A FINA Budapest 2017 vizes-világbajnokság pénteki megnyitója miatt számos lezárásra, terelésre, forgalomkorlátozásra kell készülni a fővárosban – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

Lezárások, terelések holnap kora délutántól

Péntek este 21 és 23 óra között tartják a a vizes-világbajnokság megnyitó ceremóniáját az Eötvös tér előtti Duna-szakaszon, a Lánchíd pesti hídfőjénél. Emiatt már szerda délutántól lezárták a Pesti alsó rakpartot, péntek kora estétől korlátozzák a Budai alsó rakpart, az Erzsébet híd, valamint a Lánchíd és környéke forgalmát is.

Holnap indul a Vizes Vb, és feje tetejére áll a főváros

A lezárások miatt változik az érintett közösségi közlekedési járatok, a 2-es, a 19-es és a 41-es villamos, az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 16-os, a 105-ös, a 110-es, a 112-es, 133E, a 178-as, a 916-os és a 990-es busz, valamint a D12-es hajójárat útvonala.

Péntek este 9 óra után a megnövekedő forgalomra való tekintettel sűrűbben indulnak mind a négy metróvonal szerelvényei.

A BKK külön kiemelte, hogy a július 14-30. között tartandó vizes világbajnokság ideje alatt a versenyhelyszínek környékén is forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk mind az autósoknak, mind a közösségi közlekedéssel utazóknak.

Így juthatunk a helyszínre

A 2-es villamos pénteken egész nap rövidített útvonalon közlekedik, ez a járat nem érinti az Eötvös téri megállót. A rendezvény helyszíne megközelíthető az 1-es, a 2-es, a 3-as metró, a 47-es, a 49-es villamos, vagy a 9-es busz Deák Ferenc téri megállóhelyétől gyalogosan, körülbelül 8-10 perces sétával. Emellett a 15-ös és a 115-ös busz Erzsébet tér megállóhelyéről, illetve az ideiglenes József Nádor tér megállóhelyről is rövid sétával elérhető.

Holnap indul a Vizes Vb, és feje tetejére áll a főváros

Aki a MOL Bubi közbringáinak egyikével tart a helyszínre, az a közeli Apáczai Csere János utca, Vigadó tér vagy Dorottya utca – Wekerle Sándor utca gyűjtőállomáson tudja visszaadni a kerékpárt – tudatták.

Három-négy aranyra számíthatunk

Három, de inkább négy aranyat és összességében tíz érmet vár a magyaroktól a hazai vizes világbajnokság július 23-n kezdődő úszóversenyein a válogatott szövetségi kapitánya.

Sós Csaba pénteken, sajtótájékoztatón elmondta, a budapesti vb-n ritka helyzet áll elő abból a szempontból, hogy a magyar csapatban együtt fognak szerepelni két generáció tagjai: azok, akik az elmúlt másfél évtizedben szállították és azok, akik reményei szerint a következő 10-15 évben szerzik majd az érmeket.

Kifejtette: az elnökség szerdán jóváhagyta a vb-n résztvevő úszók névsorát, eszerint mind a 42 számban lesz magyar induló, közte mind a nyolc váltóban. Ugyanakkor a magyarok részletes versenyprogramját nem közölte.

Holnap indul a Vizes Vb, és feje tetejére áll a főváros

Hosszú Katinkán a világ szeme

Sós Csaba Hosszú Katinka szereplésével kapcsolatban annyit mondott: azt kérte a háromszoros olimpiai bajnoktól, úgy állítsa össze a programját, hogy minél több aranyat, illetve minél több érmet nyerjen. Hozzátette: Hosszú kérése az volt, hogy a váltókban csak a döntőben kelljen úsznia, és Sós ezt elfogadta.

Tudjuk, hogy Katinka mikor úszik, de menet közben is meggondolhatja magát

- jelentette ki a kapitány, aki szerint a vb-n a múlt, a jelen és a jövő is ott lesz a magyar úszócsapatban. Megdicsérte a közelmúltban véget ért ifi Eb-n 11 aranyat nyerő fiatalokat, külön kiemelve Késely Ajna, Milák Kristóf és Németh Nándor teljesítményét.

Több olyan szám van, ahol idén nagyobb a konkurencia itthon, mint a világon

- fogalmazott a kapitány, utalva arra, hogy Milák Kristóf 200 méter pillangón elért juniorvilágcsúcsa a második legjobb idő a világon, miközben a debreceni felnőtt ob-n nem tudott bekerülni az első kettőbe.

