatyában kapálna valami földesúr földjén majdnem az összes idióta segg aki szidja a liberalizmust. Ez a Sorosozás meg már csak simán szánalmas...mint az amútnyócévezés...azt is túltolták...nem lehet a végtelenségig másra mutogatni...előbb utóbb ki kell hogy boruljon a bili mostmár.
iluminati
ÉN AZT JAVASOLNÁM ÉS MINDEN ÁLLAMPOLGÁRNAK...HÍVJUK MEG SOROS GYÖRGYÖT EGY NEMZETI BESZÉLGETÉSRE AHOL MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK TEHETNÉNEK FEL NEKI ÉS ORBÁN VIKTORNAK KÖZVETLEN KÉRDÉSEKET...
NÉZZÜK MEG ORBÁN BELE MEGY E A SZEMBESÍTÉSBE???
36
Bokros csomagja, anno, egyenesen vezetett, apám vállalkozásának tönkremeneteléhez.
De meg tudnám rugdosni!
Cefi
@Hellcat: De őszintén: azért ezt a szintet 10 éves kor körül kinövi az ember. Persze, ahogy Moldova írta: nem mindegy hogy kiskorunkban mi esik a fejúnkre, vájdling, vagy egy Kosztolányi kötet. Ezeknek szerintem faék.
Béla333
A Sorosozás azért ideális a Fideszeseknek, mert ezen nem kell gondolkodni sem a kormánynak, sem a hívőknek!
A napokban láttam az 1984 című filmet, nálunk pontosan ez megy, mint ami a filmben van!
lusta
Már nagyon fáradtak a fijjugg. Csak osrosozás? Sehol egy gyurcsányozás. Öregszenek.
bakegya
BÜSZKE MAGYARORSZÁG minden polgára,egységben , jobban tenné ha többet adna MAGÁRA,MINT az orbán MANGALICA MÉSZÁROSÁRA!
Eladott Ország
A fidesz és szarházi bandája, pedig a közpénzek ellopásából él. Nemzeti érdekből titkosított szabadrablás van.Ez az ország már soha nem fog megújulni. Mert konténerekkel lopták el nemcsak a pénzét, de főleg a jövőjét. Titkosított nemzeti érdekből.
lusta
Csak úgy mellékesen megkérdezném, büntetlenül lehet Magyarországon rágalmazni egy miniszterelnököt?
CsipkeRózsa
Van arról valami bizonyíték, hogy Bokrost Soros pénzeli? Hülyék, beszélnek a nagyvilágba, a sok fan pedig elhiszi nekik.
Eladott Ország
@lusta: És a miniszterelnöknek szabad büntetlenül lopni és strómanokat tartani?
Eladott Ország
De egy olyan országban, ahol már a törvényalkotás önmagában is alkotmányellenes és ez senkit nem zavar, ahol emberek milliói győzködik magukat naponta, hogy amit látnak, az nem is úgy van, ott kinek magyarázzam, hogy az alapjogok korlátozásának feltételei vannak és azok nem a nyakló nélküli lopás irányába mutatnak. Hogy a korlátozás az alapjog lényeges tartalmát
nem érintheti, márpedig ebben az esetben pontosan erről van szó: hogy a paraszt soha ne
tudja meg, milyen módon és milyen mértékben csapolják le a pénzét. Történik ez egy olyan
jelenben, ahol már nem havonta, hetente, naponta, hanem óránként merül fel a gyanú, hogy
valamit elloptak, elsikkasztottak, eltüntettek visszafordíthatatlanul.
silber13
@Rózsika Hatházi: Ne is ccsodálkozz ezen a morálisan züllött hordán. Rájuk valóban jellemző a" homo unius libri ' jelző!
bakegya
A minden nemzeti kutyafaxálkodás a törvényhozásban, levélszemetelés -elnevezése okán már rájöhettetek volna birka magyarok,ezzel KI ,KIK ÉS HOGYAN JÁTSZOTTAK-a nacionalizmus lábával rugdalózik ez a felcsutkai maradona,már időtlen idők óta-
lusta
@Eladott Ország: Jó kérdések, mert egy normális országban már réges rég lépett volna az ügyészség és bírósági ügy lenne az ilyen rágalmazásból. Ellenben, csak ennyire futotta a fijjuggnak, ebből számomra viklágosan következik, hogy semmiféle rágalmazásról nincs szó. Iluminati írta, üljenek le és nyilvánosan beszéljék meg. Amióta Gyurcsány felmosta a padlót a sorosbérenc felcsúti kis pocakos tolvaj zsebcézárral, aki g..i és besúgó, nem mer senkivel sem vitázni. A bíróságon ellenben egy ilyen per esetén igencskak kellemetlen kérdések kereszttüzébe kerülne. Inkább ilyen röhelyes válaszokra futja nekik.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Bokros a munkájáért kapja a pénzt, még akkor is, ha az EU fizeti. Nem Soros!
szep napot
@lusta: Ezek a kis senkik biztositjak neki a 2/3-ot. Viktor mindenfajta erolkodes nelkul fogja a 18-as valasztasokat megnyerni. Ha akarna a parlamentbe kerulesi kuszobot emelne, ha akarna a partok finanszirozasan valtoztatna. Nem teszi; odadob nekik egy gumicsontot az ellenzeki partok meg kicsinaljak egymast.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Persze, és akinek dolgozik annak az elvét fújja.
lusta
@szep napot: Így igaz. Az ellenzék figyelmébe ajánlanám Churchill szavait. Ugyanis 1941 júniusában, rögtön azután, hogy a hitleri Németország június 22-én megtámadta a sztálini Szovjetuniót, bejelentette, horribile dictu, hogy a Szovjetuniót Nagy-Britannia szövetségesének tekinti. Ezt a következő szavakkal indokolta meg a brit parlamentben: „If Hitler invaded Hell, I would at least make a favourable reference to the Devil in the House of Commons.” („Ha Hitler lerohanja a Poklot, az a legkevesebb, hogy kedvezően nyilatkozom az Ördögről az Alsóházban.”)
Cefi
Orbán szarni volt. Hisz megjelent @Csizmás Kond: Pontosabban a csizmára vert ondó. És fújja amiért fizetik ez a faék. Persze, neki is van szája...
Donáld Tramp
444. A objektív média. Mielőtt lehurrognátok, a 888-ról is ugyanez a véleményem.
alterego56
Idióta barmok. Már mindenki Soros bérenc?
cs.n.
Akár azt is írhatták volna, hogy Bokros maga Soros, aki felvett egy ilyet: comps.canstockphoto.com/can-stock-photo_csp32279347.jpg
Eriksson
Az ilyen Bokros-féle szövegek a gyűlöletkeltők. Mikor ilyet olvas az ember, ökölbe szorul a keze, hogy mekkora gyűlölet van benne mindenki iránt, akit nem Bokrosnak hívnak.
Az általa vizionált véres polgárháborúban vajon ki fog harcolni, ki ellen?
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: A CEU nem egy politikai szervezet, mindenki a saját fejével gondolkodik. Bokros önálló gondolkodású, mindig a saját véleményét mondja, írja.

