Az MTI szerint az a diák támadta meg az oldalt, akit feljelentettek. Holott ez nem így van. 

Folyamatos informatikai támadások és túlterheltség miatt zavar lépett fel a BKK online utastájékoztatási felületeinek működésében (BKK.hu, BKK Info webes és mobilalkalmazás), a társaság mindent megtesz a helyzet mielőbbi megoldása érdekében – közölte a Budapesti Közlekedési Központ szombaton az MTI-vel.

"A BKK a közösségi közlekedéssel kapcsolatos információkat a BKK Info rádiós tudósításain keresztül és a BKK Facebook-oldalán teszi elérhetővé – jelezték.

A közlekedési vállalat megerősítette a helyszíni utastájékoztatást is a forgalmi akadályoknál és forgalmi zavaroknál.

A közleményben hangsúlyozták, hogy a főváros közösségi közlekedésének kiszolgálása továbbra is zavartalan" – olvasható a hírben.

Az MTI híre szerint 

a BKK weboldala péntek délután vált elérhetetlenné, miután egy diák támadást intézett ellene, állításai szerint azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a nemrég bevezetett online jegyvásárlás hibáira. A rendszert fejlesztő T-Systems Magyarország pénteken közölte, hogy az informatikai rendszert ért jogosulatlan befolyásolás miatt rendőrségi feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

Csakhogy a valóságban az történt, hogy a 18 éves fiatal az e-bérlet július közepi elindítása után nem sokkal biztonsági rést talált, ami miatt 50 forintért tudott venni egy bérletet. A fiú több száz kilométerre él a fővárostól, vagyis használni sem tudta volna a bérletet. De nem is ez volt a célja, valamint a biztonsági hibáról azonnal értesítette a BKK-t.

A BKK válaszra sem méltatta, viszont a e-jegyrendszert üzemeltető T-Systems feljelentést tett a fiú ellen, a rendőrök pedig hajnalban vitték el otthonról a fiatalt.

Ezután álltak neki a felhasználók a BKK Facebook-oldalát ellepni, hogy felháborodásuknak hangot adjanak, és ezek után halt le a BKK online felülete.

FRISSÍTÉS

Nem sokkal 12 óra után az MTI a következő hibajavítást tette közzé a hírfolyamában:

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a 11:52 órakor kiadott, Folyamatos informatikai támadás alatt a BKK online felülete című anyagunk utolsó bekezdését töröltük.

Vonatkozó anyagunk a témáról itt olvasható, benne az előzményekkel:

Feljelentés született az etikus hacker feljelentése miatt

Tényi István feljelentést tett a Budapesti Közlekedési Központot meghekkelő fiatal feljelentése miatt. A feljelentést közérdekű bejelentő üldözése miatt tette. Feljelentést tett ismeretlen elkövető ellen közérdekű bejelentő üldözése szabálysértés gyanúja miatt Tényi István, erről ő maga értesítette az Indexet.

 (Címlapi kép: Gif)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ássátok magatokat még mélyebbre a mocsokban!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Ássátok magatokat még mélyebbre a mocsokban!
wagabund
nehogymá egy 18 évesnek igaza legyen... nomegasztán...rajta(vele) a legkönnyebb példát statuálni!
Sámannus
Mondjuk ki őszintén senki nem vár tőlük értelmes cselekedetet.
Az oroszok vannak minden baromság hátterében. Nem lehet mással magyarázni ezt az öngyilkos reflexet. ha nemzeti vezetés lenne, egy kis csengettyűnek mindenkiben meg kellene szólalni.
Hé ember magad ellen ne bűnözz.
namihami
1. Hiteles és korrekt tájékoztatás === MTI.
2. Hiteles és korrekt tájékoztatás === MTI???
A helyes válaszokat a kiadóba kérjük. Nyeremény egy páros belépő a Vezér következő, nagyívű és országmegváltó IGEHIRDETÉSÉRE.
cs.n.
@namihami: Hiteles és korrekt tájékoztatás =/= MTI.
Ennél még a Rákosi, vagy a Kádár érában is hitelesebb volt, mert voltak rendszerellenes hírei is. Az már más kérdés, hogy ezek nem kerültek a nagyközönség elé, csak archívumban fellelhetők. De voltak. A mostani szervilis bandáról ezt nehéz elképzelni.
justhpeter
Az biztos, hogy ennyi barmot együtt bármelyik állatkert óriási sikerrel mutatna be.
(Elnézést a normális állatoktól )
egyember
Én már napok óta nem eszek/iszok, mert folyamatosan támadom a BKK informatikai rendszerét.
A jelek szerint eredményesen, mert az egész rendszer döglődik.
BÉKE ÉS HASZNÁLT VILLAMOSJEGY PORAIRA!
human
@egyember: Te is az F5-öt nyomogatod a bkk.hu oldalán? Én is. Ha bekrepál az F5, akkor váltok Ctrl+R-re :)
amaramaistanna
A BKK e - jegy rendszeréről: "...a rendszer nem működik, úgy tele van hézagokkal, mint Kósa Lajos gondolatmenete bármiről,..." - Haász János , Index. hu
index.hu/mindekozben/poszt/2017/07/21/es_mit_tudhatunk_meg_a_bkk_e-jegyerol_a_kozmediabol/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.