Több mint 101 ezren várják a felvételi ponthatárokat, ennyien jelentkeztek a 2017-es felvételire a február 15-i határidőig.

Alap-képzésre több mint 78 és félezren, osztatlan képzésre csaknem 15 ezren. Mesterszakra 19 ezren, felsőoktatási szakképzésre pedig csaknem tízezren szeretnének bekerülni. Évek óta egyre népszerűbbek a Pont ott partik, ahol a reménybeli diákok közösen ünneplik meg a sikert, vagy esetleg vigasztalják egymást, ha nem sikerült a felvételi. A fővárosi Pont Ott Partit a Rióban tartják, a koncertek, sport- és szakmai programok már délután háromkor elkezdődnek.

De lesznek még programokkal összekötött partyk Pécsen, Békéscsabán, Salgótarjánban, Egerben, Szekszárdon és Zalaegerszegen is.

(atv.hu, eduline.hu)

(A címoldali illusztráció forrása: Pixabay/StartupStockPhotos/cc0)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
Hegesztőnek, CNC marósnak, mozdonyvezetőnek, váltókezelőnek, vízvezeték szerelőnek, parkettásnak, stb. ki fog menni? A vajdátok ennek nem örül. Túl sokan lesztek még ingyen koszton.
peterkelemen
Ennek minimum a fele mihelyst elvégezte már megy ki külföldre.
division
@Fradigege: Ezek közül egyik sem életcél, nem gondolod?
Fradigege
@division: A zsírmore szeretné, ha nem lennének ennyien a felsőoktatásban. Egyébként a haverom most vett kertesházat és iszonyat összegeket kérnek el a melósok. Nem olyan biztos, hogy nem is olyan rossz életcél. Nem hiszem, hogy egy bölcsész diplomával tetőt fognak javítani vagy beköt egy biztosíték szekrényt. Megy fel a szakemberek gázsija, mert egyre nagyobb a hiány. Fiatal orvosi egyetemistákkal beszéltem Bécsbe menet a vonaton. Az orvosi egyetem után tippliznek le külföldre.
division
@Fradigege: Én azt nem mondtam egy szóval sem hogy rosszul keresnének a szakemberek. Én is alkalmazok párat és fizetek is nekik rendesen, többet mint amennyit egy orvos keres. Viszont itt szakemberekről van szó, nem segédmunkásokról, alkalmai munkából élőkről, stb. Azt meg hogy fiatal diplomások lázadoznak nem tudom megérteni, előbb tegyenek le valamit az asztalra, utána lehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.