Egyik előző válaszomban véletlenül EU-t írtam, CEU helyett, gondolom, a szöveg értelmezéséből rájöttél.
Nessy
Most lehet azon polemizálni mit és hogy mondott Bokros Lajos. De itt bármiről legyen már szó, ami nem a Fidesz dicséretét zengi, az Soros bérenc, Soros pénzeli, etc. Ennyit az érdemi, tényeken alapuló vitáról, érvelésről pártunk és kormányunk oldaláról. Ezért kár ennyi szónokot fizetni, elég pár papagáj.
simmering73
Semmi újat nem mondott. Bartus legalább öt éve megírta "Az Eu első fasiszta állama" című cikkét.
CsipkeRózsa
@Eriksson: Bokros szövege nem gyűlöletkeltő, csak kimondta az igazságot.

Érdekes, azt nem vetted észre, hogy Orbán és tsai a gyűlölet szításával akarnak mindent elérni, mindenkit a másik ellen hergelni? Ez a politikájuk fő vonala, ezt műveli Orbán összes szóvivője, sok tanácsadója. Gyűlöletet keltenek az EU, a CEU, a civil szervezetek, az ellenzéki politikusok ellen. Folyamatosan.
kokopelli
@Szeparepa2:
100%-ban van igazad,mert ha pl. B.Mussolini fasizmusát mint példát
nézegetjük,Orbánéban is benne van minden!
-undemokratikus
-"Führer"-mintájúként az organizált
-antidemokratikus
-nacionalista ideológiával átszőtt
-és bizonyos vonásokban rasszista...kell még több hasonlóság?... :=(
Eriksson
@CsipkeRózsa: Például? Én soha nem hallottam olyat attól az embertől, mint amit most Bokros "kimond" róla.
iluminati
@36: Az én életemet Fidesz csomagok tették tönkre,pedig rájuk szavaztam anno.
Ez is megérne egy nemzeti konzultációt...
Ne csak Orbán írogasson az embereknek... Igen is menjen az emberek közé és kérdezze meg az embereket...
Valahogy azt érzem ehhez ő túl "Gyáva" Hívja meg Soros Gy. is Mindenki előtt tisztázzák le a köpködést. Ha nekem annyi pénzem lenne mint Sorosnak, nem arra fordítanám hogy tönkre tegyek egy országot. CSAK HA MILLIÁRDJAIMAT NEM ARRA FORDÍTJA VALAKI AMIRE KÉRI. Orbán valószínű retteg ettől az embertől és ezért akar milliókat ellene hangolni...ÁLJANAK KI MIND A KETTEN AZ EMBEREK ELÉ! Különben ikább tűnik szavazók megszerzését célzó "Bölcsödés, Ovodás gyermek jelenethez.
CsipkeRózsa
@Eriksson: Orbán a tetteiben és mások által kimondva, vagy plakátok formájában teszi a gyűlöletet alap-politikájává. Elég furcsa, hogy ezt kérdezed, ezek szerint észre sem veszed, hogy nála a gyűlölet, a különböző csoportok egymás elleni uszítását műveli?
silber13
@Csizmás Kond: Hamár itt tartunk. te kinek az elvét, kinek a krédóját fújod? látod, látod, mennyire igaz a régi rómaimondás! " Persaepe accidit ut utilitas cum honestate certet "
iluminati
@silber13: Magyarul Írd le neki mert nem érti meg...
Macskaszem
@Eriksson: Nem is kell, hogy halljál tőle bármit is, ha megszólal már hazudik, és pont tőle tudjuk, nem számít mit mond, az a lényeg mit tesz. És azt teszi szó szerint, amit Bokros mondott.
Eriksson
@CsipkeRózsa: @Horizont: Biztos úgy van ahogy mondjátok, de az is igaz, hogy az ember előbb-utóbb félni fog attól amitől félni akar. Nem kell hozzá Orbán, elég egymás princelése.
Csizmás Kond
@silber13: Soha nem fújtam elveket...soha !...és amúgy az a régi rómaimondás rád is szól?
Eriksson
@Macskaszem: Nem szoktam hallgatni a beszédeit, s az, hogy mit csinál arra magasról teszek. A békés egymás mellett élést úgy lehet megteremteni, hogy nem mocskoljuk, hanem tiszteletben tartjuk mások egyéniségét. Az átok mindig visszaszáll az átkozódó fejére.
Macskaszem
@Eriksson: Remélem egy napon visszaszáll Szarbán fejére is mindaz az aljasság amit az országgal művel. Az meg, hogy téged nem érdekel mit csinál, csak ész nélkül isteníted, az téged minősít.
silber13
@Csizmás Kond: Szóval nem érted! Van ez így.
Kookas
@silber13: a csizmás az ss furulyát fújja vagy szopja.
Eriksson
@Macskaszem: Honnan veszed, hogy Istenítem? Azt mondtam, hogy nem érdekel.
bakegya
Na végre -ÉBREDEZIK-MAGYARORSZÁG!!!
bencemacska
@Cefi: ma,16:10
Mit faék!
Tudod mekkora köveket fejtenek a rabszolgák az MSZMP párttitkár elvtársúr bányájában!!!
Ott folyt a munka a privatizáció előtt is! A két ballábas kis futballista meg ment a papához jelenteni, hogy kitakarította na disznóólat!
Cefi
@bencemacska: Tehát te a sertés hátvakarójára gondolsz. Jogos. A kliens is úgy néz ki. A vágósúly is megvan. A pörzsölést vállalom.
mariaberta
Mondd meg az igazat, betörik a fejed. Remélem Bokros nem ijed meg olyan könnyen, és folytatja amit elkezdett országunk érdekében.
panellproli
Ezek csak sorosozni tudnak?Már a fáradtságot sem veszik, hogy valamiféle cáfolatát adják az elhangzottaknak. A cinizmus és pökhendiség magas iskolája. Rühes bagázs.
Peller Anikó
@panellproli: tudnak gyurcsányozni is de talán azt megúnták. Mindenesetre hatékony volt mert a hülyébbje mostanáig gyurcsányozik pedig még csak nem is fidezsesnek véli magát, bár lehet csak hazudik.
Peller Anikó
@Pegero: Oó, idetennéd a részleteket 2-3 mondatos felbontásban?
lusta
@Kookas: Szerintem nem, de ezt pont ők állítják, bár az állításukat jó szokásuk szerint semmivel sem támasztották alá.
Clavigo
@Pegero: Màra elég,,tõrõld le a szart a szàdról,pihenj...A csuti Cigànypàva elégedett veled..
justhpeter
Orbán nem azért fasiszta, mert ő az, illetve az szeretne lenni. Kettős világnézetű ember, "kétisten" hittel. Az ő istenei a pénz és a hatalom. Most a korábbi marhaságai miatt a hatalmát veszélyben látja és ezzel a primitív nemzeti-keresztény dumával azt szeretné ellensúlyozni, hogy a hibák okán eltávozottakat a jobbik radikálisnak tartott híveiből pótolja.

