Félreértette a helységnevet, így nem Pest megyében, hanem Nógrádban indult be a beavatkozási lánc. A traktorbalesetben, amihez a 112-t hívták, egy ember meghalt. 

A Pest megyei Tóalmáson történt traktorbaleset miatt hívták a 112 segélyhívó számot, ám az operátor félreértette a helységnevet, így a Nógrád megyei Tolmácsra riasztotta a beavatkozó egységeket. 

A Lánglovagok.hu cikke szerint az operátor a rossz helységnévvel osztotta meg a mentőkkel a riasztási adatlapot, majd telefonon is kapcsolta őket, majd a Nógrád megyei katasztrófavédelemmel és a rendőrséggel is felvette a kapcsolatot.

A rendőrségi diszpécser a helyszín pontosítása miatt visszahívta a baleset bejelentőjét, ekkor derült ki a tévedés. A Nógrád megyei rendőrök szóltak a Pest megyei kollégáiknak, és a 9:47-kor történt bejelentés után 10:05-kor már a jó megyében indultak meg a beavatkozó egységek.

Az ORFK szerint a hívásfogadó rendszer kifogástalanul működött, így egyértelműen emberi hiba volt, az operátor nem vetette össze a telefonban hallott településnevet a bejelentő helyzetét jelölő térképpel. Az operátort június 5-én elbocsátották állásából. 

A balesetben egy traktor borult fel, a kiérkező egységek a traktor alá szorult férfit kimentették a mezőgazdasági vontató alól, de a helyszínen belehalt sérülésbe.

(Címlapi kép: police.hu)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lópicigáspár
@papa.49: Vagy egy elaggott korengedményes nyugdíjba már elmenni nem tudó nagyothalló diszpécser...
papa.49
@lópicigáspár: Ez is pont a nagy ,,központosítás,, eredménye...
A régi rendszerben, a hívás nem az országos, hanem a megyei központba futott be, eleve kizárta az ilyen jellegű hibákat...
Én azért szeretném tudni miért nem használják az ,,irányító számokat,, ilyen esetben, ez is pont elég lett volna a pontosításhoz...
papa.49
@lópicigáspár: Mint embert sajnálom, szerintem nem is ő az igazi hunyó, hanem az ,,új rendszer,,...
lópicigáspár
@papa.49: Az a hülye, aki ezt a rendszert megalkotta! A bejövő hívás alapján, helyből tudniuk kellene, hogy melyik megyéhez tartozik!
papa.49
@lópicigáspár: Az előhívó szám alapján például...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.