Holnap indul a Vizes Vb, és feje tetejére áll a főváros

Nagy eredményt várunk fiatal úszóinktól

Sós úgy látja, felnőtt egy olyan új generáció – mint amikor Hosszú Katinka, Verrasztó Dávid és Evelyn, valamint Cseh László kezdett el nagyjából egyszerre úszni –, amelynek tagjai még nagyon sok örömöt szerezhetnek a magyar szurkolóknak.

Verrasztó Evelyn elmondta, 100 és 200 méter gyorson, valamint váltószámokban fog rajthoz állni, de hogy pontosan melyekben, azt most még nem tudni, mert ez nagyban függ majd a versenyzők pillanatnyi formájától.

Célja, hogy megdöntse egyéni legjobbját, a váltókról pedig annyit mondott, hogy a 4x200-as gyorsváltót látja a legerősebbnek, mert ebben a számban a magyar csapat a vb-n ötödik, az olimpián hatodik tudott lenni, a 2010-as hazai rendezésű Eb-t pedig megnyerte. Hozzáfűzte: nagyon szeret itthon versenyezni, mert a közönség biztatásától extázisba jön.

Holnap indul a Vizes Vb, és feje tetejére áll a főváros

A turizmusban is fellendülést hoz majd

Szántó Éva, a Bp2017 Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kijelentette: egy héttel a rajt előtt készen állnak arra, hogy fogadják a sportolókat és a vendégeket, akikkel együtt mintegy 350 ezer látogató érkezik majd Magyarországra, közte csaknem ezer médiamunkatárs.

Közölte, hogy a számítások szerint a vb-nek köszönhetően idén 25 százalékkal fog nőni a budapesti szálláshelyek árbevétele a tavalyihoz képest, így a világ harmadik legnagyobb sporteseményének megrendezése a turisztikai vonzerő növekedésével a magyar gazdaságra is jótékony hatással lesz.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
amaramaistanna
...ki kellene rakni egy táblát: "Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!"
namihami
Az ausztrálok az olimpiájuk (Sidney) idejére kimentek a városból. Ők megtehették, a budapestiek zöme (már csak anyagi okok miatt is) nem. Az a mázlista, akinek módjában lesz elkerülni ezt a bolondokházát.
a helység kalapácsa
A sportszerető fényes tekintetű vezető úgy néz ki mint egy döglött disznó, akinek áramütés hatására még meg-meg rándulnak a végtagjai - no meg az arcizma...
Mert az végképp nem mondható el a megélhetési fasiszta orbánról, hogy az arcizma sem rándul.
Rándul az eleget, de nincs meg az ideg-izom kapcsolat.
orbán arca olyan, mint az elcsúszott szinkron - nincs összhangban. az agyával.
a helység kalapácsa
A test, az elme, a lélek, öngyógyítók külön is, de együtt még inkább, mert harmóniára törekednek.
De vannak emberek (sajnos túl sokan, és egyre többen... igazából majdnem mindenki - ezért lesz vége az általunk ismert világnak csúnyán), akik nem hagyják.
Tudat alatt dolgozik a test, az elme, a lélek (hát nem fantasztikus!?), de az emberek tudatosan, az elcseszett, szétbarmolt tudatukkal beavatkoznak a folyamatba, és MINDENT lerombolnak - először magukban, aztán sokan másokban.

„mert benne élünk, mozgunk és vagyunk” (Istenben)

Érted ezt?
A nekünk végtelennek tűnő világegyetem, ami ráadásul tágul (Azon már elgondolkoztál, hogy hova? Szerintem sem.), és a szellemvilág, ami sokkal nagyobb, mint az anyagi világ, abban is ott van mindenhol Isten.
Hogy el tud képzelni megközelítően: A világegyetem a szellemvilág, és benne egy ping-pong labda az anyagi világ.- és Isten kiterjedése ezt az egészet körülöleli.
Hát nem őrület - ezek a mélységek, ezek a magasságok, ezek a távolságok, ez az időtlenség?...

Ööö mit is akartam mondani ezzel az egésszel?
Ja igen: orbán viktor beteg a testében, az elméjében, a lelkében.
És szented minek nevezhető ("Minek nevezzelek?") az a társadalom, amelyik egy ilyen embert választ meg a vezetőjének?

Jó lesz elmenni innen.
Szégyelltem magam mások helyett eleget.
Elég volt!!!
Most már azokat borítsa be a szégyen, akik még szégyellni sem tudják magukat a szégyenletes viselkedésük miatt - és ragadjon beléjük, égjen rájuk emiatt a SZÉGYEN AMA MEGBÉLYEGZŐ FOLTJA!

Jó lesz elmenni innen...
Yoda69
Az elso napon a Duna Arena kong az uressegtol.
Jo ha 10%-a a lelatonak megtoltodott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.