Parázs vita alakult ki az alatt a kép alatt, amit Dombóvári István posztolt a Facebook-oldalára. A képen fiatalokat láthatunk, akik a buszon ülve a telefonjukba mélyednek, míg mellettük az idős nénik ácsorogni kényszerülnek. 

Voltak, akik a fiatalokat marasztalták el az udvariatlanságuk miatt, de bőven akadtak olyanok is, akik a néniknek szóltak be. A szeretlek magyarország össze is szedte a legtalálóbb kommenteket mindkét oldalról. 

Nos én nem azt mondom hogy ez így helyes, mert nem az de még nem jöttem rá hogy a nyugdíjasoknak miért kell a reggeli csúcsban menni? És most nem azt mondom aki épp megy az orvoshoz hanem aki nap mint nap ezt csinálja és aztán fennhangon panaszolják egymásnak hogy mennyien vannak...

Egyetértek. Bár én reggel is át szoktam adni a helyem, tényleg nem értem, miért nem tudnak 1-2 órával később menni bevásárolni, ha úgyis csak panaszkodnak, hogy mennyien vannak a buszon.

Teljesen mindegy, hogy az idős embere hová megy és miért, aki ezt firtaja szégyellje magát! Aki normális nevelést kapott az felpattan egy idős személynek vagy terhes nőnek! Ennek zsigerből kellene jönni...

Amikor szakmai gyakorlaton voltam egy wellness szállodában mint felszolgáló,és letelt a gyakorlatom több km-rel a lábamban és a wellnessből kijövő öregek fel akartak állítani a hazafelé tartó buszon,na akkor én se adtam a helyem.Egy fiatal lehet hogy kimerültebb mint egy idős,aki csak az orvosi rendelőben ült,vagy a piacon pletyizett...

Amíg 65 éven felül nem kell fizetni semmit addig szerintem a tema lezárva :) örüljön h ingyen utazhat, jo hogy nem mar ingyen utazás helyfoglalással

Erre csak egy szavam van ez szomorú, egyre lejjebb csúszik a társadalmi értékrend, de tényleg illenne minimum ennyivel megtisztelni az időseket, hisz ez nem is kerül semmibe 

Lehet hogy az egyiknek pont most van meg s annyira görcsöl,hogy majd besz...ik... a màsik meg lehet hogy èppen èjszakai mûszakot tolt le a gyarban minimál bèrèrt s màr elege van ... akàr...

Amikor 40 hetes terhesen minden nap kellett vizsgálatra mennem, ugyanez volt a villamoson, és az volt a szomorú, hogy egy öreg néni akarta átadni a helyét, mert a fesztiválozásban/gólyatáborban megfáradt egyetemisták üveges szemmel bámultak ki az ablakon.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
Nem mondok véleményt.
Csak egyetlen egyet kérek: mindenki gondolja oda az idősekhez a saját édesanyját, nagyanyját.
Aztán döntsön lelkivilága szerint.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@eszegfu: Pedig nem lehet megítélni pusztán a látszat alapján, hogy ki miért áll, vagy ül.
Sokszor járok úgy, hogy - hagyja csak kedves, nekem leülnöm, majd onnan felállnom újra sokkal nehezebb, mint állni pár megállót :)
Meg kellene tanulnunk szólni és kérni, kortól, nemtől függetlenül. Nem egy személyhez szólni, hanem az "utasokhoz". Mindig lesz közöttük olyan aki segít és szívesen átadja a helyét annak, aki igényli bármely indokolt okból.
Persze, nevelés kérdése is. És össztársadalmi elvárás kérdése is. Pl. a busz utazóközönségéé.
Amúgy jók az írásaid, és mindenkiében van igazság :)
eszegfu
@JAJMÁR: tegnap 18:02 Ma már én is tudom, nem szabad látszat alapján "itélkezni". Ez meg jó tecnikának tünik...mármint ugy általában az utasokhoz szólni, nem pedig 1 embert felszólitani. A hsz-ket olvasva látom, hogy egyetlen témát hány oldalról is lehet megközeliteni és hány "igazság" van...csak nézőpont kérdése...
relatív
Ez a ' jelenség ' - miszerint a fél napot ülve töltő diák tolakodva elsőként ( elsők közt ) siet a megérkező járműre, és leül (! ) - IS a közéletünk egy megjelenítése.

Az egymás elleni állandó harc ez esetben IS megjelenik, mégpedig " mindenki annyit ér amennyije van ( értékben, és az ülés lehetősége IS ilyen érték ) " .. vagy valamilyen ehhez hasonló szemlélet szerint !

Az empátia kihalófélben van az emberek többségében, és sajnos a tendencia az, hogy ezek érvényesülnek, még az ülés szintjén IS !!!
Sámannus
Aki nem adja át a helyét, az egy fityesz mocsok. Én azért sem kérném a másik helyét, hogy edződjek, és kilencven évesen is vigyoroghassak a sok elmacskásodott lüke Tónin.
Cicamama55
Fenekestől felfordult ez a világ! :(((( Mi IS dolgoztunk fiatalon, nekünk is voltak saját problémáink, mégsem volt kérdés, hogy átadjuk-e a helyünket az idősebbeknek! Nem mi változtunk meg, hanem ez a nagyon állkeresztény társadalom, amely generálja a generációk közötti ellentéteket IS, s az etikát és hittant oktató, elfuserált magyar iskola rendszer! Erre a helyzetre mondom én azt, hogy úgy sz.r, ahogy van!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.