A hetvenes évek sztárzenekarában ma már csak egy eredeti tag lép fel, mégis élénk az érdeklődés a 800 fős falu kezdeményezése iránt.

Egy nyolcszáz fős szabolcsi falu vezetője a testülettel karöltve úgy döntött, hogy a hagyományos falunapot idén egy volt, de a magyar lakosság jelentős hányada számára még ma is világsztár fellépésével teszi emlékezetessé. A hetvenes években világsikerű Boney M. július 15-én lép fel Szamossályiban.

„Minden évben rendezünk falunapot, tavaly a Neoton Família játszott, ám nemzetközi fellépővel először van dolgunk. Az engedélyezéssel, a különleges igényekkel csak a szervezés közben szembesültünk, a hangosítás, a színpadtechnika, a LED-fal és a konfettifal Nyíregyházáról érkezik, mert ha már neves vendéget hívunk, megfelelő körülményeket kell biztosítanunk. Legalább megtanulom a koncertszervezést is, abból sosem lehet baj.” – árul el részleteket Bíróné Dr. Dienes Csilla a falu polgármestere a Népszavának.

Szamossályi lakossága 800 fő, közülük 180 a 18 év alatti. De nem elsősorban nekik szól majd a Boney M, inkább a negyvenes-ötvenes korosztályt várják. A falunapon általában kétezren szoktak részt venni, most négyezer embert várnak a környékről, ám még a Dunántúlról is érdeklődtek a koncert iránt. „A falu lakossága nem lepődött meg a sztárfellépő meghívásán, inkább a fővárosiak csodálkoznak kissé.” A szegény régióban lévő szegény település költségvetésébe nagyjából egymillió forint iparűzési adó folyik be évente, az eddigi rendezvényeik nem voltak mínuszosak.