Ha bejönne neki, az csak azt jelentené, hogy az ellenzék még a 2014-es töketlenkedéseinek is alá tud menni.
gulyasgyula
@36: @36: Meg még csak a jóisten tudja hány kisvállalkozást tett tönkre Én is éppen hogy megusztam ..Mert Ő is csak a Magyar kisvállalkozások megnyomoritásával hozta helyre az Ország anyagi helyzetét ...Mocskos aljas szemétláda volt most mitől lenne jobb ...
a helység kalapácsa
Inkább meg se szólaltak volna...
DE!
Ezek tényleg egyre primitívebbek, mert már csak az emberiek aljas ösztöneire gyúrnak.
És ezt már leplezni sem akarják/tudják, és nem azért, mert ennyire erősek, és ennyire nyeregbe érzik magukat, hanem mert a normális hozzáértő tanácsadók kezdenek eltűnni mellőlük, és csak a hülyék maradnak.
Szóval, lehet, hogy ez az egész vissza fog ütni csúnyán, mert sok fideszes szavazó számára is vállalhatatlan, amit ezek művelnek.

És igen, orbán viktor FASISZTA.
Aki úgy gondolkodik, mint egy fasiszta, aki úgy beszél, mint egy fasiszta, aki úgy vselekszik, mint egy fasiszta - AZ FASISZTA.
iluminati
@lusta: Szólás szabadság van. Nem? Ha már itt tartunk, miniszter úr mennyi embert rágalmazott már meg, köztük egyszerű állampolgárokat is.
karma1
@lusta: 16.47: Bokros NEM ragalmaz, hanem "velemeny-nyilvanit" A ketto nem ugyanaz...:o))
Alzheimer Fauna
1. Befejezhetnék már ezt a sorosozást! A húgom mesélte, hogy egyszer egy órán, a fizikatanár idétlen kérdésre rávágta a - kormány szerinti mindenre jó - választ: Soros. Persze egyest kapott. A kis lüke nem vette észre a táblán lévő rajzon a főág mellett mellékágak is vannak, és hogy a főágban folyó áram erőssége egyenlő volt a mellékágakban folyó áramok erősségének összegével, tehát a jó válasz a párhuzamos lett volna... (Basszus hogy én miket tudok!)
2. Bokros (minden tiszteletem és szimpátiám ellenére) téved. Illetve nem fogalmazott pontosan. Mert a KisGé nem csak fasiszta, olyan, mint a puncstorta: minden szar bele van hányva. Korábban már írtam, hogy mivel (a KisGé) nemzeti is, meg szocialista is, tehát mondhatjuk, hogy nemzetiszocialista, röviden náci. (Feltételezem, a titkosszolgálatánál, meg a tekjénél már készül valami Biatorbágy-szerű huncutság, aztán jöhet a jó kis statárium, aztán meglesz korunk Sallaija és Fürstje is.) Erre utal, hogy az elmúlt évek "haderőfejlesztése" abból állt, hogy a saját testőrségét/üket izmosították: Tek (felügyeletük most már a KisGé háziállataira is kiterjesztve), a kövér-féle Országgyűlési Őrség (pl. mesterlövő puska, lásd még: a kijevi Majdan tér), a bajszos szar piros sapkásai, a nyomi szemtengelyferdült bevásárlása: 112 db. Parabellum, + 200 ezer(!) lőszer, Vajna magántestőrei visletes nője mellett (bár a hölgy ízlését és erkölcsös életét látva, letet, hogy több, mint testőrök...), az érző szívű kopaszok egyre gyakoribb színpadra léptetése. (Azt hiszem, ezeket hívták bandériumoknak) És a fasiszta, meg a náci mellett van ebben a szar puncstortában égy kicsi falangista is. (Ezt most nem bontom ki, egyszer már megtettem: fauna.ingyenblog.hu/1943-bejegyzes.blog
Szóval ez a puncstorta valami olyan gyomorforgató kotyvalék, amit nem lehet egy összetevőjével definiálni. Ezért én maradnék annál az állandó eposzi jelzőjénél, amit keresztapjától kapott 2015 februárjában (nagyon fogy a 2000 karakter, remélem, még kifér): gec
Alzheimer Fauna
Hát nem fért ki, pedig már csak egy pici kellett volna!
Nem baj, még úgy sem döntöttem el, mi leszek, ha nagy leszek? Bajnai-gárdista, vagy Soros-bérenc...
A Bajnai szimpatikusabb, de a Sorosról meg azt mondják, hogy fizet…
Lassan döntenem kell, nyáron döntök.
Desischado
Bokros igazat mondott. Ez a véglény eladna bennünket egy szempillantás alatt, ha azt szolgálnák az érdekei. És minek tituláljak egy olyan lényt, aki legszivesebben kiirtaná a szegényeket, betegeket és az öregeket?
Cefi
@Pegero: 21.37 mi a kurva anyádért bújtál eló szarházi köztörvényes bűnöző bringásgörény?
szaboria1
@iluminati: Ez az ami sosem fog létre jönni.
Eladott Ország
@Alzheimer Fauna: még az "i" is kifért volna.
Peller Anikó
@Faun: csak lassan bírom abbahagyni a nevetést, kösz, hogy feltetted az ire a pontot.
36
@gulyasgyula: Ő is a felejtésre apellál, vagy csak simán, tűzön-vizen át meg van győződve arról, hogy márpedig neki igaza volt és van.
Az szomorít el, hogy az ilyenek, mint Bokros is, soha nem voltak igazán szegény és elveszett emberek. Mindíg találnak nekik valami jó zsíros pozíciót. Takarodhatna már nyugdíjba és eltünhetne a nyilvánosság elől!
Nem felejtem el neki, hogy volt tél, amikor a kertes házunkat, csak egy Siesta fűtötte, mert kikötötték a gázt. Rohadjon meg!
Eladott Ország
@Eriksson: tegnap, 17:48 A polgárok fognak harcolni, a magát plebejusnak nevező, szarházi , fasiszta fidesz rablóhorda ellen.
eszegfu
@lusta: Tegnap 16:47 Nem vagyok biztos, hogy ez "rágalmazás"...
emerencia
@36: tegnap 16:10 Egy generációnak pedig azzal tett be a csomagja, hogy megfizethetetlenül tönkrementek a fogaik. Sokak sorsának rosszabbá tétele által mentette meg Bokros akkor a magyar gazdaságot de ezen tevékenységét nem örökre tervezte, hiszen egy vészhelyzetet hárított el vele.

