2013-ban Tétényi jelöltsége kapcsán íródott, de a lényeg sajnos ma is időszerű. Most is a KIT NEM lebeg az ellenzéki esemény-horizonton. Holott össze lehetne állítani egy alkalmassági listát arról, hogy ki lehet alkalmas ellenzéki jelölt Orbán Viktorral szemben. A sort megkezdendő néhány javaslat: 1. Hiteles személyiség. Mert mit ér a legszebb elmélet, ha senki sem hiszi el, amit a jelölt mesél. 2. Széles potenciális támogatói kör. Az kevés ugyanis, hogy a pillanatnyilag kétfejű ellenzék növeszt egy harmadik fejet. Valóban egy fej kell. De olyan, aki mindenki mást meg tud szólítani. 3. Kontextus-kezelési készség. A szép elméletek önmagukban kevesek. Azt vagy bele képes helyezni a helyi és országos politika szövetébe vagy Orbán-hoz hasonlóan állandó szabadságharcot fog vívni. A realitások ellen. 4. Helyzet-felismerési készség. Pont ennek hiánya üvölt jelenleg az ellenzék egyik nagy pártjában. Mesterházy-tól eltérően, a miniszterelnök nem lehet lépcsőházi gondolkodó. Ott helyben...

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
@durbincs: Igen. Most is a kit nem listáit építgetik a "KIT IGEN" helyett.
Holott továbbra is a kabáthoz kellene gombot keresni, és nem a gombhoz hozzátépni a kabot.
GeoCravker
@durbincs: A magam részéről nem látok olyan politikai erőt, akire szavaznék. De ez lehet egyéni izlésficam kérdése is
karma1
A magyarnal kevesebb negativ erzesu ember szaladgal a vilagban - es semmi masra, csak erre a tulajdonsagara jatszik ra orban, mert a negativizmusbol mar konnyen sarjadzik a gyulolet, masok utalata, a szethuzas...

Tetenyi Eva valoban jo lenne, sokkal jobb, mint botka lenne... De a magyarok him-kovetok, az asszonyok masodrenduek. (Es meg azt a "szep" kulturat feltjuk a muszlimoktol, mint a nokety masodrendunek tekinto nepsegrol...)
GeoCravker
@durbincs: Aki Pannóniába magyarnak valja magát, az genetikailag csak annyiban magyar, hogy magyarul beszél.
Nem egy atomcsapás utáni néptelen sivatagba érkeztek a lovasok. Az a pár tízezer (max 100e), akik logisztikailag egyáltalán jöhettek. Több kihalási hullám volt (járványok pl.) Több tartós megszállás (törökök, osztrákok), több tervezett betelepítés (olaszok, németek, stb.), és több spontán nagy betelepülési hullám (örmények, zsidók, bolgárok, szlávok, stb.)
Ehhez jöttek a hadjáratok fattyai (osztrák, német, román, orosz stb. haderők). S ezek csak a nagy vonulatok.
Aki itt veri a mellét, hogy az ősei Árpáddal jöttek be, az jobb ha körül néz, mert lehet, hogy Arthur Klein volt az az Árpád.
A decibelhungaristák legfeljebb csak annyiból vér-magyarok, hogy már a nagyszülők nagyszüleiről sincs fogalmuk.
GeoCravker
@durbincs: Valójában az a szív is a genetika része. Mint szerv. Mint közösséghez tartozás viszont egy kétoldalú viszonyt feltételez. Korántsem biztos, hogy akarnék olyan közösséghez tartozni, amelyik az önámított felsőbbrendűsége tudatában veri a semmire a mellét.
Ergo: Egy olyan közösség, mint jobbik, a betyárok és a hasonló társulatok nem magyar , hanem csak magyarkodó közösségek az én olvasatomban. Velük például nem szívesen vállalnék társadalmi közösséget. akkor sem, ha magyarul beszélnek. (írni nem okvetlenül)

Éppen a történelem mutatja, és az, hogy máig magyarul írunk, hogy az igazi "magyar" egy szintetizáló, befogadó közösség. Nem szlávosodott, németesedett, törökösödött el az igen komoly nyomás dacára. S ennek az volt a kulcsa, hogy képes volt rugalmasan befogadni mindenkit. Származástól, vallástól függetlenül.
Amikor ezt elkezdték mesterségesen bemerevíteni, akkor az ország megszívta. Eddig még mindig.
A nemzetiségi kérdés megoldatlansága megbuktatta a Rákóczi-féle felkelést, 1848-at, maga után vonta Trianon-t, amelyet megerősítettek Jaltán, majd Podsdam-ban.
Ezzel szemben, amikor ezen felül tudta emelkedni, akkor stabilizálni lehetett az államiságot I. István korában, majd Közép-Európa nagyhatalmává vált az ország a Hunyadiaknak köszönhetően, majd újraegyesült a török hódoltság után,

A történelem jól mutatja, hogy egy befogadó, szintetizáló korszakban mindig felfele ment az ország csillaga, míg minden magyarkodó melldöngető szakaszt egy bukás, egy nagyon erős visszaesés követett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.