Hazaérkezett a Törökországban rekedt Green Holidays-károsultak első csoportja.

Hazaérkezett a Törökországban rekedt károsultak első csoportja az Uniqa Biztosító által finanszírozott géppel – közölte a biztosító társaság kedden az MTI-vel.

Az érkezőket a társaság munkatársai a helyszínen tájékoztatták a kárbejelentés módjáról, emellett folyamatosan tartják a kapcsolatot a Törökországban ragadt utasokkal is, hazajuttatásukon a magyar nagykövetséggel, valamint a helyi partnerirodákkal együtt dolgoznak.

Green Holidays-csőd: hazaérkezett a károsultak első csoportja Törökországból

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az Uniqa Biztosító kiemelten kezeli azok kárrendezését is, akiknek már befizetett utazásuk van a csődbe ment utazási irodánál – írták. A kártalanítás menetéről cég honlapján tájékozódhatnak az érintettek.

Green Holidays-csőd: hazaérkezett a károsultak első csoportja Törökországból

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Green Holidays Kft. vasárnap kora este jelentett fizetésképtelenséget. A társaság szervezésében délelőtt még elindult egy magyar csoport Budapestről charterjárattal a törökországi Antalyába, de lefoglalt szálláshelyükre már nem jutottak el. A Green Holidays honlapján vasárnap este azt közölte, hogy a társaság vagyoni biztosítékát az Uniqa Biztosító Zrt. szolgáltatja, a szükséges intézkedéseket a társaság helyett a biztosító teszi meg. Az utasok igényeiket közvetlenül a biztosítóval szemben érvényesíthetik.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Balogh Zoltán)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.