Rengetegen kiakadtak Bokrosra anno velem együtt de mégis azt kell mondanom, hogy a mostani megnyilvánulásai sajnos helyén vannak mert az orbáni illiberalizmus ma már a puszta létünket fenyegeti.

Az Európához tartozás és a demokrácia az egyetlen helyes út a hazánk számára. Orbán pedig Bokrossal ellentétben mindezek ellen megy. Ráadásul orbánt valójában nem egy vészhelyzet egyszeri elhárítása motiválja mint anno Bokrost, hanem éppen ellenkezőleg: a zűrzavar és a gyűlöletkeltés eszközét használva rabolja ki szisztematikusan a Magyarországon született és élő emberek millióit. Ezen sötét történelmi korokra emlékeztető tevékenységének „sikere” érdekében hazánkat egy fasisztoid mentalitású ideológia általi sötét, diktatórikus rendszerbe kényszeríti.

A Bokros csomag keserű pirula volt a gyógyulás érdekében az egyes emberekre nézve súlyos mellékhatásokkal, de amit orbán művel a hazánkkal az egy szándékos mérgezés melynek valóságos célja az ország és lakosainak végleges tönkretétele!

Orbán hatalmi mámora és önmaga valamint csatlósai zsebének megtömése nem más mint több millió honfitárs puszta létének folyamatosra tervezett rendszerszintű ellehetetlenítése sok-sok évtizedre. Bokrosnak viszont nem voltak anno ilyen szándékai. Kapitális a kettő közötti különbség.
karma1
@36: Ne felejtsd el, hogy Bokros penzugyi szakember, es o - orbannal meg a sleppjevel egyutt - banki szaktanacsado volt, es EZERT volt penze. O a tudasabol elt meg, szakmailag.
Ne Bokrosra kend a vallalkozas csodjet, sokkal inkabb arra, hogy akkoriban nagyon keves embernek volt gyakorlata Magyarorszagon vallakozast inditani, hiszen meg a vallalkozok sem voltak tisztaban azzal, hogy AFA-kotelesek, vagy csak alanyi jogon siman adoznak. Es ha a vallalkozas sem volt eppen valami miatt jol megvalasztva, akkor azert is megbukhatott.
Gyermekem edesapja 52 eve folyamatosan vallalkozo (21 eves koratol kezdve), es nem is divatos szakmaban, "csak" szerszamkeszito-esztergalyos muhelyben, 100 eves EAN400-as geppel a mai napig (Ez egy orosz gep, a mai napig tokeletesen dolgozik, csak rendszeres karbantartast igenyel).
Szoval nem etkezdet, nem kocsmat, kiskozertet, nem ruhaboltot csinalt, ahova az emberek muszajbol naponta bejarnak, hanem valamit, amiben rengeteget kell dolgozni.
Fizeti az adojat, konyvelot alkalmaz, es piszok jol es gyorsan dolgozik. 25 eves autoval jar (igaz, mikor vette, akkor teljesen uj volt), nincsenek minden evben kulfoldi nyaralasok, penzt lenyulo alkalmazottak, viszont mindenki ismeri a szakmaban: ha mar mindenki lemondott egy munkadarab kivitelezeserol, akkor ohozza kell menni, mert jo minosegben, gyorsan megcsinalja. Egy vallalkozas ilyesmikrol szol, nem plazakban berelt oriasi butikokrol, ahol egesz nap csak 2-3 vevo vesz valamit, viszont 4 plazacica reszeli a kormet.
Nem hibaztatnam Bokrost a sajat fiaskomert. Amikor rajottem, hogy otthon nem terem nekem mar baber, akkor valaszthattam: otthoni tengodes vagy kulfoldi uj eletkezdes. 46 evesen nem bantam meg, hogy valtottam. Mindenkinek mindig van valasztasa, csak tolunk fugg, hogy elunk vele.
karma1
@36: Bocs, azt akartam irni az elso sorban, hogy orban es a sleppjevel ELLENTETBEN - Bokros dolgozott, mint penzugyi szakember, szaktanacsado. (Csak kozben en is dolgozom a gepen, es mashogy sult el a szoveg, mint ahogy akartam irni...)
karma1
@Alzheimer Fauna: Kar, hogy olyan ritkan jarsz ezen az oldalon, Te mindig hozol egy joadag humort ide,...:o)))
Koszi a jopofa hsz-t!...:o))))
lusta
@eszegfu: Nem győzöm a magyarázatot. Hová jutott ez a nemzet?
˝Bokros Lajos a Soros-hálózat tagja, Soros pénzéből fizetik, Soros pénzéből él. Soros fizetett katonájaként rágalmazza Magyarország miniszterelnökét...˝
Egyszerűen a Kormányzati Tájékoztatási Központ. izzadmányára hivatkoztam. Erre senki sem hiszi mindezt el. Tragédia. Millióékrt vért izzadnak arRogánS Toncsi emberei és az eredmény nulla. Emberek, miért nem hiszik el, hogy Bokros rágalmazott? Sorosbérenc föld-trafik ártunk és qurmányunk orrba-szájba nyomatja ezt a szöveget és Önök mégsem hiszik el? Na ezért tartunk ott, ahol tartunk. A kishitűség, nem a hit nélküliség az van, pedig csak fel kell néznünk a sorosbérenc felcsúti kis pocakos zsebcézárra, aki g..i és besúgó, na jó a pincéből de akkor is, és a mindenki megvilágosodik. Punktum.
eszegfu
@lusta: Én ugy fogtam fel az egészet, mint amikor valakit "leparasztoznak", vagyis a jó értelemben vett "paraszt" kifejezés elvesztette az igazi értelmét és egy rosszizü jelző lett. U.ezt gondoltam Bokros
"nácizásáról"... igaz, ez régen sem volt a jó jelző. Kösz, hogy "megvilágositottál"! "Punktum".:))
kokopelli
@emerencia: 16:10
Nem tudom,hogy hallottál-e egy " Agenda 2010"-ről,ami a Bokros-csomaghoz
hasonló volt Németországban? Megkötések,szoc.csökkentések,spórolás min-
den téren egy SzocDem kormánytól,amit minden ellenzéki (CDU/CSU/ ) párt
támadott egy orbánszintű demagógiával! Mit tett a sors? Az egész "munkavilág"-
durva szociális csökkentésével együtt 2003-ban bevezették! 10 év múlva az egy-
kori konzervatív ellenzék,akár a már kormányon is bevallotta,hogy igenis helyes
volt! Az Agenda 2010 nélkül elvegetált volna az ország,minden fejlődés nélkül.
Néha azoknak is igaza lehet,akik valami megszorítást követelnek!Afeltétel az,
hogy ésszel ill.perspektívával,még akkor is ha nem tűnik rögtön logikusnak! :=)
Clavigo
Ezen a vàlaszon màr ràkosi pajtàs is megszakad a a rõhõgéstõl.
..A Cigànypàva büszke lehet a csicskàsaira.Muha-ha:)))))DDDDDDD
Peller Anikó
@emerencia: bocs 36, de emerenciának teljesen igaza van. Megértelek, hogy Te fizettél a bokroscsomagért, mások is fizettek érte.

