Mint megírtuk, meghalt az a 13 éves kislány, akit a CT hiánya miatt nyitott mellkassal kellett átszállítani az Országos Kardiológiai Intézetből a Heim Pál Gyermekkórházba.

A gyermek nagymamája a Klubrádióba telefonált be, és közölte a szomorú hírt. Az asszony köszönetet mondott Pordán professzor csapatának, amelynek tagjai több évi külföldi kint tartózkodás után hazajöttek és 16 napon keresztül heroikus küzdelmet folytattak Lelle életéért. A nagymama tegnap azt hitte, hogy Orbán Viktor rendkívüli sajtótájékoztatóján majd azt jelenti be, hogy a Kardiológiai Intézet nemcsak CT-t kap, hanem MR-t is. „Ezzel szemben az eltolvajlott kincsekről beszélt. 

Balog Zoltánt embertelen miniszternek, a minisztériumát embertelen minisztériumnak nevezte a nagymama, aki a gyásznak abban a fokozatában van, amikor a harag és a tehetetlen düh van benne.

Tudnék arról beszélni, hogy mi minden lett volna fontos Lellének, az orvosainak, a többi kisgyereknek. Mennyire fontos a mosolyuk, ami megfizethetetlen. És ezekből nagyon-nagyon jó emberek tudnának válni. És akkor azt meri mondani, hogy miért, a másikban volt? Hát ennél cinikusabb... Őneki föl kellett volna állni a riport után és azt mondani, hogy bocsánatot kérek, én lelkész vagyok, és ez kiszaladt a számon”

- mondta a gyászoló nagymama. 

A felvétel itt hallgatható meg >>

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Horizont: En tudom, hogy van Isten, es mindenki megkapja a magaet: van olyan, hogy az embernek az is beugrik, hogy ezt a buntetest miert rotta ra a Joisten, de van ugy, hogy nem, egyszeruen csak lecsap az Isten buntetese.
Nincsenek vegtelen diktaturak, mint ahogy sajnos nincsenek vegtelen hosszu bekeidok sem - a rossz a joval allando harcban all, es mindig csak egy idore kerekedik felul az egyik, ...:o((

Nagyon sajnalom a kislany nagymamajat es persze a szuleit is - csak megerositette azt a nagymama, amit ma minden ertelmes ember tud Magyarorszagon, aki felelosen gondolkodik: a magyar egeszsegugy kizarolag csak az aldozatos munkat vegzo orvosoknak es apolonak, meg a korhazi szemelyzetnek koszonheti, hogy egyaltalan letezik meg valamilyen orvosi ellatas...
Szegyellje magat az osszes alkoroszteny, illiberalis, elmebeteg , aki az orszagot jelenleg vezeti...
Rosszat nem kivanok nekik, kizarolag ugyanazt, amit ok okoznak masoknak, annyi bajt, fajdalmat...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
@Horizont: En tudom, hogy van Isten, es mindenki megkapja a magaet: van olyan, hogy az embernek az is beugrik, hogy ezt a buntetest miert rotta ra a Joisten, de van ugy, hogy nem, egyszeruen csak lecsap az Isten buntetese.
Nincsenek vegtelen diktaturak, mint ahogy sajnos nincsenek vegtelen hosszu bekeidok sem - a rossz a joval allando harcban all, es mindig csak egy idore kerekedik felul az egyik, ...:o((

Nagyon sajnalom a kislany nagymamajat es persze a szuleit is - csak megerositette azt a nagymama, amit ma minden ertelmes ember tud Magyarorszagon, aki felelosen gondolkodik: a magyar egeszsegugy kizarolag csak az aldozatos munkat vegzo orvosoknak es apolonak, meg a korhazi szemelyzetnek koszonheti, hogy egyaltalan letezik meg valamilyen orvosi ellatas...
Szegyellje magat az osszes alkoroszteny, illiberalis, elmebeteg , aki az orszagot jelenleg vezeti...
Rosszat nem kivanok nekik, kizarolag ugyanazt, amit ok okoznak masoknak, annyi bajt, fajdalmat...
iluminati
@Horizont: Teljesen igaza van...Kezd hasonlítan országunk politikája a tömeggyilkosokéhoz...
wagabund
..."meghalt az a 13 éves kislány, akit a CT hiánya miatt nyitott mellkassal kellett átszállítani az Országos Kardiológiai Intézetből a Heim Pál Gyermekkórházba."...

