A Magasles blognak adott interjújában Semjén Zsolt többek között arról beszélt, hogy mekkora kárt okoznak a kóbor kutyák a vadásztársaságoknak.

Semjén Zsolt azt mondja, Nyugat-Európában "szélsőséges vadászellenes gyűlölet" uralkodik. Példaként említi, hogy a német zöldek már odáig vetemedtek, hogy betiltanák a trófeák behozatalát Afrikából.

Ezzel drasztikusan megcsappanna az oda látogató vadászok száma, ami súlyos csapás lenne az afrikaiak és az élővilág számára is

- véli a KDNP elnöke, aki persze maga is szenvedélyes vadász.

Semjént a mostanában gyakorivá váló és erősen vitatott kutyakilövésekről is kérdezték. A politikus azt vallja, a kóbor kutyák súlyos gazdasági kárt okoznak a vadgazdának a vadászható vadfajok esetében, a védett fajokkal kapcsolatban pedig a természetvédelemnek okoznak súlyos károkat. 

Ha valaki látta egyszer is, ahogy 3-4 kóbor kutya széttép egy őzgidát, vagy egy vemhes őzet, az másként fogja megítélni ezt a helyzetet.

A másik: ha én kidobott, kóbor kutya lennék, akkor azt kívánnám, hogy egy jól irányzott lövéssel ejtsenek el, mintsem nyomorultul fagyjak meg, megegyen a rüh, éhen pusztuljak vagy elüssön egy autó és az árok szélén még napokig kínlódjak. Számos állatvédő szervezet teljesen józan álláspontot képvisel ebben az ügyben

- szögezi le a kereszténydemokrata politikus.

Azt azért elismeri, hogy sosem a kutya a hibás, hanem a gazdája, aki nem nevelte meg az állatot.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Én is csak azt kívánom neked seggfej, hogy egy jól irányzott lövéssel terítsenek le téged. meg a gazdaállatodat a többi szarházi élősködővel együtt, s máris boldogabb hely lesz Magyarország.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
grincss
Zsóti!
Nem muszáj ahhoz kóbor kutyának lenni!
Sámannus
jó az irány, csak nem eléghatározott.
Jozefina
Én csak arra lennék kíváncsi, hogy az harrag a nagy "keresztény" és "bölcs" társai miként vélekednek erről?? Meg az ifú KDNP-s csicsre had??? Vajon hívő emberhez méltó cselekedet lelőni egy állatot???
Jozefina
@Pálinkafőző Rézüst: De annak mondja magát !!!
Pálinkafőző Rézüst
@Jozefina: ja. Antoine de Saint-Exupéry meg rólam mintázta a kis herceget... :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.