A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) módosítani tervezi azokat a rendeleteket, amely többek között a gázszerelők nyilvántartásáról is szólnak.

A társadalmi egyeztetésen lévő szöveget a Kéményseprők Országos Szakszervezete is véleményezte, a hvg-hez eljuttatott álláspontjukból az derül ki, hogy a gázkazánokhoz kapcsolódó kémények ellenőrzését a kormány a gázos szakemberekhez csoportosítaná át.

Tavaly július óta az új építéseknél és házfelújításoknál már csak olyan gázkazánt lehet üzembe helyezni, amelynek zárt az égéstere. Most azt tervezik, hogy a zárt égésterű kazánokhoz kapcsolt kéményeket nem „égéstermék elvezetőnek”, hanem „égéstermék vezetőnek” fogják nevezni. Ezzel a grammatikai fordulattal azt érik el, hogy innentől kezdve a zárt kazánhoz kapcsolt kéményt nem a kéményseprő, hanem a kazán gyártójával leszerződött gázszerelő fogja ellenőrizni.

Gázszerelőknek adná a kéményseprők munkáját a kormány – veszélyben a rezsicsökkentés

A magyar gázkazánoknak körülbelül 60 százaléka tartozik ebbe a körbe, és mivel tavaly óta már csak ilyet lehet telepíteni, arányuk folyamatosan növekedni fog.

A rendeletet Németh Szilárdnak azonnal meg kell támadnia, ezzel ugyanis veszélybe került a rezsicsökkentés. A kéményseprés 2016 júliusa óta ingyenes, csakhogy a gázszerelők nem kéményseprők, ők pénzt kérhetnek a szolgáltatásért. 

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Át kéne már szervezni az egész bandát a büdös picsába, és végleg!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Veleda
Értem én a lényegét, csak az a baj, hogy nincs is annyi gáz szerelő. Ha a háztartásban elromlik a gáztűzhely, vagy a boyler, 4-5 nap mire házhoz jön az egyetlen élő és mozdulni tudó gázszerelő.
solidedge
Még nincs eldöntve. Szóba jöttek még a halottkémek, a mozigépészek és a könnyűbúvárok.
nemkati
Felkészül: Mészáros Lőrinc. A 120 napi- és hetilap, média, 93 km2 földterület, mangalicatelep és focicsapat tulajdona mellé most övé lehet a kéményseprő biznisz is.
Qqberci
Mint tudjuk, a gázszerelők mindenhez értenek...
papa.49
@Qqberci: A felcsutkai legalábbis igen)))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.