A miniszterelnök tusványosi szereplésének egyik „hozadéka”, hogy többen megemlékeznek a hazai szólásszabadság korlátozási szándékairól. Tekintve, hogy Orbán Viktor, a jelek szerint végképp eldöntötte magában: aki nem ért vele egyet, az hazaáruló. Felemlegetve Soros hazai médiabirodalmát, és mindent, ami az eszébe jutott. Vagy a beszédíró eszébe. Miközben a komplexus korántsem új keletű. Az sem, hogy Orbán Viktornak baja van Sorossal, a civilekkel, az ellenzékkel, és jószerivel az egész világgal. Inkább az lehetne meglepő, hogy a média némely szereplő rácsodálkoztak az idei beszédére, mint az a bizonyos borjú. A csodarombolás jegyében is, érdemes lehet tehát kicsit visszatekinteni. Ha nem is olyan messzire, amikor először kiáltotta ki az Európai Uniót a leküzdendő ellenségei egyikévé. Mert lehetne természetesen olyan messzire is visszamenni. Megemlítve azt is, hogy 2013-ra már kirajzolódtak a közerőszak-tevés körvonalai. De nem szükséges a kórtünet teljes ívét felvillantani...

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
@Csizmás Kond: Ha hozok egy törvényt, akkor annak nyilván nem fogok ellene menni, ha úgy hozom, ahogy akarom.
Na ezt hívják diktatúrának.
Ha valakinek 2014 év végén volt információja a várható menekülthullámró (2015 januárjában már emlegette)l, de 2015 augusztusig csak magyar nyelvű gyülöletplakátokkal bír szolgálni, az valóban hazaáruló.
Orbánnak sorossal semmi baja nem volt, amíg őt fizette.
az EU-val most akar igazán szakítani, amikor a kohéziós alapok kimerültével elfogy az ingyenpénz.
a civilekkel furcsa módon csak akkor van baja, ha pofázni kell. amikor átvállalnak kormányfeladtokat, segélyezési projekteket, akkor furcsa módon nincs.

Márpedig ezek konkréan ismert paraméterei a Feltsuthy Caligula működésének.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
@GeoCravker: Erdekes volt a visszautalasod 2014-re: tutira ez tortenhetett...Sajnos... Es ha oszig nem fog ossze a hazai ellenzek, akkor bejon neki ez a politika: a megosztas, a ciganyozas, az illiberalizmus...:O(((
Bar ne igy lenne...
GeoCravker
@karma1: Könnyen lehet, hogy az ellenzék már késésben van
Csizmás Kond
" hogy Orbán Viktornak baja van Sorossal, a civilekkel, az ellenzékkel, és jószerivel az egész világgal "
...mert ugye ha nem volna baja most akkor az volna a baj...
Addig amíg valaki, akárki de főleg egy ország állampolgára a saját országában a törvénynek ellentétes akaratoknak akar igazat adni addig nincs amiért senki Orbánozzon...ő a hibás ő az áruló...és ez minden országra igaz.
karma1
@GeoCravker: Szerintem nem "lehet", hanem "biztos"... Mar reges regen elo kellett volna jonni egy teljesen uj programmal,nempedig ahogy botka csinalja, meg el is uldozi a sajat szavazokoret is... Szerencsetlen bagazs.
Bezzeg amikor orban volt ellenzekben, akkor a kormanyon levo vezetok minden otletet megvetozta, sertodotten kivonult mindenhonnan, hogy lassak, hogy most az ellenzek - a demokratikus-liberalis, ugye, merthogy akkoriban meg erosen az volt - es egyetlen lehetoseget sem hagyott ki a destruktiv lepesekre,.amivel minden vezetot azonnal gyengitett, ...
bezzeg o ebbol most semmit sem kap. Na, talan meg a jobbik ostorozza ot, de ok is inkabb azert, mert orban ellopta a partprogramjukat, es a sajatjakent tunteti fol.
Mar regen fel kellene szolalnia mindenhol a baloldalnak, ellenzeknek, MINDENKINEK, aki nem ert orbannal egyet
Keso,... mar piszkosul keso...
GeoCravker
@Csizmás Kond: Ha hozok egy törvényt, akkor annak nyilván nem fogok ellene menni, ha úgy hozom, ahogy akarom.
Na ezt hívják diktatúrának.
Ha valakinek 2014 év végén volt információja a várható menekülthullámró (2015 januárjában már emlegette)l, de 2015 augusztusig csak magyar nyelvű gyülöletplakátokkal bír szolgálni, az valóban hazaáruló.
Orbánnak sorossal semmi baja nem volt, amíg őt fizette.
az EU-val most akar igazán szakítani, amikor a kohéziós alapok kimerültével elfogy az ingyenpénz.
a civilekkel furcsa módon csak akkor van baja, ha pofázni kell. amikor átvállalnak kormányfeladtokat, segélyezési projekteket, akkor furcsa módon nincs.

