Yusra Mardini legutóbb 2015-ben járt Magyarországon, csak akkor egészen más körülmények között. A most 19 éves fiatal nő a szíriai polgárháború elől menekülve érkezett ide 2015-ben, akkor az utcán aludt ő is sok ezer társához hasonlóan. Németországba ment tovább, jelenleg is Berlinben él. Profi úszó lett, tavaly részt vett az olimpián is a menekültcsapat tagjaként, 100 méteres pillangóban meg is nyerte az előfutamát, még ha ezt a magyar tévénézők akkor nem is tudhatták meg, mert a köztévén tudósító ifj. Knézy Jenő egyszerűen nem mondta be se a nevét, se hogy honnan érkezett. Mardini az idei világbajnokságra is kijutott a FINA menekültválogatott tagjaként, vasárnap állt rajthoz 100 méteres pillangón. Előfutamában harmadik lett, így nem jutott tovább az elődöntőbe. Mint a futam után az AFP-nek elmondta, megígérte magának, hogy egyszer máshogy fog visszatérni Budapestre. Mardini 25 nap alatt jutott el Szíriából Németországba, az útja során úszástudását használva segített...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Ennyit a migránsgyülőlőkről. Agyhalottak.
szep napot
Ez olyan mint a diplomas cigany vagy a teljes napfogyatkozas. Letezik csak nagyon ritka.
Pálinkás Pál
@peterkelemen: Nem tudom vakhangya hogy értelmezted-e a cikket!!! Egy nőről van szó...akit a makogó arab majomcsorda semmibe vesz!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.