7,3 millió forint befizetése után házi őrizetbe helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, aki a gyanú szerint még márciusban nagy sebességgel belerohant az előtte álló autóba a fővárosi Szentendrei úton, és emiatt a másik járműben ketten meghaltak – írja a hvg.

A gyanúsított március 20-án került előzetes letartóztatásba, amit később július 20-ig hosszabbítottak meg. Az ügyészség a múlt héten a szökés veszélyére hivatkozva kérte a kényszerintézkedés fenntartását, míg a férfi ügyvédje óvadék ellenében kérte házi őrizetét. A férfi igazolta, hogy bejelentett lakcíme van, ahol a hozzátartozói befogadják, és az ingatlan alkalmas a házi őrizet végrehajtására.

Óvadék ellenében hazaengedték a szentendrei ámokfutót

A férfi édesanyjának komoly anyagi megterhelést jelent az óvadék kifizetése, mégis vállalta. Az ügyvéd szerint az óvadék kiszabása éppen ezért kellő visszatartó erő a szökés megakadályozására, ugyanis ha a férfi megszökne, akkor az a családja megélhetését sodorná veszélybe.

A törvényszék úgy látta, hogy bár fennáll a szökés veszélye, a bíróságnak mindig vizsgálnia kell enyhébb kényszerintézkedés alkalmazásának lehetőségét. Ezért úgy döntött, hogy a gyanúsított ismert jövedelmi és vagyoni helyzetét meghaladó óvadék kiszabása, valamint mozgásának nyomon követő eszközzel történő ellenőrzése a házi őrizet ideje alatt megfelelő intézkedés.

A bíróság szerint valószínűsíthető, hogy az előírások megszegésével járó jogkövetkezmények miatt a gyanúsított eleget fog tenni a megjelenési kötelezettségének. Megjegyezte továbbá, hogy a férfi a hosszabb rehabilitációt igénylő egészségi állapota miatt is helyhez van kötve.

A bíróság az óvadék összegét 7 millió 300 ezer forintban határozta meg.

Ha a férfi megszegi a házi őrizet szabályait, vagy idézés ellenére ok nélkül nem jelenik meg, akkor őrizetbe vehető, és elrendelhető az előzetes letartóztatása. Ha idézés ellenére nem jelenik meg, a távolmaradását nem igazolja, és ezért a bíróság elrendeli az előzetes letartóztatását, akkor elveszíti a jogát az óvadék összegére.

Az ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntettével gyanúsítja a férfit.

A baleset egyik áldozata Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakozó volt.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troll5
Ócsó ez a 7.300.000! Kib*sztam volna tízszer annyit, vajon bevállalják?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Akkor most beárazta a BKKB egy átlagmagyar élete értékét? Tehát 3.650.000 Ft/fő?
És lesz ennél olcsóbb és drágább is? Csak attól függ, hogy ki gázol és kit?
papa.49
Azért érdekelne az is ha a névtelen Kovács János gázol el így két embert , hazaengedik-e óvadék ellenében ???
egyember
Hát, ha csak GYANÚS, hogy ő volt a tett(v)es, akkor nem is olyan nagy az az óvadék.
Fradigege
Elkényesztetett budai hülye gyerek. Normális szülő nem tesz ilyet, leckéztessék meg a gyerekem, ha ilyet csinál és vállalja tettét. A félrenevelés is hozzájárult ehhez a történethez, ami a szülő hibája. Ez csak paraszt vakítás, hogy megterhelte őket az a 7.3 millió. Hagyjuk már ezt.
Eladott Ország
Érdekes dolog lenne a kapcsolati szálakat is vizsgálni, hogy óvadék ellenében szabadlábra helyezték. "Elveszíti a jogát az óvadék összegére." Akinek pénze van ez nem visszatartó erő és rehabilitálja magát Magyarországon kívül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.