„Kicsit hazárdírozunk, de jó eséllyel nullszaldós lehet az 1200 Ft-os helyszíni belépőárral zajló koncert. Nem találkoztam ellenérzésekkel, senki nem szólalt fel amiatt, hogy ne ilyen „luxus” célokra költsünk. A cél nem a profit, hanem az, hogy a falu és a térség lakóinak művészeti élményt nyújtsunk, a szórakozás iránti igényüket helyben elégítsük ki, és legalább egy évben egyszer enyhítsük a nagy városoktól való nagy távolság miatt kialakult kulturális elzártságot. És persze az is, hogy megismerjék a falu nevét, és esetleg olyankor is eljöjjenek hozzánk, amikor nem zajlik falunap.” – mondta Bíróné Dr. Dienes Csilla polgármester a Népszavának.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Tisztelet a bator holgynek, remelem, minden siman fog menni. Peldat mutathat sok fovarosi, agyonfizetett niemandnak, akik semmihez sem ertenek, de mindent maguknak akarnanak megszerezni.
A legjobbakat kivanom mind nekik, mind a fellepoknek...
(Egy kb. 40 evvel ezelotti Sajdik-fele Ludas Matyi karikatura jut eszembe mindig, amikor kioregedett sztarokat lathatunk vendegul: a kepen egy repulogepbol idos kontyos -szemuveges anyoka lep a lepcsore, a jarobotjaval integetve annak a par oregnek, aki lent varja ot, es a kep alairasa ez volt:
- Hej, itt az isteni Bo Derek!
A vicc mindent elmond...:o))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Tisztelet a bator holgynek, remelem, minden siman fog menni. Peldat mutathat sok fovarosi, agyonfizetett niemandnak, akik semmihez sem ertenek, de mindent maguknak akarnanak megszerezni.
A legjobbakat kivanom mind nekik, mind a fellepoknek...
(Egy kb. 40 evvel ezelotti Sajdik-fele Ludas Matyi karikatura jut eszembe mindig, amikor kioregedett sztarokat lathatunk vendegul: a kepen egy repulogepbol idos kontyos -szemuveges anyoka lep a lepcsore, a jarobotjaval integetve annak a par oregnek, aki lent varja ot, es a kep alairasa ez volt:
- Hej, itt az isteni Bo Derek!
A vicc mindent elmond...:o))))
maci0427
Nagy tisztelem az övéké..a Boney M -é,akik példát mutatnak sok celebnek és "sztárocskáknak" kikiáltott senkiháziknak ,akik egy vidéki község éttermében is több 100 ezer forintért lépnek fel -- / 3-4-5-6 száz ezer fejenként kettő óráért /-- és kikötik a saját kívánságukat,hogy mivel szolgálják ki őket ! Neveket hadd ne írjak,tudjuk,hogy kik azok ! Miközben a Bony M. -nek több milliós eladott lemezei vannak és vezették a külföldi slágerlistákat is ! Pitiánerek !
Nessy
Drukkolok nekik! Ők biztos nem lopják el a költségek felét! Lehet, hogy több nézőjük lesz, mint a felcsúti "foci" meccseknek!
quadrocopter
Az Alekszandrov-kórust kellett volna meghívni, most azt illene!
karma1
@quadrocopter: Te , en annak idejen lattam mindkettot, de a Bonney M-es csajnak sokkal jobb feneke volt az akkori baratom szerint, mint a bajszos Alexandrovos enekeseknek. ...:o)) Mindketto a maga mufajaban kivalo, de talan a Bonney M megiscsak popularisabb...:o)))
kokopelli
..és a szülöapjuk Frank Farian, (polgári nevén Franz Reuter) aki a Milli Vanilli-vel
ugyan a végénb megbukott,még aktív! ..de már nem hiszem meg tudja ismételni...!
Veleda
Minden elismerésem a bátor faluvezetőnek, már csak azért is, hogy nem a kisgrófó féle irányzattal akarja a falunapot feldobni. Legyen színvonalas zene a népnek, jól jön a bográcsos gulyás után.
Ám ez a Boney M már korántsem az, ami volt, még a töredéke sem. Voltam egy ilyen koncerten. Kissé ámítás az egész, playback az egész, a két hölgy is jó súlyban és korban vannak már. Inkább a sok lézer, ami elkápráztatja a nézőket. Isten neki érezzék jól magukat:))
Pálinkás Pál
@karma1: Hát nem akarok kötekedni...de...tételezzük fel hogy lesznek 4000-en...X 1200Huf..=4 800 000 Ft No most a Boney.M sem ingyen jön Németországból...,nem szállásolhatják el őket az istállóban sem...a technikáért is fizetniük kell...ergo biztos hogy nettó veszteséges lesz a dolog...de legjobban ez tetszik,idézem"A cél nem a profit, hanem az, hogy a falu és a térség lakóinak művészeti élményt nyújtsunk, a szórakozás iránti igényüket helyben elégítsük ki, és legalább egy évben egyszer enyhítsük a nagy városoktól való nagy távolság miatt kialakult kulturális elzártságot."...Nos azért enyhe csúsztatás a Boney.M-et a kultúrával együtt említeni!!!
karma1
@Pálinkás Pál: Egy falunapra nem is Pavarottit szoktak meghivni ennyi penzbol.
De szerinted ha valaki nem Budapesten el, vagy nem oda szuletett, akkor annak nem jar semmifele kulturalis elmeny? Akar tetszik, akar nem, a Boney M is van akkora nev, mint az Omega - na , egy picit sokkal nagyobb a vilagszerte valo ismertsegben -, es majd ok eldontik, hogy mennyiert jonnek el.
Viszont az teged nem zavar, hogy a 3 ezer fos Puskas Akademia felcsuti stadionjaban 150 jegyet adnak el egy meccsre, ha egyaltalan eladnak, es nem inkabb 150 ingyenjegyet osztogatnak csak azert, hogy megse kongjon a stadion - az nem zavar, mint "sport elmeny"?