amikor véletlenül megtudta hírt valamelyik hatalmasság, szerintem megvonta a vállát, és továbbment...

fájdalmas hír, ennek nem kellett volna így történnie...

szerintem
solidedge
Azzal hogy a kormány annyira elhanyagolja az egészségügyet potenciális gyilkossá vált.
tudode
Ezek a XIX. században leragadt, semmire való politikusok HOL ÉLNEK akkor, amikor ma már az orvostudomány olyan szinten áll a IV. IPARI FORRADALOM KORSZAKÁBAN, hogy képesek méhen belül is életet menteni!!!
-
Íme!
.
2012.03.14.
Megoperálták a magzat tüdejét
www.vargamakai.com/picikez.html

A világon először hajtottak végre tüdőoperációt egy anyaméhben lévő magzaton spanyol orvosok. Barcelonai egyetemek szakorvosainak közlése szerint a beavatkozást 2010 végén hajtották végre. A magzat jobb hörgői egy rendellenesség miatt eltömődtek, ezért tüdeje tumorhoz hasonlóan fejlődött. A műtét során egy apró endoszkópot vezettek le az akkor csupán 26 hetes magzat száján, hogy átszúrják a jobb oldali hörgőket és összekössék a központi légutakkal. Eduard Gratacos, a kórház szülészeti osztályának vezetője elmondta: a beavatkozás nagyon kockázatos volt, mert a szív közvetlen kötelében hajtották végre, a szövetek pedig vékonyak voltak, mint a cigarettapapír. A baba tizenegy héttel a műtét után, 2,5 kilogrammos súllyal született. A ma 16 hónapos, Alaitz névre keresztelt kislány édesanyja elmondása szerint "teljesen jól van". Az orvosok szerint a műtét volt az egyetlen lehetőség a kislány életének megmentésére. (MTI)
.
Miről pofagolnak ezek a minősíthetetlen, kaparjkurta szektások???
Fradigege
Balogh elvtárs erkölcsi hulladék. Ingyenélő igehírdető. Egy talpnyaló prostituált. Pénz és hatalom éhes. Politikára adta a fejét, ez a bizonyíték rá. Álságos és képmutató. Nyissuk ki az ő mellkasát is.
Nessy
Én az évtizedek alatt megedződtem, hittem magamról, tévedtem!
A nagymamát hallgatva elsírtam magam, és olyat kivántam Balogh "embertelen miniszternek" és a Fidesz vezéreinek, amit még soha senkinek.
Eszembe jutottak az egyházakra, a sportra, a rongyrázásra, a határon túlra költött milliárdok!
Lehet, hogy a kislány halála nem ezen a CT vizsgálaton múlt, de a kormányzati reakció akkor is minősíthetetlen volt!
Most már tényleg csak egyet nem értek, hogy ha a passzív eutanázia természetes kis hazánkban, miért nem szavazzák meg nyiltan az aktívat is?
Nessy
@Fradigege: Gondolod, hogy találnánk "szívet"?
verőce21
Részvétem a kislány családjának és hozzátartozóinak.

