Összeszedtük, mire számítsanak ma a kánikulában útra kelők. Röviden: semmi jóra. Hosszabban: több órás dugókra, amik a kánikulában, egy izzó autópályán, légkondi és víz nélkül akár életveszélyesek is lehetnek.

Az Útinform összeállítása szerint nemcsak balesetek és lezárások nehezítik a közlekedést az országban, de a kánikula miatt a szokásos hétvégi kamionstop se lép érvénybe. A mára tetőző hőhullámban több órára az autópályán rekedni – főleg, ha még légkondija sincs a kocsiban – akár halálos is lehet. Ha teheti, ne induljon el ma sehová, vagy legalább kerülje el az alábbi útvonalakat, és ha légkondija nincs, legalább legyen elegendő mennyiségű víz önnél!

Az M0-ás autóút déli szektorában a megnövekedett forgalom miatt telítettek a sávok az M5-ös autópálya felé. Az M0-s autóút M7-es autópálya csomópontjában, valamint a 25-os km-től a 29-es km-nél lévő M5-ös csomópontig torlódásra számítsanak az arra közlekedők!

Az M1-es autópályán a főváros felé Győr térségében, a 128-as km-nél baleset miatt egy sáv járható. Torlódásra készüljenek!

Az M7-es autópályán Budapesttől a Balaton felé a rendkívül erős forgalom miatt telítettek a sávok. Székesfehérvárig helyenként lassú haladásra, torlódásra kell számítani!

Az 1-es főúton Öttevénynél a 139-es km-nél felborult egy furgon. Félpályán halad a forgalom.

A 2-es főúton Rétság térségében egy kamion árokba hajtott. Az 54-es km-nél a fél útpályát lezárták.

A 68-as főúton, Segesd és Böhönye között az 54-es km-nél egy személyautó az árokba hajtott. Egy sávon váltakozva halad a forgalom.

A 82-es főúton, Gyulafirátót és Kádárta között a 3-as km-nél 4 személyautó koccant össze. A fél útpályát lezárták.

Az M43-as autópályán, az országhatár előtt várakozó személyautósor hossza 1-2 km. 

Hegyeshalomnál az M1-es autópályán és az 1-es főúti határátkelőnél zavartalan a ki és a belépő forgalom.

Ezen a hétvégén (2017. augusztus 05-én és 06-án) a tartós kánikula miatt a kamionstop nem lép érvénybe.

A Police.hu külön közleményt adott ki arról, hogy megnőtt a várakozási idő szombaton hajnalra a röszkei autópálya-határátkelőhely ki- és belépő oldalán. A személyautóknak két órát kell várakozniuk – közölte a rendőrség a honlapján.

A személyautóval utazóknak célszerű másik határátkelőt választani. Használhatják az Ásotthalom, a Tiszasziget, a Röszke közúti, illetve a Bácsalmás közúti határátkelőhelyet, ezek naponta 7 és 19 óra között tartanak nyitva. Emellett Hercegszántó és Tompa a nap 24 órájában elérhető.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a www.police.hu oldal határinfó rovatában, valamint a rendőrségi útinformációs rendszer (rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Forrás: Útinform/Police.hu

Címlapkép: Pixabay / Gellinger CC0

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.