Orbán teljes ellenőrzést akar szerezni a regionális média felett – címmel jelent meg tudósítás a Die Presse című osztrák lap pénteki számában.

A lap budapesti tudósítója, Boris Kálnoky arról ír, hogy a Cipruson bejegyzett Media Development Management Kft. (MDM), amely közvetve Heinrich Pecina osztrák üzletember tulajdona,

megvásárolta az ország "utolsó három, kormánytól független regionális újságját".

Pecina volt az, aki tavaly eladta a Mediaworks céghez tartozó magyar regionális médiacsomagot egy olyan cégnek, melynek tulajdonosa Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor miniszterelnök közeli bizalmasa. Előzőleg azonban hagyta, hogy bezárják a médiacsoport "zászlóshajóját", a legnagyobb kormánykritikus lapot, a Népszabadságot. Budapesten már azt találgatják, nem az lesz-e az újabb ügylet következménye, hogy az együtt napi százezres példányszámban megjelenő, magyar viszonylatban jövedelmező lapokat majd egy kormányközeli oligarchának adják tovább?

"A magyar ellenzéki újság, a Népszabadság tavalyi bezárása szimbóluma lett a kormánytól független média gyengülésének"

- írja Kálnoky, aki szerint a kormány stratégiája világos: Magyarország regionális médiumait "időben", a 2018-as választások előtt, "lehetőleg teljesen egy kézbe kell venni".

Magyarországon az utóbbi években jelentősen zsugorodott a média sokszínűsége, legalábbis a nyomtatott sajtótermékek piacán, de a digitális médiában is észrevehetők olyan törekvések, hogy a legnagyobb online portálok kormányhoz közeli kezekbe kerüljenek – állapítja meg cikkében a Die Presse tudósítója.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

passenger
Magyarok, férfiak, készüljetek - meg kell védeni a hazát, a gyermekeinket, a jövőnket, az álmainkat a FOSZTÓK ellen - orbán országpusztítása, és a betegagyú lelketlen népsége ellen, a 2 millió vérbuta, vérprimitív fideszenyikek ellen

www.youtube.com/watch?v=Kc2wo1dGL7o

Ha harc, hát legyen harc.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Közben a szarházi fidesz kormány és kleptokrata bandája könyékig vájkál a közpénzes bödönben, hogy nyolcadrangú senkikből zsíros strómanokat tenyészt, akik mindent felzabálnak, hanem hogy közben a társadalom legalsó rétegeiben hányódó szerencsétlenek meg a leszakadó középosztály helyzete párhuzamosan ezzel egyre kilátástalanabb lesz.
Maradnak a lózungok, az egyre agresszívebb plakátkampányok, amikből pontosan lehet tudni,
hogy napról napra szarabb a helyzet. Minél jobban üvölt a propaganda, annál nagyobb a szar. Ez itt csak egy szelete a pöcegödörnek. Ha nem a fényestekintetű csúti cigány segglyukából nézzük, mindenhonnan pöcegödör ez.
papa.49
@cs.n.: Jól látod na pont ezért nem foglalkoztam eddig se ezekkel a ,,papír pocsékolókkal,, )))
A ,,helyi újság,, így is jön minden hónapban, abból se derül ki semmi új, legfeljebb az orvosok mikor mennek szabira, meg ki az ügyeletes állatorvos, a többi infó, pont nem éri meg azt se hogy kinyomtassák)))
karma1
@Tavryni őrnagy: Aztan miert? Mert t6enyszeruen osszeszedte a fide$$ bunlajstromat? Nem tevedtel el?
Lehet, hogy eppen te vagy rossz helyen...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.