Márpedig ezek konkréan ismert paraméterei a Feltsuthy Caligula működésének.
GeoCravker
@Csizmás Kond: Egyébként elég nemzetárulás szaga van annak is, amikor külföldi importszavazókkal akarja magát bebetonozni
propeller.hu/itthon/3296787-orban-kormany-ujravalasztasara-buzditjak-erdelyi-magyarokat

Igazi tróger-osztályú viselkedés.
Csizmás Kond
@GeoCravker: A törvényt mindig az hozza aki a hatalmon van. Annak elfogadása meg kötelező a megtagadása meg büntetendő ...ez már Ádám és Évától így van.
...és ki fizette... Soros létrehozott egy alapítványt ahol nagyon sokan megfordultak, tanultak vagy tájékozódtak. Volt aki folytatta az eszméit volt aki megtagadta. ...és nem egyedül Orbán volt aki nem érezte magáénak a lecsót.
...és külföld...ember itt nem földről van szó hanem állampolgárról. Külföldi eddig is szavazhatott...csak most valamivel többen lettek...de hát amúgy ezt például Soros is így akarná...
GeoCravker
@Csizmás Kond: Mókás, hogy most ilyen jól tudod, hogy nem Soros, hanem az alapítvány. De a civileknél is ilyen jól szoktad tudni?

---állampolgár---- ja... s kinek adnak állampolgárságot?
Szerintem ezt túltárgyaltuk.

A törvény moralitásán is lehetne polemizálni. Orbániában nem érdemes, mert az olyan fogalma, mint beosztási és kapcsolati összeférhetetlenség ismeretlenek. Amikor x kimélésére vagy y szivatására külön törvényt hoznak, akkor is értelmetlen ezen rugózni. A magyar parlamenti moralitás sosem volt csúcsra járatva. De Orbánnak sikerült a bányászbéka alatt kaparó bogár segge alá tornászni.
Csizmás Kond
@GeoCravker: Mindig is tudtam és hangoztattam. Amúgy a kettő ugyanaz...cél és eszköz.
...állampolgárság...sokaknak adtak sokaknak meg visszaadtak...nem ugyanaz. ...
...amúgy mi a véleményed arról, hogy azelőtt is szavazhatott a külföldön élő állampolgár Magyarországon mielőtt nem volt meg ez a mostani megsokasodott állampolgárság ?
GeoCravker
@Csizmás Kond: Régen is azt mondtam, hogy aki életvitelszerűen és tartósan külföldön él az ne a másénak verja csalánnal.
Egyébként úgy rémlik, hogy régen a külföldi kiküldetésben dolgozók kivételével nem is igen szavazhattak a disszidensek :-)
Csizmás Kond
@GeoCravker: Aki magyar állampolgár volt az igen...ezt vitatni marhaság. A disszidens pedig amit kapott az volt, és nem sok ország volt ahol kétféle állampolgár lehetett valaki...szóval vitatni úgy érdemes ha érti is az illető miről van szó...de tartós külföldi lét akkor is volt sőt kettős állampolgár is .
karma1
@GeoCravker: Disszidensek soha nem szavazhattak,...Jol tudod...Marpedig 56 utan igencsak par szazezer ember hagyta el az orszagot. Most pedig mar egymillio korul van ez a szam...
GeoCravker
@karma1: Annak idején életvitelszerűen külföldön lakó disszidensnek számított és kiesett.
a külföldön munkát végzők száma pár ezer lehetett.

