Orbán 10 pontban foglalta össze az erős állam ismérveit Tusványoson, sorosozott is a migránsozás mellé, valamint arról beszélt, az EU-nak történelmi szerződést kell kötnie az oroszokkal és a törökökkel.

Megerősödött a V4

Az elmúlt egy év legjelentősebb eseménye a Visegrádi négyek (V4) megerősödése – mondta a miniszterelnök szombaton Tusnádfürdőn az MTI híre szerint.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: Varsó, Prága, Pozsony és Budapest egy hangon beszél, ami nagyon nagy dolog.

Orbán Tusványoson: Soros évente egymillió migránst akar az EU-ba hozni

Fotó: MTI/Veres Nándor

Mi kell az erős államhoz? Orbán elmondja

A kormányfő több mint 10 pontban fogalmazta meg egy erős állam ismérveit, ezek között említette, hogy legyen gazdasági növekedés, és a stratégiai ágazatok nemzeti tulajdonban legyenek.

Mint elmondta, egy erős ország esetében nem lehet beszélni demográfiai hanyatlásról, és a feltételek között említette a közbiztonságot, amely magába foglalja a határvédelmet és a terrorkísérletek elhárítását. Fontosnak nevezte, a kulturális identitás megtartását, a jövő magyarságának egy közösségbe való szervezését.

Orbán Tusványoson: Soros évente egymillió migránst akar az EU-ba hozni

A miniszterelnök hangsúlyozta: a modern állam feltétele az is, hogy képes legyen vendégül látni a világ nagy rendezvényeit, Budapest épp most bizonyítja be magának és a világnak, hogy nincs olyan rendezvény a foci vb-n kívül, amit ne tudna vendégül látni.

A Soros-mesterterv

Az Európai Uniónak vissza kell nyernie szuverenitását a Soros-birodalommal szemben – jelentette ki a miniszterelnök.

Orbán elmondta, az emberek véleményével szemben Brüsszelben kialakult egy szövetség, amelyben a brüsszeli bürokrácia elitje és a Soros-birodalom vesz részt.

Hozzátette: létezik egy Soros-terv, ami négy pontból áll, eszerint évente be kell hozni egymillió migránst az unióba, mindenkinek kell adni 4,5 millió forint értékű eurót, a bevándorlókat szét kell osztani az unió országai között és fel kell állítani egy európai bevándorlási ügynökséget.

Orbán Tusványoson: Soros évente egymillió migránst akar az EU-ba hozni

Fotó: MTI/Veres Nándor

A miniszterelnök úgy fogalmazott: ahhoz, hogy Európa élni tudjon, és az európaiké maradjon, vissza kell nyernie szuverenitását a Soros-birodalommal szemben és ezután meg kell reformálni az uniót.

Kiállt amellett, hogy Szerbiát minél előbb fel kell venni az unió államai közé. Hangsúlyozta: történelmi szerződésre van szükség Törökországgal és Oroszországgal.

Trianon óta nem állt olyan közel ahhoz Magyarország, hogy ugyanolyan erős legyen

A jövő évi választások tétje, hogy végre tudják-e hajtani a Soros-tervet, le tudják-e bontani a kerítést Orbán szerint.

A kormányfő megerősítette: amíg ő Magyarország miniszterelnöke, addig a kerítés a helyén marad, a határokat meg fogják védeni.

Kiemelte: az ellenzék ezzel szemben nyíltan hirdeti, hogy le fogják bontani a kerítést, és a bevándorlókat be fogják az országba, egyet fognak érteni a bevándorlók teljes és kötelező szétosztásával, készen állnak arra, hogy Európát átadják egy új, kevert összetételű európai jövő számára. Ez adja a választások európai tétjét – tette hozzá.

Szintén éles határvonal húzódik az ellenzéki pártok és a kormánypártok között abban, hogy adjanak-e több hatalmat Brüsszelnek – közölte.

Emellett lesz a voksolásnak egy közép-európai tétje is – hangsúlyozta. A brüsszeli bürokraták és Soros György is abban érdekeltek, hogy gyengítsék Közép-Európát, amelyben akadályt látnak a Soros-terv végrehajtásához. Vannak olyan erők Európában, amelyek azért akarnak új kormányt Magyarország élén, mert ezzel tudnák gyengíteni a V4-ket – jelezte.

Orbán Viktor kitért arra is: Magyarország Trianon óta nem állt olyan közel ahhoz, hogy újra erős és virágzó ország legyen, de ha újra a globális érdekeket kiszolgáló kormánya lesz, akkor ezt a történelmi esélyt megint évtizedekre elveszíthetik a magyarok.

