Éjjel vitték kihallgatásra a jószándékú hekkert, aki nyomatékosította: azért törte fel a rendszert, hogy rávilágítson annak hiányosságaira.

A BKK és a rendszert működtető T-Systems nem értékelte a gesztust, korábban sajtótájékoztatón jelentették be, hogy feljelentik a fiút.

Éjjel vitték el a rendőrök a fiút, aki segítő szándékkal feltörte a BKK rendszerét

Az Indexnek a rendőrség arra nem válaszolt, kihallgatták-e a fiatalt, azt azonban közölték: az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda információs rendszer vagy adat megsértése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást. A nyomozásban egy gyanúsított van, aki szabadlábon védekezik. A nyomozás határideje 2017. szeptember 15. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásáról bővebb tájékoztatást nem ad.

A legtöbb fejlett országban, ha egy cég rendszerében egy felhasználó biztonsági rést talál, és ezt jelzi, köszönetet és esetleg pénzjutalmat kap érte. A BKK nem eszerint járt el. 

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

r2d2
@Csizmás Kond: Az nő volt, életfogytot kapott másodfokon! Bedugták a dutyiba, majd 2 hónap után új személyazonossággal nekik dolgozott!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Bocs, a pszh-ról lefelejtettem a 14,5 mm-es toronygéppuskát.
Pálinkafőző Rézüst
@justhpeter: a TEK nem alárendeltje az országos rendőr főkapitánynak, sem a belügyminiszternek!! Csak és kizárólagosan Orbán elvtársnak tartoznak jelenteni, és parancsokat elfogadni, Hajdú főtekelvtárson keresztül!
quadrocopter
Még egy kérdés adódik, miért éjjel mentek a srácért a pandúrok, talán fegyveresen, vagy felfegyverkezve hekkelt?
quadrocopter
@Pálinkafőző Rézüst: Mintha benne lenne a rendőrségi tv-ben, hogy elsősorban 06 és 22 óra között kell foganatosítani az előálltásokat!
Mi az, amit ezek egyáltalkán betartanak?
Pálinkafőző Rézüst
@quadrocopter: biztos protekciója volt a srácnak, hogy eltekintettek a foganatositási időtől...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.