S igen, ma pont azok nem szavazhatnak (csak igen körülményesen), akik külföldön dolgoznak, de hazaküldenek több milliárdot évente az itthon csalánritkító rokonoknak. Ellenben azok, akik legfeljebb térképen ismerik az ország helyét, nyugodtan szavazhatnak a mások sorsáról egy levélben.

Ezt személy szerint trógerségnek tartom, de a fidesz talpnyalóinak ez így teljesen megfelel.

Mondjuk, ha rajtam állna, akkor életviteli, illetve adócencenzus kötném a szavazati jogot. aki itt él, illetve itt fizet adót, az szavazhat. Aki nem itt él, és az adót is máshol fizeti, az nem.
Ez sem lenne biztosan tökéletes, de hogy átláthatóbb és tisztább a jelenleginél, az biztos.
GeoCravker
@Csizmás Kond: A kettős állampolgárok nem igen szavazhattak külföldről. az itt élő kettős állampolgárok esetélben sem vagyok biztos, hogy igen. De abban elég biztos vagyok, hogy nem milliókról volt szó.

Arról meg végképp nem, hogy Kádár normatív alapon duzzasztotta volna az állampolgárok számát, majd közben járt volna Csau-nál, hogy szavazhassanak az itthoni jelöltekre. Úgyhogy szerintem a szellemi pasziansznál nincs több jelenértéke az, hogy párhuzamot próbáltál velem kerestetni az elmúlt időszakokra.
Csizmás Kond
@GeoCravker: Az állampolgárduzzasztás uniós norma...ezt nem piszkálni kell hanem tudomásul venni...és ahhoz nem kellett egyetlen román államfőnél sem közbejárni. Amúgy ott is megvan a kettősség..
a disszidens meg a mai kifejezésben migráncs...aki eldobja a saját okmányait...lehazudja a származását...soroljam ?
karma1
@GeoCravker: Ha itt, Uj-Zelandon legalabb alapszinten nem beszelsz angolul, akkor nem is kaphatod meg az allampolgarsagot, de mar az allando letelepedest sem (ami megelozi az allampolgarsagot) Allando letelepedesivel mar szavazhatsz, viszont ehhez itt kell elned eletvitelszeruen.
Kivancsi volnek, hany kettos allampolgar roman tud magyarul? Mar csak azert is, hogy megkapta az allampolgarsagot...
GeoCravker
@Csizmás Kond: "Az állampolgárduzzasztás uniós norma..."
EU-s jogforrást ha bemásolnád, közelebb lennénk, mint az ex-katedra kiejelntésekkel.
GeoCravker
@karma1: Én arra is, hogy elé teszenek egy Európai vízrajzo vaktérképet, akkor be tudja -e lőni legalább nagyjából Szeged helyét :-)

