Ugyanakkor maximálisan egyet tudok érteni Molnár Gyulával, de akár Botka Lászlóval is, abban, hogy „új baloldali politika kell”. Illetve kellene. Ezért is kifejezetten sajnálom, hogy nem került sor egy ezt lefedő pártprogram kialakítására, a kompromisszumos dűlőre jutásra ezzel kapcsolatban a szövetséges pártokkal. A személyes köldöknézések helyett. Ez a kijelentés ezzel kapcsolatban nagyon árulkodó: „Most nem a politikai iszapbirkózással kell foglalkozni, hanem azzal, hogy kialakítsuk a viszonyunkat például az adórendszerhez, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, a szegénységhez, a nyugdíjakhoz, a közjogi ügyekhez”. Mert azt sugallja, hogy a párton belül még javában folyik az iszapbirkózás, miközben az említett témák kapcsán (s/n)incs még a párton belül sem konszenzus. Nemhogy pártprogram. Ha pedig ez így van, akkor baromi jó lenne, ha Botka László kiállna a nagyobb nyilvánosság elé, és szolgálna némi magyarázattal. Arra nézve, hogy az Orbántól már megszokott ellenségkeresés,...

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

85 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Bár nem szoktam célravezetőnek tartani, ha valaki megpróbálja a Nokiás dobozok által
fémjelzett 2010 előtti időszakot összemosni a 2010 utáni nyílt és gátlástalan pusztítással, most
megint úgy érzem: ez itt nem a barikád két különböző oldala csak azért, mert míg egyesek hét
éve a 10 méteres ugrótoronyból hugyozzák arcon a választókat, a kettesek szégyenkezve pisiltek a közös medencébe. Úgy tűnik, hogy ezek ugyanazok. Ez így, ahogy van, a rendszerváltás utáni egységes és oszthatatlan, ideológiák által el nem határolható politikai osztály. A maga hamisan fénylő valójában és erkölcstelenségében. Menthetetlen ország az, ahol minden politikus ártatlan, mint a ma született bárány, miközben mindenki ott ügyeskedik, ahol tud és nem szégyell, aztán ha valami félig kiderül, akkor jön a sóhajtozás, hogy a másik oldal tehet mindenről és jön a magyarázkodás, hogy ez miért nem lopás, és miért nem felelős csak mindig valaki más.Ez megint az, aminek tűnik. Ez a rongyosra cincált, örökérvényű közhely: ezek ugyanazok. Miként a vesztes is ugyanaz. Egy hülyének nézett ország, amely ahelyett, hogy három évtized alatt felzárkózott volna Európához, a korrupció fertőjében vergődik és próbál meg túlélni a szarnak, bajnak nincs gazdája kezdetű népi bölcsesség dallamára.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
GeoCravker
@JAJMÁR: "mert mi van,ha 2-án? Máris ütnéd az asztalt, hogy nem ez van leírva, ki a felelős? :-D"
Jó helyen kapisgálsz.
Az országnak ugyanis a választás másnapján is "ki kell nyitnia". Az orbántakarogy és a majd lesz valahogy nem igazán tekinthető programnak. S éppen az említettek miatt.
Egyébként elég silány az a kormányprogram, aminek köszönö viszonya sincs a választási programmal. Ezt játszuk évtizedek és kormányok óta. De meg is látszik. !!!
Elegem is van belőle.
na ezárt mondom, hogy ha majd a lózungokat konkrétumok váltják fel és a populista hordószonokokat technokrata szakértők, akkor hajlandó vagyok foglalkozni a bizalommal, meg hasonlókkal.
Amíg a majdleszvalahogyhoz, üres lózungokhoz kér a politikus bizalmat, de cserébe nem nyújt semmit, addig akkor bízom benne, ha ló legel a sírján. Mert akkor már nem néz annyira hülyének.
JAJMÁR
@GeoCravker: Elutasíthatod a populizmust, - én is -, de nem lehet legyőzni, csak belülről.

Most "konkrét" helyzet van.
Lehet berzenkedni, hogy ez se jó, meg az se jó, és várni a csodát, hogy egyszer majd a talpig mindenben megfelelő, karizmatikus ember megszületik, és egy csapásra rendet tesz, csak ezt az időt, amíg várunk tétlenül, folyton összemérem, hogy megéri-e?

Összemérem azt ami történik ezalatt, azzal, ami történhetne. Az idő nem nyomtalanul múlik el. Várunk és pocsékolunk. Vársz, hogy bízni tudj, meg hinni tudj, és közben sokan bizalmukat, hitüket és mindenüket veszítik.
A serpenyő ezért nálam afelé billen, aki -egyébként remélem erőszakmentesen- rövidíti a kárbaveszett időt. Előre lép, ha picit is, de halad.