Nem a migráció a megoldás a gazdasági problémákra

A gazdasági problémák megoldására a migráció nem válasz Orbán szerint.

A miniszterelnök szerint a munkaerőhiány migránsokkal való pótolása olyan, mint amikor a hajótörött tengervizet iszik. "Az is víz, de tovább növeli a bajt" – jelentette ki.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a migránsok kultúrája élesen szemben áll az európai kultúrával. Példaként hozta fel, hogy míg az európai kultúra kívánatosnak tartja, hogy a férfiak és a nők egyenrangúak legyenek, az iszlám kultúrában a nő alárendelt a férfinak.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a muszlim közösségek a saját kultúrájukat erősebbnek tekintik, mint a keresztény kultúrát. Az erősebb ezért soha nem fogja a gyengébbet magáévá tenni. Az átnevelés ezért nem lehet sikeres – vélekedett Orbán Viktor az MTI híre szerint.

A magyar érdek mindenek előtt a külpolitikában

A magyar külpolitika vezérlő csillaga a magyar érdek – mondta Orbán Viktor.

Arra a kérdésre, hogy "Putyin (orosz államfő) vagy Trump (amerikai elnök)?", a kormányfő kijelentette: nem híve a személyekhez igazodó külpolitikának. Kifejtette: minden egyes, Magyarország szempontjából fontos országgal olyan viszonyt kell kialakítani, hogy neki is érdekében álljon, Magyarország sikeres legyen. Amint felsorolta: ma Oroszország, az Amerikai Egyesült Államok is érdekelt a magyar sikerben, valamint Kínának, Izraelnek, Törökországnak is ez az érdeke.

Hét éve dolgozunk azon, hogy a lecsatlakozásos, szövetségesi gondolkozás és logika helyén a nemzeti önérdekből kiinduló külpolitikát építsük fel. (.) Jól állunk. Egy mozaikkocka nincs a helyén, ezt Brüsszelnek hívják. Ez a következő választás után megoldandó feladat. Nem lehetetlen. Látjuk a lehetőséget

- mondta el Tusnádfürdőn Orbán Viktor.

Index: Orbán a választásokig a médiával, Sorossal és Brüsszellel fog harcolni

Az Index cikke szerint Orbán arról beszélt, hogy a hazai politikai pártok nem tudnak mit kezdeni a centrális erőtérrel, és a választásig visszalévő hónapokban "a médiával, Brüsszellel és Sorossal kell megküzdeniük."

(MTI, Index)

(Címlapi kép: MTI/Veres Nándor)

125 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Alig vártam, hogy legyen egy igaz mondata. Nem volt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
peterkelemen
Soros nem akar semmiféle illegális bevándorlást pláne nem 1 millió migráns idevezényelni, de Orbán agyhalott híveinek totál mindegy ki mit mond, mert annyira csökkent agyúak, hogy csak és a kizárólag Orbán vezérük szavát hiszik el. Csak úgy isszák a hazugságait, amitől láthatóan teljesen elbódultak már és önálló gondolkodásra már képtelenek.
peterkelemen
Ez akkora hazugság mint a ház, de a fidess birkák tátott szájjal beveszik. Na idefigyeljetek ti agyhalottak 1 millió migránst én fogok behozni csak azért, hogy legyen már mitől valóban félnetek :D Egyenesen a vereckei hágón át fognak bejönni. :D Természetesen fel lesznek fegyverezve a legdurvább fegyverekkel így nem ajánlom, hogy a határvédők ellenálljanak nekik :D Egyenesen a Magyar Parlament elé küldöm őket :D
quadrocopter
Ezt az ostoba, paranoiás Gecit úgy átbasszák, mint szart a kerítésen, mégpedig a körülötte lebzselő henye marhák!
Pedig a netre kéne felugrani, higy érzékelje a v alóságot! Szarházi feszültséggenerátor tetű!
fekete
Es ezert lett megvalasztva Budapest disz polgarava! Valaki kisse lokott!
tudode
Tudják-e, hogy
.
Orbán első titkárnője nyilatkozott: Az Isten óvja meg tőlük Magyarországot!
www.thepost.hu/reszletek.php?id=3285
.
Így legyen a hölgynek ötöse! Beletrafált az ország!
A puding próbája az evés!
Jól bevásárolt ezzel a bagázzsal az ország!
És még van aki mentegeti EZEKET az akárkiket!
kukac50
Soros ezt élőben cáfolta ! Orbán részeg vagy hűje,hogy nem értette meg?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.