Bár ezen azt hiszem kormánytagok is megbuknának Budapesten :-)
papa.49
Az egész csak maszlag, hogy hatalomban maradjon, lehetőleg 2/3 dal, még ha összesen a szavazatra jogosultak kb. 20 % szavaz is összesen!!!
Csizmás Kond
@GeoCravker: ..jogforrás...a migráncsbetelepítés akkor ezek szerint bűntett ?
A jogforrást nem tudom hogy érted...szerintem csak szellemeskedsz ugyanis nincs olyan rendelet a világon...viszont az a tény, hogy az állampolgárság kérelmező megkaphatja egy bizonyos ország polgárságát már vannak szabályzatok a zunióban is ...és bármennyire is érzékenyekedtek sokan, legtöbb határonkívüli alanyi jogon kapta vissza a magyar állampolgárságot, ugyanis ő de legalábbis a felmenői mind azok voltak...
GeoCravker
@Csizmás Kond: Nézd: Te írtad: ""Az állampolgárduzzasztás uniós norma...""
erre az állyításra vagy tudsz egy konkrét EUás jogforrást idézni, vagy blöffölsz. Ennyi.
Csizmás Kond
@GeoCravker: naggyábúl... és ...szóval mégegyszer...a zuniós norma ami az állampolgárság a migráció és minden jövésmenést taglal ...utánanézel vagy teszed a hülyét. ?
a Magyar kettősállampolgársági törvény nem sérti sőt kedvez a zuniós normáknak... ami előírja hogy keveredni márpedig kötelező...
...vagy te tudsz tiltást ezek ellen ?
GeoCravker
@Csizmás Kond: Te hivatkoztál valamire.
Nem tudod alátámasztani semmivel a fékezett habzású arrogancián kívül.
Ha Te igazolni szeretnéd, amit állítottál, akkor ne játszd a sértett herceglánykát, hanem nézz utána, tedd ide a forrást, és ámen. De ne nekem gyárts házi feladatot.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/07/vik.jpg
Orbánkirály egyedüli kínja.
Már csak egy dologban reménykedhetünk. Hogy ez valójában a sikerpropagandán túli összefosás állapota. Minden látszat ellenére, a NER recseg és ropog. Márpedig akinek minden energiája arra megy el, hogy toldozza-foldozza a tákolmányt, hogy nehogy a fejére omoljon, az előbb-utóbb elfárad és hibázni fog. Orbán pedig pontosan azért fog eltaknyolni, mert az egész rendszere a hatalom mindenáron megőrzésére épül. Mert nem kormányozni, építeni, jobbá tenni akar, hanem hatalomban maradni. Ehhez ő tudatrepedése viszont már régen kevés.
Csizmás Kond
@GeoCravker: hivatkozás...ez nem törvényszék ...
...amit írtam azért mindig vállalom a felelősséget ...a migráncspolitiaki, állampolgársághalmzási mittudommilyen jogszabályokat meg lehet nem szóról szóra idéztem ( nem is tudom és nem is kell) de ez a liberódemokratikusmigráncspolitika egyik kulcsa.
Ha a zunioót sértené a zorbánállampolgársági politikája akkor eddig mát veszettre ugatták volna magukat a ...na ezt ne írom le.
GeoCravker
@Csizmás Kond: "...amit írtam azért mindig vállalom a felelősséget .."
Örömmel látom. Mert akkor nyugodtan vállalhatod, hogy tettékl egy kijelentést, ami fedezet nélkülinek bizonyult.
Egyébként valóban nem törvényszék. Csak ha elvárod, hogy komolyan vegyenek, akkor ne blöffölj. Szerintem. De ez sem kötelező. Akár blöffölhetsz is. Azt is a helyén lehet kezelni. Valahol a fasor végén.
Csizmás Kond
@GeoCravker: Nézd, nem akarok itt neked törvénycikkelyeket előbányászni viszont találtam egy cikket amit ha elolvasol és persze megérted lelohad az örömed...kronika.ro/szempont/az-ep-valasztasok-es-a-kettos-allampolgarsag/print
kokopelli
@GeoCravker:
A németek elutasítják a kettős állampolgárságot,mert "a zemberek"
megpróbálják azt kétirányban kicselezni!Az ismeretségi körönben
páran már "ráfagytak"! (csak kivételesen lehetséges a kettős)
..azután ment sírás-rívás,hogy nem tudták! Késő volt nekik,mert a
németet visszavonták náluk! :--)
GeoCravker
@Csizmás Kond: Ez nem örömködés kérdése.
A Te állításod arról szólt, hogy az EU szorgalmazta azt, hogy a határon kívül élő magyar származású embereknek Magyarország állampolgárságot adjon.
A magam részéről nem ismerek olyan EU-s jogforrást, amiben ez implicite meg lenne fogalmazva.
Lehetek természetesen hiányosan informálódott. Ezért kértem, hogy tedd közzé azt a jogforrást, amire alapoztad az állításodat.
Nem a kettős állampolgárság kezeléséről, amiről pl. az europainstitut anyaga szól nagyrészt (megjegyzem ez is egy jobbára véleménycikk, és nem eu-s anyag), hanem az általad említett kényszerített állampolgárságadásról.