Most is fizetsz a gekkócsomagokért ami minden héten, már csaknem minden nap érkezik. Csak ebből a büdös életbe sem fogsz látni semmit, míg a bokros csomag helyrebillentette az országot.

Kétség nem fér a gekkócsomag is helyrebillentette az országot a Te károdra horribilis Eu-pénzek segítségével, csak van némi különbség.

A Bokros nem lopta el.
karma1
@CsipkeRózsa: Hagyd a fenebe a ruhest, azt szajkozza, hogy Soros egyetemen tanit Bokros, ergo Soros penzeli Bokrost, aki ezert Soros elveit vallja magaenak.
Valoban egyszeruen jar ennek a foszernak az agya, mint a faek.
Fel sem fogja, hogy amikor egy iskolaban tanitanak, akkor elsosorban TUDAST adnak at, NEM elveket. A CEU-n is, a Lomonoszovon is meg Oxfordban is a 2 x 2 =4-gyel lesz egyenlo, es a Nap korul forog a Foldunk, mert vannak dolgok, amit NEM a politika iranyit.
Azt pedig Soros sohasem hatarozta meg , hogy hogyan tegyenek szert erre az alaptudasra a diakok, csak azt az elvet vallja, mint minden mas egyetem, ami rendszerfuggetlen nevelje arra a diakjait, hogy onalloan tudjanak gondolkodni, ervelni, analizalni, tehat minden olyan dolgot tanuljanak meg, ami elobbre viheti a vilagot.
3 eve nem hallok semmi mast Magyarorszagrol, csak allitsuk meg Brusszelt, le a migrancsokkal, mindenki Soros-berenc.
Ez egy normalis orszagban nem lehet maga a politika, de meg csak a politikahoz vezeto utakhoz az eszkoz sem, mert hibasak , es foleg nem vezetnek sehova, a semmibol - vagy inkabb habonybol - indulnak, es elpukkadnak a nagy semmiben.
Mar csak abban bizom, hogy ezek a vadbarmok annyira tultoljak megint a biciklit, mint tavaly az oktober 2-i szavazas elott, es az embereknek pont tele lesz a toke a gyulolet- es felelemkeltessel, tehat nagyivben szarnak majd orban es a tobbi szemetlada fejere is, igy aztan ha mashogy nem, de a szavazofulkeben a polgar azert se a fideszre szavaz, csak hogy eleg legyen mar ebbol a szargyartasbol.
bencemacska
@emerencia: ma, 9:57
Nagyon jól magyaráztad meg a különbséget, bár a célzott személynek ez falrahányt borsó.
Azzal szeretném viszont kiegészíteni a mondandódat, hogy Bokros csomagja - és a rózsadombi paraszt árulása - nélkül nem jutott volna hatalomra '98-ban a pávatáncos. Maradt volna a maga 7-8 %-án!
Az első orbán kormány Bokros csomagjából élt, és kistafírozta a csicskásait oligarchává emelve őket.
Mi meg nyögtünk tovább, és szidtuk Bokrost! Pedig nem ő lopott, hanem OV lopta el Bokros csomagjának eredményét!
Bajnai is sínre tette a gazdaságot a világválság után - természetesen mi szenvedtük meg - Megint OV aratta le az eredményt. Most már végkép koldussá téve a fél országot, valódi maffia államot épített ki.
A k e r e s z t a p a dönt még abban is ki mit gondolhat!
Peller Anikó
@bencemacska: nos 36, ha képes vagy erőt venni magadon és ezt megérted, akkor fogcsikorgatva akár de a Bokros mellé kell állnod. Bízom benned.
bencemacska
@lusta: @lusta: ma, 12
˝Bokros Lajos a Soros-hálózat tagja, Soros pénzéből fizetik, Soros pénzéből él. Soros fizetett katonájaként rágalmazza Magyarország miniszterelnökét...˝
Ez a mondat azt jelenti "nemfideszül" /azaz a világ összes értelmes nyelvén!/, hogy Bokros dolgozik egy Soros által alapított egyetemen, ott munkabért kap, amiből adót és járulékot fizet.
A befizetett közpénz aztán elveszti közpénz jellegét és a strómanokhoz vándorol!
No, egy találós kérdés: ki teremt értéket és ki gazdagodik belőle munka nélkül???
bencemacska
@kokopelli: ma, 12:31
Azt ne felejtsd ki belőle, hogy nem mindegy, hogy az utána jövő kormány mit csinál az eredménnyel! Továbbfejleszti, vagy ellopja és az elődjére keni!
bencemacska
@CsipkeRózsa: ma, 15:04
Jól nézünk ki!
De valakinek csak fel kellene jelenteni, ha másért nem, a 99%-ért.
eszegfu
@gulyasgyula: @36: Mondhatnám: természetes, hogy a Bokros csomag a kisvállalkozókat sujtotta. Sőt az is természetes, hogy a mai kormány is a kisvállalkozóktól szedi be az adókat. Csakhogy a mértéke és ezáltal a pénz mennyisége sem mindegy. 1995-ben a minimálbér 12.500 Ft volt, ennek 29 %-át mint egészségbiztositás + nyugdijbiztositás cimen fizette be a vállalkozó (tehát ment a nyugdijalapba is!). Jelenleg 161 eFt a minimálbér, melynek 22 %-a szociális hozzájárulás, melyet oda költenek ahova akarnak (mivel csupán "hozzájárulás"), + 1,5 % szakképzési hozzájárulás. És akkor "csodálkoznak", hogy üres a nyugdijkassza! Gyakorlatilag a kisvállalkozók terhe 5,5 %-kal csökkent, a tömege viszont 10x-re nőtt (1995-ben 3625, mig 2017-ben 37835 Ft)! Néhány "apróság" még: kötelező kamarai hozzájárulás (amiért szintén nem kap semmit a vállalkozó), vagy éppen a cégeknek kötelező kéményseprési dij (ami ugye a magánszemélyeknek ingyenes, de ha a vállalkozásod székhelye a lakhelyeden van, akkor már nem az). Értem én, hogy az akkori vállalkozóknak az ő helyzetük volt a legnehezebb, de hidd el a mai sokkal rosszabb...végigéltem az akkorit és élem a mostanit is és láttam/látom a tendenciákat.
