A vizes vb szervezői a hvg.hu érdeklődésére azt írták, hogy a budapesti nyitóünnepség megvalósításának összköltsége megközelítőleg 3,4 milliárd Ft-ba kerül.

Az összeg magában foglalja a terület és a rendhagyó vízi helyszín kialakítását, illetve a látványos fény-, videó-, multimédia-, lézer-, víz- és pirotechnikai megoldásokat felvonultató technikai megvalósítást is. Az esemény művészeti közreműködőire fordított összeg közel 1 milliárd Ft, részleteket nem árultak el a szervezők.

A Sziget nagyszínpadának felépítése az összes technikával, fénnyel és hangfallal együtt 100 millió forint. Az idei A-listás fellépőkre hatmillió eurót költ el a szervezőiroda. Az 1,85 milliárd forintba belefér a Sziget történetének egyik legdrágább előadója, Pink, ahogy hét napon át további 27 zenekar.

A Sziget nagyszínpadának felépítése és a hét napon keresztül fellépők gázsija 1,4 milliárd forinttal olcsóbb, mint a vizes világbajnokság megnyitó ünnepségének 120 perce – számolta ki a HVG.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Hát, kérem szépen a szemfényvesztés drága.
justhpeter
Hát, kérem szépen a szemfényvesztés drága.
bencemacska
Van itt pénz mindenre, kivéve, amire tényleg kellene!
Egészségügyre nem költünk!
Fidesz elv: "Aki fázik, fagyjon meg!
Aki beteg, haljon meg!"
Gyerekkoromban ez egy jó egymást idegesítő mondóka volt, de álmomban sem gondoltam, hogy lesz egy kormány, amely programjává emeli!!!-:((((
lusta
Ezerrel megy a lopás. Már korábban a jegyeladásokkal kapcsolatban írtam, hogy pont ekkor, tehát július 20-30 között WrocŁawban kerül megrendezésre a 10 The World Games. Ez a nem olimpiai versenyszámok világversenye, amelyre kb. 100 országból kb. 4000 versenyző áll rajthoz és 26 helyszínen 34 versenyszámban küzdenek meg. Szóval a lengyelek mindezt 23 milliárd forintból hozzák ki, amely pénz a megnyitót is tartalmazza. A mengyití az 1926-28 között épült Olimpiai Stadionban kerül megrendezésre és a színpadi elemek 270 tonnát nyomnak, és 25 ezer négyzetmétert foglal el és 800 négyzetméternyi képernyőn lesz látható a helyszínen. Mindezt 300 műszaki személyzet szolgálja ki és mindezt 60 kamion szállítja le. A jegy 700 forinttól kezdődik. Megismétlem, a 23 milliárdos rendezési, felújítási, építési összegbe mindez benne van.
Cicamama55
Ebből is látszik, milyen jól fizetik a köztévét! Mert a szigeti rendezvényeket nem közvetíti egyenesben az M1 M2 M3 M4 M5...
idppp
Elképesztő! Valakik megint hihetetlen pénzeket nyúlnak le, a miénkből! Nagyon ideje már eltakarítani ezt a tolvaj, korrupt, mocskos bandát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.