A túlélésnek 50-50%-ban volt esélye, még optimális körülmények között is. A fájdalom olyan dolgokat mondat ki ilyenkor az emberekkel, amelyek békés körülmények között nem valószínű, hogy elhangzanának.
Egy országban, ahol elszaporították az olyan lakosságot, akik TB-t nem fizetnek, de ingyenes eü. ellátásra és családi pótlékra jogosultak, egyenes következmény az elégtelen egészségügyi ellátás. Tudom, ez nem vigasztaló egy gyerekét elveszítő szülőnek, de a túlélés lehetősége csekély volt.
Eladott Ország
Balog Zoltán és kedves családja,valószínűleg a mi ellopott adóforintjainkból felépített és üzemeltetett magánkórházba járnak,amik maximálisan fel vannak szerelve.Tehát így pont leszarja,hogy mi van az emberek többségét ellátó kórházakban. Ahogy a többi fideszest sem érdekli és cinikusan kiröhögnek csak minket. Pedig a demokrácia "szabályai" szerint ők addig vannak hatalmon,amíg a nép megengedi ezt nekik. Úgy gondolom,hogy ideje lenne már feldíszítenünk a körúti lámpavasakat...
uploads.disquscdn.com/images/970a58772c765babf2d057e62c744560d19f8ec0494e6fcc3ed56a06b4cf01ec.jpg?w=800&h=822
Minden fideszeset és szavazóit így kellene látni. Nyomorult gyilkos bűnözők ezek.
1magyar
Lázár sem mondott semmit arra, amit az Atv riportere kérdezett, ill. a nagymama kérdésére, hogy a szarságokra seuso-kincs,meg egyebek miért jutnak milliárdok és miért nem jut millió az eü-be.
elnyomott
Balog még ebben is hazudott!
"A Heim Pál Kórházban már évtizedek óta van CT-készülék, vagyis nem a Fidesz-kormány idején került oda."
nyugatifeny.hu/2017/07/13/hatalmasat-hazudott-balog-zoltan-egy-orvos-leplezte-le
JAJMÁR
Tragédia, hiába sikerül megmenteni 99-et, az az egy amelyiket nem, a családnak minden!
Sokáig hordtam ebbe a kórházba egyik fiamat, és itt műtötték. Kitűnő orvosok.
Az "Országos.. " intézetben minden eszköznek lenni kellene, ez egyértelmű, bár a gyerekrészleg inkább csak egy osztály volt régen itt, de méltón a legfelszereltebb volt az országban. Felmerül a kérdés; milyen ma a többi?

Ide szoktam ajánlani az 1 százalékomat:
"A Szívbeteg Gyermekek Védelmében" Alapítvány
Számlaszám: 10102086-14544002-00000006
Adószám: 19661964 - 1 - 43
Gyuri Géderről
Meghallgattam a riportot. A szavam eláll, a düh és a gyűlölet forrong bennem. Nekem is vannak unokáim. De egyedül kevés vagyok, hogy eltöröljem a föld színéről ezt a népirtó bandát.
Büszke Magyarok! Hol vagytok? Lapultok mint az a bizonyos (szar) a gazban. Adakozással akarjátok tisztára mosni a lelkiismereteket? Nem kéne tán Dózsát, vagy az 56. osokat követni ? Mi van, ha a te gyereked, családtagod kerül ebbe a helyzetbe? Tudod?! Tegnap az Övé. Ma az Enyém. Holnap a Tiéd.
De félre bú! Merjünk nagyot álmodni. Legyen Felcsúti kisvasutunk.(aki megmarad még használhatja is) Legyenek stadionjaink.(de nem lesz aki látogassa) Legyenek Habonyaink, Mészárosaink, Vajnáink, és folytathatnám a sort.
De lassan nem leszünk MINK!
terlasz
Lehet, hogy a kislány élete nem csak a CT-n múlt, de kiemelt egy fontos hozzáállási problémát az egészségügyünkhöz. Eddig is tudtuk, hogy ezt az aljas kormányt saját magán kívül más nem érdekli, de most a napnál is világosabbá vált ez a tény. A mi pénzünkből folytatott legújabb gyűlöletkampány árából 40 CT-gépre futotta volna.
Értelmetlen dolgokra sőt gazemberségekre szórják a pénzünket, alárendelve akár az életünket is.
Eladott Ország
kanadaihirlap.com/2017/07/13/balog-elemet-selejtez/
Balog, noha református egyházi személyként lehetne némi köze talán Jézus tanításaihoz, csupán csak hozza az elvárásokat. Ahogy eddig is. Beleértve azt is, hogy 2013-ben reprezentatív ajándékosztást szervezett negyven gyermeknek a Hiltonban, majd egy szava sem volt, amikor felhasználták a szegényeket kampány-statisztának. Ahogy szó nélkül hagyta azt a kijelentést is, hogy a gyermekéhezés csak rossz szokás. Ami érthető. Mármint Balog hallgatása. Miután korábban, 2012-ben már azt fejtegette, hogy tulajdonképpen nem a szegénység, illetve a már akkor is züllő oktatáspolitika, hanem a szülők akadályozzák a tehetséges gyermekek kiemelkedését. Alapjaiban bemutatva azt, ahogy Orbán minisztere látja a világot. A cinizmus és a cinikus lenézés szemüvegén át.
1magyar
Bezzeg milliós szőnyegekre, kincsekre, festményekre, vizes vb-re van pénz!? De az emberek,adófizetők ha megbetegednek már nem kellenek a kormánynak. Remélem ők is így járnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.