emerencia
@kokopelli: Igen hallottam de a németek nem tolták túl annyira a megszorítós biciklit mint ahogy Magyarországon szokás. Merkelék pl. munkahelyek millióit mentették meg azzal, hogy bevezették a 6 órás munkaidőt rengeteg munkavállaló számára a válság idején. Ehhez hozzájárult a munkaadó, a német állam és áldozatot hozott az érintett munkavállaló is ezért senkinek a bére nem esett a szegénységi küszöb alá, mindenki megélt valahogy. Bár ez ott sem lehetett könnyű. Az én német munkáltatóm magyar módra tette meg velem (és másokkal ) ugyanezt gazdasági okokkal magyarázva és leépítéssel fenyegetőzve. Pedig akkor már a rossz bérek miatt jelentősen lecsökkent nálunk a létszám de a munka mennyisége nem változott. Mindezek ellenére pl. a létminimum alatti minimálbérem a szegénységi küszöb alá esett a rám kényszerített részmunkaidőnek köszönhetően. A nem túl magas nyugdíjjal rendelkező hozzátartozómon kívül az égegyadta világon senkit sem érdekelt, hogy hogyan élem túl ezt az időszakot. Közben "boldogan" olvashattam a neten a sajtóközleményt miszerint megvédték a munkahelyeket és a vállalatunk gazdálkodása rendben van. Mivel már 55 éven felüli voltam, a cégem ráadásul már akkor is bezsebelte a magyar államtól a fejemre járó havi apanázst. Cseppet sem zavarta őket, hogy 14 évet ledolgoztam becsülettel a vállalatnál. Következő évben meg voltak döbbenve, hogy miért nem kérek a 15 éves jubileumi vacsorából.
Sámannus
A hőségtől a nyáron csak erre lesznek képesek.
kokopelli
@emerencia: Sajnos kevered a szezont a fazonnal! Senki (mármint politikus) nem vezethet
be 6órás munkaidőt,mert heti óráról beszél a német! Különben máig is tizmillió-
a dolgoznak napi nyolc órt,mivel a sok 24órás üzem nem fog háromszor két ó-
rára leállni! Az napi ill. a heti munkaidőt a dolgozók és a munkaadók szakszer-
vezet állapítja meg! Pl. az IG.Metál és a Gesamt-metál (Vasas-szakszervezet
és a Vasipari munkaadók! Ne csüggedj,de egyetlen ismerősöm sincs aki a né-
met gazdaság struktúráját ismeri,de boldog-boldogtalan elmagyarázza! Ők nem
mentettek meg munkahelyet (mert a Merkel még akkor sehol sem volt,mivel a
Gerhard Schröder volt a kancellár). Az adó semmit sem változott,mivel továbbra
is progresszív maradt.Válság nem volt akkor,de a politikusok előre gondolkodtak,
és az összes szervezettel (sokszor ellen) is beálltak egy kis sporolásra a jövő ér-
dekében!A 2010 évek utáni időre. Azért volt Agenda 2010! Nem szégyen,ha a
"zemberek" nem ismerik ki magukat,mert a született német sincs mindig otthon az
ilyen dolgokban! :=)
Cefi
@Pegero: Na tünés vissza a fölcsuti cszírvarangy gazdád valagába. Helyedre floki!
gulyasgyula
@eszegfu: ..Csak az nem volt mindegy hogy a rendszerváltás után sok fiatal cég nagy része tele adóssággal jön egy Bokros és hetente talál ki új adókat ..Volt 36 alkalmazottunk a gépjein fele kifizetetlen a multi 60 napra fizet de Én a számla kiállítása után következő hónapban már adózok áfát fizetek stb ..Kamarai tagdíj akkor is volt ..A változásokat én már a Kádár korszakban tanultam //apám is vállakozó volt // én is vállalkozóként mentem nyugdíjba ::Ma a fiam csinálja ..Egy tőkeerős cég tele megrendeléssel fel se veszi az új adókat ami évek alatt változik ..Bokros idejében olyan gyorsan jöt minden megszoritás hogy követni is elég volt ...Ha nem a vállalkozói világban élem az életem biztos bele bukunk ..A másik míg Bokros idején a külföldi befektetők adókedvezményt kaptak ma azért Orbán a bankoktól kezdve a multikat is adóztatja ez se mindegy ..Úgy hogy engedd meg nekem hogy BOKROST mocskos éllősködő patkánynak tartsam akinek semmi helye a közéletbe ..Kár hogy ezt nem én szabom meg ..
1magyar
Bokros a csomagja miatt jobb lenne ha mély csendben maradna! A megnyilvánulásából látszik milyen ostoba vagy lefizetett.Vagy mindkettő?
Gyuri Géderről
Igaza van Bokrosnak!
Hitler és a nácik alkalmazták azt a törvényhozási módszert mint amit Orbán és a keresztényi lelkülettel megáldott fidesz alkalmaz..
Rockxy
Nincs itt semmi elképesztő.
A bokros orbánozik a zorbán meg sorosozik, úgy mint rég.
Langyos pocsolya.
emerencia
@kokopelli: tegnap 20:18-ra
Akkor te még nem hallottál a rövidített munkaidőben dolgozókról (Kurzarbeiter). Ez egy német szociális piacgazdasági válságkezelési módszer. A lényege, hogy állami segítséget kapnak az érintett munkavállalók a szociális ellehetetlenítésük megelőzésére.
www.nemetugyek.de/roeviditett-munkaido/

