Egy idős házaspár tízmilliókkal támogatta a református egyházat. Nem vagyok hajlandó belenyugodni, hogy a református egyház mindenéből kiforgassa a családomat – közli visszafojtott indulattal Németi Margit. Hiába próbál nyugalmat erőltetni magára, időnként felcsattan a hangja: „Úgy érzem, tisztességtelen dolgok folynak, és ezt nem nézhetem tétlenül. Elhatároztam, hogy harcolni fogok!” Az elvált asszony Debrecenben él. Az orvostudományi egyetemen dolgozott kandidátusként, majd a gyógyszeriparban helyezkedett el, onnan ment nyugdíjba. Egyik fia az Egyesült Államokban alapított családot, a másik – könnybe lábad a szembe, amikor róla beszél – fiatalon meghalt. Futás közben összeesett, megállt a szíve.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Bűnös egyházak. A vallásokat emberek találták ki és emberek irányítják manipulálják és a hiszékeny tömegeket tévesztik meg. Ennél aljasabb nincsen így eleve Istentelen és Isten ellen szól. Voltaire jól mondja, hogy eleve csaláson alapulnak. Ráadásul ki Isten? Azt egyetlen egy vallás sem tudja csak megpróbálják a dajka meséiken keresztül elhitetni.

A természetes és szabad emberi hit veled együtt születik és alakul ki. Csak és annak van létjogosultsága minden más mese és hazugság, belemagyarázás. Senkinek nincs joga elmagyarázni ki Isten és miben higgy. Egyértelmű, hogy ide tartozik az is ha valaki nem akar hinni semmiben, mert az embernek bizony ahhoz is joga van. Abszolút magánügy, hogy ki miben akar hinni. Hihetsz egy általad elképzelt Istenben, hihetsz egy kőben, hihetsz a Napban, hihetsz bármiben, mert te mint ember a veled született szabadakaratod révén megteheted ha akarják egyesek ha nem, ha tetszik ez egyeseknek ha nem. Az emberiség egy nagy része még nagyon buta és éretlen, mert már régen le kellett volna vetkőznie a vallásokat világszerte. Természetesen nem könnyű, mert pont ezek a vallások, akik egyébként karöltve a kormányokkal szorosan együttműködve irányítják a tömegeket szerte a világon- Aljas módon kihasználják a hatalmukat és hagyják, hogy milliók, milliárdok a sötétségben éljenek valójában őket szolgálva.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Equus
@nemkati: ahham... benyúlt a sublótfiókba, oszt elővett pár milliócskát, amin kárpótlási jegyet vett, oszt az azon vásárolt földeket meg kiadta bérbe, de a bérleti díjon kívül még felvette a hektáronkénti támogatást is.Asztalosként így szántott és vetett. Minden talált Ft után keményen adózott. Ha ez így menne, egész Mo csak milliomosokból állna.

Nagy túlélő család lehet, ha a háború után is tudtak harangot öntetni. Rákosi sem ártott neki, Kádár alatt is elvolt. A módszerváltás alatt meg felragyogott a csillaga.

Írva vagyon: ebül szerzett jószág kuyául vész el.
nemkati
@Equus: Nekem valójában fogalmam sincs, honnan van a vagyonuk. Tisztességes munkával, vagy tisztességtelenül szerezték. Nem ismerem őket, így nem mondom, hogy lopták a pénzt.
Equus
@nemkati: nekem sincs a vagyonnal kapcsolatban konkrét infóm, de sejtésem van. Arra valók az újdondászok, h kiderítsék: tévedtem-e...
peterkelemen
@Equus: Szerinted ez a lényeg, hogy az öregnek miből van 100 millája, amikor például Orbánnak több ezer milliárdja van úgy, hogy életében nem dolgozott? Itt most nem ez a lényeg hanem az, hogy az egyház ismételten bemutatta a valódi arcát: csalnak, lopnak. Ezt tették mindig is. Hiszékeny tömegek millióiból élősködnek.
bencemacska
@Equus: ma, 20:24
Nem tudom mennyi vagyona van, de ha jól menő bútorasztalos volt, akkor az a rendszer váltáskor - feltételezem - ékszerekben és ingatlanokban volt.
Egy mindenki által ismert és tisztelt "iparos" egy kisvárosban nagyon gyorsan és könnyen, fillérekért összevásárolta a kárpótlási jegyeket!
A kárpótlási jegyeket földre váltotta, azokat adta vette : termőföldből zárt kert, abból belterületi
lakóingatlan és már volt is 1-2 száz millió Ft.
Ehhez természetesen kellett egy puritán protestáns család kellett. Nem szórták a pénzt, hanem gyűjtötték!
Hogy most miért nem a lányukra és unokájukra hagyják, hanem jótékonysági célra, az egy nagy csalódás, kiábrándulás eredménye lehet. Ezt nem tudhatjuk meg, ha csak az egyik fél álláspontját ismerjük!
Zeta
@peterkelemen: tette ezt , a szeretet jegyében?
Vagy a tízparancsolat tisztességes figyelembe vételével. Az egyháuz mindig hatalmas vagyonnal rendelkezett, mely nagyrészét a hívek arcátlan becsapásával tett, Isten mögé bújva!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.