Elavult az ajkai kórházban egy külső vállalkozás által működtetett CT-készülék, ezért leállították. A betegeknek Veszprémbe kell bejárniuk vizsgálatra.

Leállították az ajkai kórházban található CT-készüléket, az üggyel foglalkozó RTL Klub stábjának a helyszínen kamerán kívül csak annyit árultak el a teljesen lekapcsolt osztályon, hogy csütörtök óta nem működik a készülék, a betegeknek Veszprémbe kell bejárniuk CT-vizsgálatra. 

A stáb megszerzett egy határozatot is, melyet az országos tisztifőorvosi szolgálatot ellátó helyettes államtitkárság adott ki, eszerint – a rendelkezésre szolgáló adatok és a felügyeletet ellátó radiológus főorvos szakvéleménye szerint – a berendezés már nem volt biztonságosan használható, mert elavult. 

A veszprémi kórház igazgatója a stábnak elárulta, a külső vállalkozás által működtetett ajkai CT-készülék már a minimumfeltételeknek sem felelt meg, tíz évnél is idősebb volt, ezért függesztették fel a használatát. 

Mivel az ajkai kórházhoz 30 kisebb település betegei tartoztak, így Veszprémben megnövekedett a beteglétszám, ami a nyári szabadságolások kellős közepén az egészségügyi dolgozókat jobban megterheli. 

Az ajkai kórház arról tájékoztatta az RTL Klubot, hogy folyamatban van az új és korszerű készülék beszerzése. 

(Címlapi kép: pixabay.com CC0)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

maci0427
Ct, gépekkel már lassan majdnem minden SZTK. -nak kellene rendelkezni ! Kórházakról már nem is szólva !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Bele kell nyomni ezt a cikket Balog-Pösze-Patkány mocskos pofájába, hogy közelről is lássa, mi a helyzet!
magyarbakancs
Magyarország jobban teljesít.
Az emberi élet ,méltóság ennek a kormánynak nulla.
A kormány ablakon kellene kivágni őket mint macskát szarni.
justhpeter
De ha mondom, hogy fejlődünk ! Amikor Balog a fejlődésről beszél, biztos a saját zsebére gondol. Szerintem vagy bolond, vagy gazember. Ennél fogva vagy a diliházban vagy a börtönben a helye. Ha mégis maradhat a kormányban, az csak azt jelenti, hogy ott is hasonszőrűek vannak.
wagabund
ha már ők állították le, akkor el lehet képzelni, milyen vizsgálatot lehetett végezni ezzel az ipari hulladékkal... lehet, hogy több száz felvétel tök felesleges volt...

a vizes vb megnyitóján éneklő négerre költött összes kiadásból pont futotta volna egy zsír új ct-re(is)...ez nem demagógia ám..
Eladott Ország
Tudniillik egy radiológus főorvos vizsgálata alapján a gép régi, több mint 10 éves, ezért már nem felel meg a működés minimum feltételeinek. A leállás miatt a betegeket a megyeszékhelyre, Veszprémbe irányítják. Szerencsére már megint semmi gond nincs, az ajkai
kórház levele szerint a 200 és 500 millió forint közötti áron beszerezhető CT pótlása
folyamatban van, de zavartalan a betegellátás is. Megnyugodtam. Azt hittem, hogy valaki az
asztalra csap, de ez a veszély most sem fenyegeti az illetékeseket. És akkor én most tökön szúrom magam: Varga Mihály megnyitotta a IV. Turul Expót, ez pedig a kárpátaljai Tiszapéterfalván történt szombaton. Tekintettel arra, hogy a magyar kormány gondol
a kárpátaljai magyarokra is, mert – kéretik megkapaszkodni – „a Kárpát-medence nem fal,
hanem lehetőség”. Még mielőtt félreértenénk egymást, az ukrajnai magyarok nyomorúsága
leírhatatlan, így az ő támogatásuk valóban fontos lenne, de a közepes képességű könyvelő
hazugságaitól mégiscsak leszakad az ember pofája: „Magyarország gazdasága ma kiemelkedően jól teljesít, vállalkozásaink fejlődnek, az embereknek van munkájuk, és így erősödik a családok helyzete is (…) a magyar gazdaság növekedésének tere a szomszéd országok magyarlakta régiói, ezért a gazdasági növekedésnek ki kell terjednie és magával kell húznia Kárpátalját is.” “És az a durva, hogy azok az emberek tényleg azt hiszik, hát hiszen ezzel mossák az agyukat, hogy az úgynevezett anyaországban tej, méz, kolbászból kerítés, meg hasonlók. Azt nem tudom megmondani, hogy ez a nagyipari agymosás meddig lesz sikeres, de az biztos is, hogy a Turul Expo megcsinálta a napomat.
maci0427
Ct, gépekkel már lassan majdnem minden SZTK. -nak kellene rendelkezni ! Kórházakról már nem is szólva !
wagabund
@Eladott Ország: a kiváló dolgozatod kiemelkedő ékessége ez a félmondat: ..."a közepes képességű könyvelő hazugságaitól mégiscsak leszakad az ember pofája:"...

itt a kocsmában azon törjük a fejünket, ki is lehet...ki is lehet?

(na jó, viccelünk, viccelgetünk)
Desischado
Ugyan kérem, mindenki nyugodjon le! Hiszen "hasítunk", és a stadionok a meg a határon túliak a fontosak. A magyar meg mehet a levesbe. Hogy az ég rogyna rátok, dögölnétek egytől egyig, orbánnal és balogh páterrel az élen!
Eladott Ország
@wagabund: Küldöm a fényképet kiről van szó. kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/09/vm.jpg
Varga Mihály már kilábalt a válságból. Mi még nem annyira. Nem tudom, hogy valaha lehull-e a hályog a hívek szeméről, vagy előbb halnának éhen, mintsem elforduljanak a bálványuktól. Azt viszont tudom, hogy ezt ki is próbálhatják hamarosan, amikor még több munkaképes ember hagyja el az országot és amikor az uniós fejlesztési források elfogynak. Akkor nem lesz többé mit újraosztani, de ellopni sem. Mert nem lesz, aki megtermelje. Addig is örüljünk együtt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel, hogy mennyire jó is nekünk, hogy reggelre kelve ránk szakad a tejjel-mézzel folyó hurrá. Európában minket irigyelnek. Albániára gyanakszom, bár nem ismerem az ország jelenlegi gazdasági állapotát.
wagabund
@Eladott Ország: hát igen..a dolgozatod bizonyítja, hogy kínunkban még egy halvány mosolyra is van erőnk...

e kedves arcú ember a képen igencsak erőt ad...hogy mihez? na ez a következő találós kérdés..

(amúgy érthető volt, kire utaltál, én csak vicceltem amikor kérdeztem, hogy ki lehet az?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.