Nem keverek semmit, éppen a különbségekre mutattam rá. A magyar államot a némettel szemben cseppet sem érdekli, hogy az áldozatul odalökött munkavállaló polgárai miből élnek meg a kényszermunkaidőcsökkentés idején és az sem, hogy a munkavállalók képviselőivel ill. a munkáltatókkal párbeszédet folytasson a válság idejében bekövetkezett munkaidőcsökkentésről.
1magyar
bokros-csomag főbb elemei:8 %-os vámpótlék bevezetése minden árura, 9 %-os ft leértékelés,felsőoktatás-fogászati ellátás ingyenességének megszüntetése,csökkentette a gyógyszertámogatás, felemelte a nyugdíjkorhatárt, privatizáció felgyorsulása.
Na akkor ki a fasiszta?
kokopelli
@emerencia: Az amiről te idézel az már a 60-70-es években is meg volt!Az az Agenda 2010-el
semmilyen összefüggésben sem áll! Az Agenda 2010 létrejötte jóval a válság
előttre nyúlik vissza! Ahhoz,hogy a különbségekre rá tudj mutatni olvasd el az A-
genda 2010-et! A munkanélküli pénz (Arbetslosengeld) ill. a munkanélküli segély
már azelőtt is meg volt. Ha kinnt dolgoztál volna,tudnán,hogy mi a különbség!
Az a "válság" már az Agenda 2010 bevezetése után jött! Az Agenda 2010 beveze-
tésének 10 éves évfordulóját 2013 "ünnepelék" meg,ergó mit is akarsz a 2009-es
válsággal?
Az egészben az volt az ügy bája,hogy a Szocdem-ek vezették be,de a CDU/CSU,
igaz a teljes elismerésük mellett , aratták le a gyümölcsét!
Nem baj,ha nem tudod miről van szó,mert a németek 2/3-a sem tudja! Ezt bizonyít-
ják a kül. lakossági megkérdezések is! Siralmas eredmények jönnek ki!
Kb. olyanok,mint a Nyugati elötti promt kérdések megválaszolásánál! .. :=)
eszegfu
@gulyasgyula: tegnap 21:40 "Csak az nem volt mindegy hogy a rendszerváltás után sok fiatal cég nagy része tele adóssággal"... de miért? Feltételezem, hogy a privatizáció során megvásároltak -- hitelből -- 1-1 részt a szétdarabolt üzemekből... vagyis egy jó üzlet reményében adósságba verték magukat. Ez sajnos ma is igy van, sőt a lakás vásárlásra felvett devizahitelesek is ugy gondolták, hogy "örökké" marad a CHF árfolyama u.akkora. Természetesen megillet Téged is, hogy a saját véleményedet ugy alakitod ki, ahogy a tapasztalatod "diktálja"!
emerencia
@kokopelli: "Az amiről te idézel az már a 60-70-es években is meg volt!"

