A jutalmak nettó összegek, nem kell adózni utánuk.

Nemcsak az olimpiai érmekért, helyezésekért, hanem a világbajnoki eredményekért is 2 és fél millió forint jár a sportolók jutalmazásáról rendelkező jogszabály szerint.

A kormány rendelete különbséget tesz az évente, kétévente és négyévente megrendezett versenyek között – írja a napi.hu.

Vizes vébé: 2,5 millió jár a magyar világbajnokoknak

Vizes vb-t kétévente rendeznek, így egy egyéni első helyért 2,5 millió forint jár. A párosban, csapatban (például a gyorsváltóban) vagy csapatjátékokban (vízilabda) elért első helyezés fejenként 2 milliót, illetve 1,5 millió forintot jelent.

Az első magyar érmet megszerző férfi gyorsváltó tagjai – Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd – fejenként tehát 750 ezer forintot kapnak. A rendelet szerint a jutalmak nettó összegek, tehát ezekből az összegekből már nem jön le az adó.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Egy fillért sem adnék ezeknek az Orbán talpnyalóknak. A brazil sportolóknak több eszük és jobb szívük van,mint ezeknek. Hányszor tüntetett, tiltakozott magyar sportoló Orbán aljas rendszere ellen? Egyik sem. A brazil sportolók azt mondták bár nagyon fontos a sport, de előrébb való az egészségügy és az oktatás, ezért ők a néppel együtt tiltakoznak, tüntetnek. A magyar sportolók csak a pénzt hajhásszák másokat leszarva. Leszerepeltek egyszer és mindenkorra.
wagabund
..."... 2,5 millió jár a magyar világbajnokoknak"...

csak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.