Megjegyzem: Ha az EU kényszerítette volna a kormányokat erre, akkor a Békési románok már román, az északmagyarhoni szlovákok, svábok szlovák német, stb. állampolgárok lennének szerintem. Amellett 2004 óta már rág megtörtént volna a romániai, szlovákiai stb. magyarok papírosztása. De ugyebár azt Te is tudod, hogy nincs így.

Így a helyzet továbbra is áll:
1. Nincs olyan uniós jogforrás, ami alapján állíthattad az állampolgárságosztást.
2. Az Unió szabályozza a kettős állampolgárságot, ami szebályozást viszont senki nem vonta kétségbe.

Csak ugyebár az utóbbi elérése következménye és nem feltétele annak, hogy valaki házasság, átköltözés stb. okán más országban él életvitelszerűen, mint ahol született.
Míg Te olyan állampolgárosítás kényszerét írtad le, ami olyan embereknek oszt papírt, akik életvitelszerűen soha nem éltek, és nem élnek itt. Az utóbbi esetében EU-s kényszerről írni blöff volt a részedről.

Majd legközelebb jobban megy .
GeoCravker
@kokopelli: A németek sem szeretik. pár ország (nem EU-s, hanem pl. Kína de facto tiltja). De nem erről volt szó.
Ha visszaolvasol, akkor látod, hogy Cs.K. azt állította: a sosemittélőknek adott állampolgárság EU-s nyomás hatására lett kiosztva. Ezt a jelen tudásunk szerint nem igaz.
GeoCravker
@Csizmás Kond: Nem. Voltam olyan perverz, hogy elolvastam amiket belinkeltél.
GeoCravker
@Csizmás Kond: Azt, hogy ha teszel egy állítást, akkor miért egy másik jelenségre vonatkozó véleményhalmazzal akarod alátámasztani.

Megjegyzem nem először a vitáink történetében :-)
Lepényleső
Egyetlen letelepedési kötvény eladása sem szárad a lelkemen,aki azt megtette,azért ő feleljen.
Csizmás Kond
@GeoCravker: de mit vártál mert fújod a magadét de nem értelek.
GeoCravker
@Csizmás Kond: Tőled? Ezügyben? Már semmit.
Amit vártam volna leírtam. Többször is. Tereltél, mint egy puli. Felejtős
Csizmás Kond
@GeoCravker: ..tehát ezzel beismerted hogy butaságot kértél ?
törvényt kértél amit te is tudsz hogy nincs...csak határozatuk utalások és jóváhagyások...de te feszegetted mint süket az ajtót.
GeoCravker
@Csizmás Kond: Szerintem te írtál alaptalan hülyeséget.hivatkoztál valamire ami nem létezik a jelek szerint
Csizmás Kond
@GeoCravker: " Az állampolgárduzzasztás uniós norma..."
Ezt írtam, és erre kezdtél törvényeket követelni...holott nem státusalapot írtam...és ebben mi az alaptalan hülyeség...?
GeoCravker
@Csizmás Kond: O.K. nem hülyeség, hanem valózlanság. Nem uniós norma.
Csizmás Kond
@GeoCravker: Minden olyan határozat, törvény amit az unió valamiféleképpen támogat azt a saját normájának megvalósításának ismer el...és a zunió támogatja az akárhány állampolgárságot, sőt biztat államot embert egyaránt a használatára.
GeoCravker
@Csizmás Kond: DE nem bíztat egy kormányt sem arra, hogy egészen máshol élő embereknek adjon állampolgárságot...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.