A T-Systems Magyarország szerint kötelességük volt rendőrségi feljelentést tenni a BKK online jegyértékesítési rendszerét ért támadás miatt. A T-Systems Magyarország és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) péntek este közös állásfoglalásban reagált a BKK online értékesítési rendszerét ért informatikai támadások során tett intézkedésekkel kapcsolatban.

Az MTI-hez péntek este eljuttatott közleményükben azt írták: a T-Systems Magyarország az informatikai rendszerét ért jogosulatlan befolyásolás miatt ismeretlen tettes ellen (és nem egy konkrét személy ellen) tett feljelentést. A T-Systems Magyarországnak – szigorú belső protokollja szerint – az általa fejlesztett rendszerek védelmében egy adott szintet elérő esemény esetében kötelessége ezt megtenni – írták, hozzátéve: ebben az esetben sem tehettek mást.

Ugyanakkor megjegyezték:

"a BKK és a T-Systems Magyarország vezérigazgatói sajnálattal értesültek arról, hogy a gyanúsított egy fiatal diák, aki a médiában megjelent nyilatkozatai szerint jószándékkal járt el".

Korábban több ellenzéki párt is kifejezte felháborodását a BKK online jegyértékesítési rendszerével kapcsolatban. Pataki Márton, az Együtt budapesti elnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében írta: a 24.hu arról számolt be, hogy gyanúsított lett az a 18 éves, aki figyelmeztette a BKK-t, hogy hiba van az online értékesítési rendszerében. Ráadásul a fiatalt éjjel állították elő az otthonából – emelte ki a politikus, hozzátéve: az Együtt szolidaritásáról biztosítja a fiatalt.

Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője azt írta: a Demokratikus Koalíció követeli, hogy azonnal ejtsenek minden vádat a 18 éves budapesti ellen, aki "nélkül még ma sem tudnánk, hogy a BKK-nál veszélyben vannak az adataink" – fogalmazott.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Ó, hogy rohadnátok meg ott ahol vagytok. Köszönő szó helyet megaláztok azt aki segíteni szeretett volna. Ez már tényleg nem normális világ.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szep napot
@justhpeter: A gyerek videken lakik, neki nem kell berlet; nem veletlenul vett 50Ft-ert berletet, meghekkelte a rendszert.
Ha Lajos elmegy nyaralni es Jozsi (akinek a zarnyitas a hobbija) meghekkeli a lakasa zarat /riasztot bemegy korbenez kiprobal ezt azt a lakasban (semmi anyagi kart nem okoz) majd utana ir Lajonak hogy a lakasa nem tul biztonsagos.cserelje a zarat.
Jozsi nem egy terrorista akit ejjel el kell hurcolni sot Lajos biztos vesz egy jobb zarat is. Jozsi megis mas magantulajdonat megsertette, szerintem buncselekmenyt kovetett el, eloallitasa jogos.
vonotok
@lópicigáspár: Nem ! A véleményemet, észrevételemet magam fogalmazom.
karma1
@szep napot: Mekkora marha nagyot tevedsz! A srac NEM meghekkelte az app-ot, hanem rendeltetesszeruen hasznalta! Ez egy olyan hiba volt, amit egy androiddal en is, te is, BARKI meg tud csinalni, HA JEGYET AKAR VENNI!
A srac csak letoltott egy letoltheto free app-ot , es rendeltetesszeruen , jegyvasarlasra hasznalta! Az, hogy kozben kijottek a hibak, arrol nem o tehet, hanem az, aki ezt a szar programot irta.
Lajos viszont a maganlakasat nem adta oda senkinek sem, plane nem Jozsinak, akirol tudja, hogy a zarnyitas es a biztonsagi berendezes-kijatszasa a hobbija.
A ketto nem ugyanaz: a BKK app nyilvanos rendszer, barki szamara elerheto, Lajos viszont a maganlakasaba a bejarati ajtaja moge medvecsapdat is allithat, mert vedi a tulajdonat.
Szoval a hasonlatod szerencsetlen, de azert csak probalkozz, fog az menni...
Majd csak megerted, hogy a srac teljesen fair-en jart el, arrol viszont nem tehet, hogy a magyar rendorsegnel az a divat, hogy az aldozat ferjet, feleseget gyanusitjak eloszor, mig az igazi bunozo rohogve odebb all, es a megeroszakolt noknek se lehet egy rohadt szava se, mert miert viselt szoknyat, vagy miert megy haza gyalog egyedul az esti muszakja utan.
Ezt csak a kifacsarodott erkolcsu Orbanisztanban lehet megtenni,...
karma1
@szep napot: Egy demokratikus orszagban ehhez igy allnak hozza...Csak a magyar jog osszpontosul polpolt petya meg a sintersanya kezeben, aminek ez a fenti cikk a kovetkezmenye, ill. a BKK meg a T-System lepese:

propeller.hu/itthon/3296326-nemet-systems-szerint-inkabb-jutalmazni-kellene-bkk-hackert?all#c1916722
kokopelli
@karma1: Halló! Addig lehet csavarni a dolgot ameddig valaki akarja!
Emlékszel a viccre?
"Alekszej Alekszejevics Nyizsnij-Novgoroban egy autót nyert a sorsoláson!"
Majdnem igaz a hír,de:...de.a többi stimmel" :-)
kokopelli
Az volt már a suliskoromban (technikum) a mondás a gyakorlatokon:
"Vazzeg, most két jóból csinálunk egy ß@r "Made in Magyart"!..
még mindig aktuális? :-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.