1957-ben találták ki a németek a dolgozóknak államilag kompenzált részmunkaidős válságkezelést. Nem arról szerettem volna vitát nyitni, hogy mi volt benne az Agenda 2010-ben és mi nem, hanem arra világítottam rá, hogy a munkavállalókat érintő megszorításokat emberségesebben is végre lehetne hajtani Magyarországon. Pl. úgy, ahogy a németeknél szokás. Ez is az oka annak, hogy a német munkavállalók még ezen megszorítások idején is hűek maradtak az országukhoz és nem kezdtek el tömegesen külföldre menni dolgozni. Számukra még a rosszban is jobb otthon mint egy olyan országban élni/dolgozni mint pl. Magyarország.
gulyasgyula
@eszegfu: ...Az biztos hogy két cég sem volt egyforma se vállalkozói tapasztalatokkal nem rendelkeztek az elbukottak egy része , még azt is kimerem jelenteni hogy egyesek Bokros nélkül is bebuktak volna ..Attól függetlenül Bokros pénzügyminiszter korában se volt a Magyar adófizetők az ország támogatója ..Most is inkább Brüsszeli seggnyaló lenne ha hatalomba kerülne ..Nem vagyok fideszes Orbán barát , a stadion és futbal őrülete katasztrófális de a rendszer váltás óta Ő az első miniszterelnök aki szembe mert menni a Magyarok kihasználóival , talpra állította az országot ..A módszerek nem érdekelnek az eredményt nézem ..Biztos vagyok benne ha elveszti a választást , mert egyszer Ő is veszíteni fog CSAK ROSSZABBAK LESZNEK HELYETTE ...
eszegfu
@gulyasgyula: Hujnye kedves Gyula! Hát ilyen "frappáns" meghatározást is régen olvastam! Leegyszerüsitve: a Bokros-csomag, ill. Bokros "nem a magyar adófizetők, az ország támogatója volt, viszont O.V-nál a "módszerek nem érdekelnek, csak az eredmény"... tudod egyrészt a pokolba vezető ut is jószándékkal van kikövezve... másrészt vitatkozhatnák a "talpra állitotta az országot" megállapitásodon... és nem utolsó sorban: nem hirből, nem másoktól hallottam, hanem magam tapasztaltam: 2008-ben 71 különböző nagyságu kisvállalkozónál összesen 500 személy bérszámfejtését csináltuk, ma 21 cégnél mindössze 44 emberét (2 cég halálozás, 3 cég tulajdonosa külföldre költözött a családjával együtt, a többi pedig hiába dolgozott rendesen előtte évtizedekig, egyszerüen nem jutott munkához, a minimális bevételéből nem tudta fenntartani a vállalkozását, ezért végelszámolta saját magát, nem volt semmilyen tartozása sem)! Sajnálom, de nekem nem tudod bebizonyitani, hogy O.V. "rendesebb", mint Bokros.:( További kellemes napot kivánok.
Jozefina
Ennek a Bokrosnak van vér a pucájába és még igazat is mond!!!
Cefi
@eszegfu: @gulyasgyula: Nézzük meg a dátumokat. "Bokros csomag" akkor nem csak európa, hanem szinte a világ minden országában volt. Nálunk az volt a helyzet, hoogy ez a csomag (szerintem batyu...) igen erősen megtömte az állami bugyellárist. Ez tény. Oszt' jött a kormányváltás. Szabadna-megtudni, hová lett ez a pénzecske? Ez csak egy erősen egyszerüsített verzió, de minden benne van, ami érdekelne. Szerintem másokat is. Mert (szerintem) ez a pénz volt az, amiből lehettek simicskák, mészárosok, rezsibiztosok, poltok, etc, etc...
F_Viktor
@1magyar: @36 @gulyasgyula: Megfeledkeztek par nagyon fontos dologrol:
- Bokros csomag az allamcsodtol mentette meg az orszagot, ennek koszonheto, hogy nem lett Magyarorszag a 6 millio koldus orszaga.
- A forint csuszoleertekelesevel mukodo toket vonzott az orszagba, ezzel rengeteg uj munkahelyet teremtett.
- A Bokros csomag merteke 1/3- volt csak az Eltolcsy csomagjainak, amit a mai napig fizettek.
- Akkoriban evente 12-14 ezer KKV szunt meg, mig 2010 ota ez a szam haromszoros lett.
- Nem a multikat adoztatta meg Eltolcsy, hanem a Zembereket! A multik mindent atharitottak a Zemberekre. A bankadotol a sarga csekk adon es tavkozlesi adon keresztul a chips adoig mindent.
Cefi
@F_Viktor: Én csak az után érdeklődnék továbbra is: Hol a f@szomban van a bokros-batyu hozadéka? Mert amikor a fölcsuti zsírvarangy hatalomra jutott, még benne vót'a kasszába'. Oszt'huss, eltünt. Mint valami Leszop Pantera mágus tüntették el.
F_Viktor
@Cefi: 2008-ban is szerencseje volt orbannak, mint ahogyan 2010-ben is.
Elobbi esetben a Bokros csomag lendulete reven tudtak ugy kormanyozni 3 evig, hogy szinte nem volt gazdasagi reformjuk, s futotta az osztogatasra is (pl. csaladi adokedvezmeny). A negyedik evre kipukkadt a lendulet, buktak is a valasztasokat.
2010-re Bajnai kaparta ki neki a gesztenyet, amit megfejeltek tobb, mint 30 uj adoval, + dol az EU-tol a penz, igy tudnak kormanyozni a mai napig is. Gazdasagot meg mindig a Bokros csomaggal elkezdodott kulfoldi toke tartja talpon.

Tehat a penzt nem elloptak, simicskak az allami megrendelesekbol az allamilag iranyitott kapitalista rendszerbol nottek ki magukat.
Jo pelda erre a kereskedelmi radiok esete, hogyan lehet a nullabol milliardos nyeresegu adot fenntartani (lasd vajna Radio 1-et) s egy ev alatt megszuntetni a konkurenciat (simicska Class FM-jet, elotte pedig a Neo).
Cefi
@F_Viktor: Ennyi. Köszönöm a választ.
eszegfu
@Cefi: 12:58 Bokros előtt M.o. folyó fizetési mérlege (beáramló és a kiáramló valutás ügyletek egyenlege) "hiányos" volt, továbbá az államháztartás hiánya is 6,4% volt. Tulajdonképpen a befolyt pénzekkel kiegyensulyozta a folyó fizetési mérleget, mig az államháztartás hiánya 1996-ra 3 %-ra csökkent, tehát a választásokig reformok nélkül M.o. visszanyerte stabilitását és ami nem mindegy, hogy a nemzetközi piac bizalmát is visszaszerezte. Végül is "megalapozta" a Fidesz kormány müködését, mondhatnám innen elindulhatott volna egy "diadalmenet", valamennyire felzárkózhattunk volna a nyugathoz. Ahogy olvasom, @F_Viktornak is hasonló a véleménye... de ha már leirtam, itt marad...
prime777
@Desischado: "Ez a véglény eladna bennünket egy szempillantás alatt, ha azt szolgálnák az érdekei."

Szerintem már eladott minket a Paks 2-vel. :/
Cefi
@eszegfu: Ok, értem. De , akkor újfent mondom, nézd meg a dátumot. Nézd meg, hogy átgyalogoltunk egy világválságon, és tele kasszával adtuk át a fidesztetveknek a kasszát. Kérdem én: HOL A FASZOMBAN VAN AZ A PÉNZ? Mert addig a habonyok, rogánok, tállaik, rezsiszilárdok árokparti csövesek voltak! Oszt' most? Na ugye!
eszegfu
@Cefi: 14:51 Jól van... értem én a kérdést, de a választ konkrétan én sem tudom... mivel bizonyitékom nincs, max. tippelhetek hasonló eredménnyel, mint Te.
Cefi
@eszegfu: Szerintem egyre gondolunk. Már ha a logikát vesszük alapul...
Edmond Dantes
Ha a már nagyon idős Soros, ne adja isten, meghalna,a Fidesz kénytelen volna saját halottjának tekinteni.Honnan a fenéből vennének egy hasonló kaliberű ellenséget a választások előtt? Úgy kell nekik,mint egy falat kenyér.
Cefi
@Edmond Dantes: Kurvára jó!! A nap legjobbja!10/10
1magyar
@F_Viktor: Nem védem én eltolcsyt sem, igazad van, mindent áthárítottak az emberekre.Ő semfog a történelemben a nép megmentőjeként szerepelni.
19 a másik egy híján 20. Mindenkor az államcsőd megmentéséről hadoválnak mikor az emberektől vonnak el.
F_Viktor
@1magyar: Kulonbseg csak annyi, mig az egyik megszoritasbol a fityesz 3 evig jol el tudta navigalni az orszagot, addig a masik esetben ellopjak, elherdaljak az ado-forintokat + az EU-s tamogatasokat.
bencemacska
@Edmond Dantes: tegnap, 15:34
Visszatérnek Gyurcsányhoz!
TASzSz
@iluminati: Aztán ugyanezt Moszkvában is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.