Nem megszolni kell ezt a lepeset a polgarmester asszonynak, hanem tamogatni a friss gondolkodasat, tenniakarasat.
Maradhatna a mezeskalacs-zsakbafutas-lepenyeves-korhinta is a falunap fo attrakcioja, de ha valakinek masra van igenye, akkor az nem jo?
Erdekes hozzaallasod van.,...
Pálinkás Pál
@karma1: Te most komolyan gondolod hogy egy szabolcsi faluban nem lehetne másra költeni a pénzt ,mint a Boney.M-re???Na ne viccelj,arról nem beszélve hogy ez már nem az az eggyüttes,mint a 70'-es években volt...és gyanítom playback lesz az egész cécó...olcsóbban meghalgathatták volna pendriveról...kivetítővel!!...És az én hozzáállásom az érdekes??? Szóval szerinted ha Felcsúton kidobják a pénzt,akkor Szamossályiban is lehet??
karma1
@Pálinkás Pál: Ki mondta, hogy nem lehetne? Es szerinted egeszen biztos, hobgy Felcsuton muszaj volt megepiteni orban budija mellett a sajat 3 ezer fos stadionjat, (mert a ravasz foldberlet miatt a stadion az orban csalad szemelyes tulajdonaba szall), es nem lehetett volna masra kolteni ott sem a penzt, mint a 900 millioval megtamogatott kisvasutba?
Az megvan neked, hogy tavalyelott egy oreg neni megfagyott Felcsuton par hazzal arrebb a polgitol?
Ugyhogy kar volt hulye kerdest feltenned.
Kulonben pedig Szamossalyiban hol van az eloirva, hogy ott csak nyomoroghatnak, ehezhetnek az emberek, es meg csak eselyuk se lehessen semmilyen szorakozasra?
Lehet, hogy kidobott penz, de legalabb a nep sajat magara "dobja ki"...
Az pedig, hogy az emlitett helyiseg polgarmesternoje nem esz nelkul cselekedett, abbol is latszik, hogy az esemenyt meghirdette, igy mashonnan is szamolhat bevetelre, mert mashonnan is jonnek nezok az esemenyre.
Nezd meg, mit ert el Felcsuton meszaros: egyszeruen keptelen olyan reklamfogast kitalalni, hogy legalabb a szezonban egyszer megteljen a kisvasut... Meg felig se... Mitol van tobb joga meszarosnak, mint barmilyen mas polginak az orszagban?
Pálinkás Pál
@karma1: Te valamit nagyon nem értesz...felsorolsz pár dolgot,amiért orbánnak,meg a lőrincnek bitón a helye!!!De ez nem menti fel a polgármester asszonyt az alól hogy marhaságra dobja ki a falu pénzét!!És legyünk őszinték...ugyan ki zarándokol el ezért a Boney.M-ért Szamossályiba 20 km-től messzebbről??,
karma1
@Pálinkás Pál: Nyugodj meg, rohadtul ertem, mirol van szo, 63 evesen kulonben sem toled fogom megtudni a tutit, ha nem haragszol.
Itt elvekrol van szo, mivel ha a meglevo penzrol beszelnenk, akkor ma Magyarorszagon egyetlen varos, falu, telepules se engedhetne meg maganak EGY FORINT kulturalis koltsegvetesi penzt sem, mert arra nem ad senkinek sem a kormany. Epithetsz stadiont (tamogatjuk a tomegsportot felkialtassal), vagy kaphatsz bicikliutra (szinten a sport jegyeben), de nem kaphatsz semmi masra sem, mert a gazdasag, kereskedelem fejlesztesere sincsenek extra penzek, az iskolak villanyszamlajat se tudjak kifizetni.
Ha nem venned eszre, mar harmadszor irom le, hogy a kormany vegcelja az, hogy teljesen agyatlan, alulkepzett, muveletlen, zombikent mukodo rabszolgakat produkaljon az oktatas, akik aztan bedolnek egy kilo krumplinak meg egy 10 ezer forintos Erzsebet utalvanyt a valasztasok elott...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.