Tényi István feljelentést tett a Budapesti Közlekedési Központot meghekkelő fiatal feljelentése miatt. A feljelentést közérdekű bejelentő üldözése miatt tette.

Feljelentést tett ismeretlen elkövető ellen közérdekű bejelentő üldözése szabálysértés gyanúja miatt Tényi István, erről ő maga értesítette az Indexet.

Tényi ezzel arra reagált, hogy a BKK és az új e-jegyrendszert kidolgozó T-Systems feljelentett egy 18 éves fiatalt, aki meghekkelte a rendszert, majd egyből levelet írt a BKK-nak, hogy biztonsági rést talált a rendszerükben, és 50 forintért tudott venni egy e-bérletet. A fiatal saját elmondása szerint 300 kilométerre él Budapesttől, vagyis még visszaélni sem tudott volna a bérlettel, de nem is ez volt a célja. A 18 éves férfit éjjel vitték el a rendőrök kihallgatásra.

A BKK-t a hacker feljelentése miatt péntek óta a Facebook-oldalán hordják el mindennek a kommentelők, a társaság honlapja egy időre elérhetetlenné vált.

(Címlapi kép: MTI/Balogh Zoltán)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Na elóbújt a nagy feljelentgető. Legyen igaza ez ügyben!!!
Nessy
Tényi címet tévesztett! A hibás programot készítő T System vezetője vette személyes sértésnek, hogy egy nem informatikus fiatal is át tudta verni a sok milliárdos szellemi terméküket, és ő tett feljelentést. Valószínűleg "jó barát" lehet, hogy egyből a Készenléti zsernyákok mentek érte. Gondolom, legalább ketten-hárman, mert ilyen nagy horderejű ügyben gyorsan és hathatósan kell intézkedni!
Sámannus
Legelső véleményem is az volt, hogy szándékosan csinálták lyukasra a rendszert.
Most is. A feljelentés jogos, de az egész maffiára ki kéne terjeszteni.
human
@Jozefina: Tényiről sokáig azt hittem, hogy nem százas. Aztán volt vele egy hosszabb riport és rájöttem, hogy ő csak egy eddig ismeretlen technikát alkalmaz amivel egy civil is élni tud a politikai túlkapásokkal szemben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.