Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután az Országházban fogadta a visegrádi csoport (V4) magyar elnöksége első külügyminiszteri találkozójának résztvevőit – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

 Az EU balkáni bővítéséről tárgyalt Orbán a szomszédos országok külügyminisztereivel

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Baska Barbara / MTI

A V4-es külügyi vezetők Ausztria, Horvátország és Szlovénia delegációjával kiegészülve tárgyaltak Budapesten Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter meghívására.

A miniszterelnöknél folytatott megbeszélés fő témája az EU nyugat-balkáni bővítése volt, amelyet a résztvevők első számú prioritásnak neveztek. A Nyugat-Balkán integrációs folyamatának felgyorsításával súlyos biztonsági kihívásokat lehetne megelőzni, de ehhez meg kell változtatni azt az időhúzó politikát, amely jelenleg Brüsszel, illetve egyes tagországok részéről tapasztalható – szögezték le a találkozón. Nagy hangsúlyt kapott a megbeszélésen a nyugat-balkáni migránsútvonal újranyílásának megakadályozása is – mondta a sajtófőnök.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
Tudom mi a terve ennek a büdös fajzatnak...már egyáltalán nem bír magával.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
Tudom mi a terve ennek a büdös fajzatnak...már egyáltalán nem bír magával.
dragonfly
Ezt a képet nem kellett volna lehozni...
Pálinkafőző Rézüst
@Pálinkafőző Rézüst: ezt benéztem, nem ide akartam... :))))))))
3dwhite
Lépjen ki a v4 oszt csatolják magukhoz.
szaboria1
Nézve a felvételt sürgősen kérjen már fel egy protokoll szakértőt mert amit a kézfogással csinált az kész röhej. Majd nem kihagyott két külügyminisztert.
relatív
Ha volna minimális ismeret IS a mai regnálónak a jogi keretről, hatásköri meghatározásokról, akkor bizonyára tartózkodna - mint ahogy nem (!) - minden ettől eltérő törekvésgyakorlatától !

A magyar állam kormányzásának teljes hiánya miatt egy szétzilált, a célokat félreismerő, és annak megfelelően tétlenkedő hatalom ilyen téves lépésekben jeleskedik !!!

Az Európai Uniónak vannak kijelölt - a hatásköröknek megfelelő - szervezetei, melynek mind a mai, mind a jövő kihívásainak megfelelő döntési joggal rendelkeznek, és ezekben (!) a kérdésekben IS megfelelő határozatokat hoznak..., az önjelölt hebehurgya kezdeményeknek nincs jövője, hatásköre !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.