Nincs ennél magasabb szempont.

Eszembe jutott egy tanmese az árvíz idején, egy hívő fuldoklóról, aki bízott Istenben, ezért aki meg akarta menteni, mind elutasította, mondván, hogy őt Isten megmenti. Aztán megfulladt. A mennyben számonkérte Istent, hogy miért nem mentette meg, mire az közölte, hogy csomó segítséget küldött, de egyiket sem fogadta el!

Ő valami nagyobbra, tisztábbra számított, nem kis "csónakocskára", nem ismerte fel a segítőt. Jó kis tanmese :)
GeoCravker
@JAJMÁR: A tanmese jó, csak semmi köze a jelenlegi helyzethez.

Ha ugyanis a fuldoklóhoz egy olyan "megmentő" ugrik be, aki
1. Nem tud uszni;
2. Víziszonya van;
3. A fuldokló már-már megvetett lábára taposva, majd a hátára mászva akarja elérni azt a hídpillért, amire különben nem tudna felmászni;
4. S eközben tojik rá nagyívben, hogy alatta mit csinál a szerencsétlen, de folyton azt ugatja: "csak a Te érdekedben mások"

Akkor azért gyanút fognék, hogy kit is akar megmenteni.
Jelenleg ez a konkrét helyzet.
Egyébként azt még mindig nem siekrült elmesélned, hogy egy ködös "jaistenkém elolvassák" indokon kívül mi az anyám szeme titkolni való van egy programban, ami állítólag létezik.

S most tekintsünk el attól, hogy Molnár saját szájúlag szólta el magát a program nemlétéről.
JAJMÁR
@GeoCravker: Az összes pontod sejtésen alapul. Valakik mondták, esetleg mert érdekük, hogy mások így gondolják, neked pedig jól beleillik a gondolkodási algoritmusodba.

Ez a legfőbb problémám, hogy mindenkiben ellenséget látnak már az emberek, az, hogy senkiben se tudnak bízni. Ezért hiába várod a "karizmatikus" vezetőt, lenyomják, mielőtt megszülethetne! A kudarcok legfőbb oka itt van!
...és itt körbeértünk. Kezdhetném elölről, hogy "meg kellene bízni benne" :)
(Egyébként már mindegy, hogy milyen nevű és programú ember, vagy a földrengés mozdítja ki a regnálókat, a lényeg, hogy kimozduljanak.Ott lépne életbe az összes igényed, onnantól lehetne...)
Sajnálom, hogy nem közeledtek a nézőpontjaink.
Talán egy picit jobban értelek. Szép vasárnapot Neked :)))
wagabund
Molnár Gyula sűrűn nyilatkozik..ezeket hallva, jobban tenné, ha nem tenné..jól láthatóan nagy rá a kabát.

(érdekes jelenség, hogy az emeszpé min.eln. jelölt-je körül ott sündörög az egyik unijós képviselőjük is...nagyon sündörög...lehet, hogy tanácsot ad neki? vagy másért? ki tudja)
GeoCravker
@JAJMÁR: Tévedsz. Alapvetően. De szinte természetesen. Mert úgy minősítesz, hogy nem ismersz.
A mindenkiben ellenség-látá sem igaz. De a feltétlen bizalom sem. Ebből 3-4 évesen általában kinőnek az emberek.
Nem igazán van szó hallomásról.
1. Nem tudnak úszni- azaz nincsenek elképzelések, programok. Az MSZP-nek a FB oldalon, a CKP-nak aktivitáknak szegeztem neki a kérdést. Egyik sem tudott konkrét programot előásni.
2. Víziszonya van; - úgy félnek a konkrét, felelősségteljes döntéstől, mint Semjén a tömjéntől. Vö. a szervezők felelőssége, amit sokszor emlegettem;
3. Más hátára mászva... - A társadalom már-már megmozdult. Ezt olyxanok használták ki, mint Sándor Mária a jobbikos feketeruhás, vagy Pukli, a fideszes autkoretén, és hasonlók. A felgyűlt elégedetlenséget egyrészt az atomizált tüntetések levezették, mielőtt hatóképes szándékká vált volna. Másrészt országos ismertséget, politikai szerepet vívtak ki maguknak úgy, hogy valós eredmények nincsenek. Csak növekvő fásultság (visszanyomva az iszapba). Ezt nem én mondom, hanem a társadalom. A rohamosan csökkenő közéleti aktivitással és növekvő kivándorlással. A tüntetések létszámával is.

4. Az említettek, de a pártok vezetői, képviselői is, eközben igen nagy ívben tojnak az emberekre. A saját pecsenyéjük pirításával, a képviselői fizetés biztosításával jobban el vannak foglalva. Annak ellennére, hogy közben azt hallod: csak a Te érdekedben néznek hülyének

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.